ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi

Hürriyet Ankara’da “Kalem sizin söz sizin” diyerek yola çıkan bu köşe... 1 Kasım 2013’ten beridir kentlinin sesi olmanın yanı sıra ‘okur ile yönetici’ buluşmalarına da aracılık ediyor.

Haberin Devamı

İşte onlardan biri daha.
Okur Köşesi’nde cuma günü “Bir esnafın ATO isyanı!” başlığıyla yer verdiğim okur iletisine...
Ankara Ticaret Odası(ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’dan -yazılı- açıklama geldi.
Ne güzel.
*
Gürsel Baran’ın açıklamalarına geçmeden önce.
Geçen yazıda küçük esnafı(mızı)n kaleminden çıkanlar neydi bi hatırlayalım.
*
Esnaf/okurumuzun, ATO Congresium’da düzenlenen ‘Kahve ve Çikolata Festivali’nin girişinden başlayan iletisinde, öne çıkan 3 başlık -özetiyle- şunlardı:
1) Congresium tüm üyelerin paraları ile yapıldı ama üyeler fuarlara, festivallere ücretsiz/indirimli giremiyor. ATO çalışanları indirimli girebiliyor.
2) Esnafım, ATO üyesiyim, senelerdir prim ödüyorum. ATO aldığı ücretleri nereye harcıyor?
3) ‘Nefes kredisi veriyoruz’ dediler, başvurduk. Bir de baktık yüzde 10 yıllık faiz çıkardılar.
*
ATO Başkanı Gürsel Baran, ‘Bir esnafın ATO isyanı!’ başlıklı yazı ve esnafın eleştirileriyle ilgili, “Gerçeği yansıtmadığı gibi, ATO’ya yapılan büyük bir haksızlıktır” diyor.
Gürsel Baran, 3 başlığa tek tek yanıt veriyor:

Haberin Devamı

(1) CONGRESIUM'DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İŞLETME SAHİBİNİN TASARRUFUNDADIR

“Mülkiyeti Ankara Ticaret Odası’na ait olan Congresium, Fransa merkezli GL Events firması tarafından 2011 yılında kiralanmış olup ‘Congresium Ankara’ adı ile tescillenerek işletmeye açılmıştır. 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Ankara Kahve ve Çikolata Festivali GL Events’in işlettiği Congresium’da gerçekleştirilen bir etkinlik olup, Ankara Ticaret Odası ile hiçbir ilgisi yoktur. Düşünün, siz kiraya verdiğiniz evinize her gün gidip ‘bu ev benim evim istediğim gibi kullanabilirim’ diyebilir misiniz? Congresium’da düzenlenen etkinlikler tamamen işletme sahibinin tasarrufundadır. ‘ATO çalışanlarına girişlerde indirim yapıldığı’ ifade edilmiş. Bu da bizim talebimiz olmaksızın Congresium yönetiminin tasarrufudur.”

(2) ATO'DA NE İŞ YAPILDIĞI BELLİDİR

“ATO’ya prim ödenmez, aidat ödenir. Odamız, üyelerinin aidatıyla oluşan mevduatı yine üyelerinin kullanımına sunmuştur. ATO’da ne iş yapıldığı bellidir. ATO, kamu adına faaliyet yürütmektedir. Bu faaliyetleri de yine adına faaliyet yürüttüğü Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. ATO, kanunun kendisine verdiği görevlerinin yanı sıra üyelerinin gelişimine yönelik de çalışmalar yürütmektedir. Dileyen üyelerimiz, ATO’ya başvurarak bu çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olmaktadır.”

Haberin Devamı

(3) 3 BİN 400 ATO ÜYESİ 400 MİLYON TL'YE YAKIN KREDİ KULLANDI

“Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğünde başlatılmıştır. Amacı KOBİ’lere, üyelerimize nefes aldırmaktır. Ankara Ticaret Odası, 1 milyar TL’lik kredi hacmi oluşturarak Nefes Kredisi’ne en büyük katkıyı sağlayan oda olmuştur. Aylık yüzde 1,50, yıllık yüzde 19’lara varan maliyetlerle kredi kullanılabildiği dönemde, Nefes Kredisi sayesinde üyelerimiz aylık yüzde 0,83 faiz oranlarına denk gelebilecek maliyetle kredi kullanma imkânı buldular. Kredinin yıllık faizi yüzde 9,90’dur. Yüzde 19 ile yüzde 10 arasındaki farkın anlaşılmayacak bir tarafı da yoktur. Bu imkândan yaklaşık 3 bin 400 ATO üyesi, 400 milyon TL’ye yakın kredi kullanarak yararlanmıştır. ATO’nun bu hizmetini küçümsemek yerine takdir etmek gerektiğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

BALA HÜKÜMET KONAĞI'NDA ŞOKE EDEN MANZARA

ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi

Okurumuz Bektaş Şahin, resmi bir işlem için 1 Haziran günü gittiği Bala Hükümet Konağı’nda karşılaştığı manzarayı fotoğraflamış.
Ve.
İletisine şu notu düşmüş:

TUVALETİN HALİ PERİŞAN

ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi

“Bala Hükümet Konağı binası yakın bir zamanda hizmete girdi. Buna rağmen giriş katındaki tuvaletin hali perişan.

ŞAŞIRDIM ÇÜNKÜ:

* Tuvalet duvarları kir içerisinde ve akmış.
* Lavabo taşlarından biri yerinde yok.
* Sabunluk, tuvalet ve el silme kâğıdı mevcut değil.
* Temizlik malzemeleri sağa. sola atılmış.
Sorunu bildireceğim kimse göremedim. İlçemdeki Hükümet Konağı’nda karşılaştığım bu manzara beni çok üzdü. Dilerim ki tuvalet, en kısa zamanda vatandaşın layık olduğu hizmet seviyesine çıkarılır.”

Haberin Devamı

KALDIRIMLAR TRAFO KURBANI

ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi

Başkent Elektrik Dağım AŞ’nin(Başkent EDAŞ), Çankaya’nın Erugrul Gazi Mahallesi Gürpinar Sokak’ta yaptığı çalışmayı fotoğraflayan okurumuz Kenan Körüklüoğlu, iletisinde şunları kaydetmiş:
‘KAMU MALINA ZARAR’
“Başkent EDAŞ, trafo koymak için güzelim merdivenleri parçalayak, binamızın giriş-çıkışına engel olacak bir çalışma yaptı. Vatandaşın yürüme yolu olan kaldırımları da mahvettiler. Çalışmayı yapan firma, bir de yeni yapılan tertemiz merdivenlere sprey boya ile yazılar yazmış. BURADA: Kamu malına zarar vermek var.
BURADA: Vatandaşın yoluna, malına, haklarına tecavüz var.”
OKURDAN NOT: Aydede Sokak’taki kaldırımların da durumu aynı.

Haberin Devamı

BENZİN İSTASYONU İSTEMİYORUZ

ATO Başkanı Baran tek tek yanıt verdi

Okurumuz Mete Karakul, “100. Yıl İşçi Blokları’nın ortasında benzin istasyonu istemiyoruz” diyor.
Okur, şikâyetini şöyle aktarıyor:
“Daha önce mahkemeler tarafından defalarca durdurulan benzinlik inşaatı hızla tamamlanıyor. Etrafında(çok yakınında) yaşam alanları, apartmanlar, binalar ve lise bulunmasına karşın benzinlik yapma inadını anlamak mümkün değil. 2003 yılında Türközü’nde benzinlik patlaması yaşanmış ve 6 kişi yaşamını yitirmişti. Benzer bir bombanın mahallemizin ortasında yer almasını istemiyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları