Cam bariyer engeli kalktı

Hürriyet Ankara’nın “Kalem sizin söz sizin” diyerek okurlarına açtığı bu köşe, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de dikkatle takip ediliyor.

Haberin Devamı

Cam bariyer engeli kalktı

Dikkatle, diyorum...
Çünkü, -özellikle son bir-iki haftadır- dikkatimi çeken bir şey var.
O da şu:
Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, okurlarımızın iletileriyle ilgili çözüm odaklı/fotoğraflı geri dönüşler yapıyor.
*
En önemlisi de...
Geri dönüşler öyle ‘laf olsun’ ya da ‘dostlar alışverişte görsün’ cinsinden falan değil.
Tam da okurların, yani Ankaralı’nın görmek istediği türden.
*
Peki, nasıl mı?
Gelen iletilerden anladığım kadarıyla...
Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Adnan Yuva, ‘ABB Basın Yayın Medya Takip’ ekibini görevlendirmiş.
Bu ‘medya takip ekibi’, okurlarımızın yazdığı çözüm bekleyen şikâyetleri, ilgili birime iletiyor.
Harekete geçen ilgili birim, okurlarımızın gündeme getirdiği sorunu yerinde görüyor.
Varsa bir açıklaması veya çözümü, ABB Basın Yayın Medya Takip’e bilgi veriyor.
İşte o açıklamalar/çözümler son olarak Burada Okur Yazar’a ulaşarak, okur-gazete-belediye zincirlemesini tamamlıyor.
Ve, sonuç:
“Okur yazar sorun çözer.”

Haberin Devamı

Cam bariyer engeli kalktı

İşte örnekleri:
Geçen hafta pazartesi günü bu köşede okurumuz Ali Meletli’den gelen bir şikâyete yer vermiştim.
Ulus’ta, PTT Genel Müdürlüğü ile Merkez Bankası’nın ortasında kalan yaya geçidini kullanan vatandaşların ‘cam bariyer engeli’ne takıldığına dikkat çeken Ali Meletli, -özetle- şöyle demişti:
“Yaya geçidi, orta refüjdeki cam bariyerlerin beşini kapsıyor fakat, sadece biri açık. Yayalar her iki yönden de karşıya geçmeye çalışırken, iki yol arasında sıkışıyor. Bir kaza yaşanabilir. Umarım Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaya geçidinin iki yol arasındaki cam bariyerleri kaldırır da, yayaların can güvenliği sağlanmış olur.”
*
Çarşamba günü ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, ‘cam bariyer engeli’nin kaldırıldığını gösteren çalışma fotoğraflarıyla birlikte şu açıklamayı gönderdi:
“PTT ile Merkez Bankası’nın ortasında kalan yaya geçidi, bölgenin düzenlemesini yapan uzman ekiplerimizle görüşmemiz sonucu, vatandaşların rahat geçiş yapabilmesi için Kent Estetiği Dairesi Başkanlığımız tarafından uygun hale getirilmiştir.”

Haberin Devamı

HAFTA SONLARINDAKİ YOĞUNLUK NEDENİYLE AKSAKLIKLAR YAŞANABİLİYOR

Okurumuz Dr. Satvet Sınav ise her pazar yürüyüş için gittiği Mogan Gölü’nün çevresindeki kirlilikten dert yanmıştı.
Aynı şekilde, bu şikâyete de yanıt geldi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı detaylı bir inceleme yapmıştır. Bu inceleme sonucu Mogan Gölü’nde özellikle sezon dönemlerinde 55-60 işçinin temizlik işinde görevlendirildiği ancak hafta sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı aksaklıkların yaşanabildiği bildirilmiştir. Kıyı şeridi dahil Mogan Gölü’nün etrafı ayda iki kez düzenli olarak temizlenirken, parktaki piknik ve park alanlarının tamamı da her gün temizlenmektedir. Duyarlı vatandaşlarımıza ve sizlere ilginiz için teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

BAŞKENT EDAŞ O SOKAKLARI AYDINLATACAK

Okurumuz Mustafa Tokmak, Ümitköy Meksika Caddesi’nin 2466-2467-2468 no’lu sokaklarında ‘aydınlatma’ olmadığını belirtmiş ve geçen pazartesi bu köşeden şöyle demişti: “EnerjiSA ‘Sokaklar aydınlatılıyor’ açıklamasını yapıyor. Yetkililer lütfen gelip baksınlar, bir tane direk var mı!..”
*
Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, okurumuz Mustafa Tokmak’ın şikâyetine detaylı bir açıklama göndermiş.
Özeti şu:
2466 no’lu sokak: Sokağın imar durumunun netleşmesi sonrasında yatırım planı kapsamına alınacak.
2467 ve 2468 no’lu sokak: 2018 yılı yatırım planına alınacak, vatandaşların yaşadığı mağduriyet giderilecek.

Kente, yaşadığınız mahalleye, sokağa dair tüm sorun ve taleplerinizi Burada Okur Yazar’a yazın... Yetkililer, çözüm üretsin.

Haberin Devamı

Cam bariyer engeli kalktı

GÜNÜN FOTOĞRAFI

HENDEĞİ VATANDAŞ DOLDURDU 

LASTİK PATLATAN ÇUKUR

Günün fotoğrafı Bağlıca’dan.
Okurumuz E.S., Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bağlıca Mahallesi Çambayırı Caddesi’ne yaklaşık 5 ay önce asfalt attığını, ardından bölgede kaldırım çalışmalarına başladığını hatırlatarak, iletisinde şöyle diyor:

HENDEĞİ TOPRAKLA KAPATMAYA ÇALIŞTIK

“Kaldırımın altından geçirilen kablo kanalları için sokak başlarına açılan hendekler öylece bırakıldı. Çambayırı Caddesi’nden 1356. Sokak’a dönmek isteyen araçlar derin bir çukurdan geçmek zorunda kalıyor. Durumu ALO 153 Mavi Masa’ya defalarca iletmemize rağmen yaklaşık iki aydır hiçbir çözüm üretilmedi. Bölge sakinleri olarak toprak taşıyıp, hendeği kapatmaya çalıştık. Ancak yağışların etkisiyle çukurdaki toprak kayıp gitti. Yüzlerce konutun bulunduğu bölgede, bu yol yüzünden araçlarmızın lastikleri balon yapıyor, tehlike altında kalıyoruz. Bölgeyi iyi bilmeyen sürücüler de hendeğe hızlı girdiğinde lastiklerini patlatıyor.”
OKURDAN NOT: Asfalt yama ekibinin 30 dakikalık bir çalışma ile çözebileceği sorun için neden bu kadar beklendiğini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Haberin Devamı

CADDE TAMAM SOKAK AMAN!

“Kurtuluş Kıbrıs Caddesi, birkaç ay önce Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeniden asfaltlandı. Cadde üzerindeki kapaklar ve mazgallar yükseltildi, düzeltildi.
FAKAT: Taşkent Sokak girişindeki çökmüş mazgallar düzeltilmedi. (Sanırım sokak, ilçe belediyesine ait.)
LAKİN: Kıbrıs Caddesi’nden, Taşkent Sokak yönüne girişte çukurlar oluştuğu için trafik tehlikeye giriyor. Kazalar olabilir.”
N. Hüseyin KABAKSIZ

Cam bariyer engeli kalktı

DEMET PARKI ÇOK BAKIMSIZ

Bu fotoğraf:
Demetevler’deki Demet Parkı’ndan.
*
Okurumuz Can Hayat Özyurt, parkın bakımsız olmasından şikâyet ediyor.
Ve, şöyle diyor:
“Demet Parkı çok bakımsız. Son dönemlerde yürüyüş yolu da berbat durumda. Bu parka iyi bir bakım şart.”

Cam bariyer engeli kalktı

KALDIRIMIN HALİ İÇLER ACISI

“Eryaman Bozhüyük Caddesi, Gülenkent otobüs durağının yanındaki yeni yapılan kaldırımın hali içler açısı... Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca söyledik, ilgilenen yok..!”
Alev YÜCEKENT

Cam bariyer engeli kalktı

TALEBİM VAR

GÜNDE BİR KEZ ÇÖP ALINSIN

“Erciyes İşyerleri Sitesi, Söğütözü ve Kızılay’a sadece 5 km mesafede. İçinde çeşitli sektörlerde üretim ve satış yapan KOBİ’lerin bulunduğu bu alan, inanılmayacak derecede pislik içinde. Yenimahalle Belediyesi’ni aradığımızda, “Bu bölge düzenli çöp toplama alanımız değil. Siz, çöp birikince arayın, biz gelir alırız” diyorlar.”
TALEBİMİZ ŞU: Günde bir kez çöp alınsın.”
Ömer Faruk TÜRKMEN

KISA... KISA...

* İstanbul Yolu’ndan, Eryaman dönüşüne gelmeden hemen önce, 5 şeritli yolun sağdan 2 şeridi kamyonlardan dökülen toprakla kaplanmış durumda. Bu araçların denetimsiz, temizlenmeden yollara çıkmasının engellenmesini istiyoruz.
Emre ÇETİNER

Yazarın Tüm Yazıları