Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz?

Yer: Ankara Kalesi... Amaç: Gezmek, yemek yemek... Sonuç: Güvenlik zafiyeti...

Haberin Devamı

Okurumuz Umut Özkan, eşi ve çocuklarıyla birlikte akşam saat 19.00 sıralarında gezmeye gittikleri tarihi Ankara Kalesi’nde, esnafın şu uyarısıyla karşılaşmış: “İleri gitmeyin, çünkü buradan sonra aydınlatma yok! Ve sürekli alkol alanlar var, tehlikeli!”

*

Esnafın bu uyarısına önce inan(a)madığını, gözleriyle görmek için ailecek biraz ilerlediklerini aktaran okurumuz, cuma akşamı yaşadıklarını iletisinde -özetiyle- şöyle aktarmış:

SOKAK ZİFİRİ KARANLIK

“Gerçekten de And Cafe’ye dönülen yerden (Alitaş Sokak) ve ilerideki tarihi camiden (Sultan Alaaddin Camii) itibaren sokak zifiri karanlık... Göz gözü görmüyordu, girmeye korktuk, geri döndük.

SAHİPSİZLİĞİNE ÜZÜLDÜM

Başkentin en prestijli mekânlarının başında gelen Ankara Kalesi’nin sahipsizliğine üzüldüm. Burası Ankara’nın sembolüdür ve burada aydınlatma olmaması artık kabul edilemez bir durumdur.

Haberin Devamı

ABB, ÖNLEMLERİ ALMALI

Tarihi Ankara Kalesi’ni ziyarete gelen vatandaşların, saat kaç olursa olsun güvenlik içinde gezebilmeleri gerekmez mi? Ankara Kalesi sahipsiz mi? Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerekli önlemleri almalı.”

BU DA BENDEN

Ankara Kalesi ile ilgili son günlerde, “Korsan otopark aldı başını gidiyor” gibi cümleler kulağıma geliyor. Benden söylemesi...

SORUM VAR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 100. YIL ÇARŞISI’NI NEDEN YIKMAK İSTİYOR? 

“Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, 100. Yıl Çarşısı’nı neden yıkmak istiyor? Mimarların ve mühendislerin ‘Yıkılmasın’ şeklindeki söylemleri neden dikkate alınmıyor? 100. Yıl Çarşısı’na neden sahip çıkılmıyor? 100. Yıl Çarşısı’na kıymayın, bu yanlıştan acilen vazgeçin.”

Selahattin ERDEM

530 EGO TOST GİBİ

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

 Okurumuz Yurdagül Kaya, EGO’nun 530 numaralı Etimesgut-Ümitköy Metro İstasyonu-Kızılay-Sıhhiye-Ulus hattı için, “Her gün sabah ve akşamları tost gibi gidip gelmekten artık bunaldık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’nün yetkilileri gelsinler, bu otobüse binebilirlerse binsinler” demiş.

Haberin Devamı

KIRIK KALDIRIM DOKTORU

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

Okurumuz Dursun Türker, “Ankara’da kaldırım çiğnemek” eyleminin vücut bulmuş halidir.  Ne zaman, nerede, kırık dökük bir kaldırım görse... Fotoğrafını çeker, gönderir.

Yani, “kırık kaldırım doktoru” gibidir.

Bu fotoğrafı da Yenimahalle’nin Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi’nde çekmiş. Artık gerisi, işin ilgilisinde.

CİNNAH’TA SİVRİLEN TEHLİKE!

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

Okurumuz Mustafa Bilgehan, “Çankaya’nın Cinnah Caddesi’nde sökülen reklam panosundan geriye, sivri uçlu bir metal parçası kalmış. İsveç’in Ankara Büyükelçiliği yakınındaki bu parça, kaldırımda yürüyen insanların takılıp düşmelerine neden olabilir” uyarısı yapıyor.

Haberin Devamı

 KISA... KISA...

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

 “Yenimahalle Demetevler Parkı’ndaki halı sahanın tel örgüleri parçalanmış.”

Metin ALTAY

 * “Çankaya’nın Birlik Mahallesi 408. Sokak’ta dört aydır devam eden bir su sızıntısı var.”

Kamil ARIĞ

SÖZ YETKİLİDE

1) * Okurumuz Ferhat Kaya, geçen pazartesi bu köşeden Etimesgut’un Piyade Mahallesi 1842. Sokak’ın (Yükseliş Evleri-Kürşat Caddesi istikameti) kaldırım sorununa değinerek, “Yayaya yol yok! Yaşlısı, genci, öğrencisi, bebek arabası olan kadını ya da erkeği... Tüm vatandaşlar ana yoldan yürüyor” demişti.

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

*

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Bahsi geçen adreste yol yapım çalışmalarına başlanabilmesi için yol güzergâhında kalan müştemilatların kamulaştırma işleminin yapılmasına müteakip, çalışmalara iş programı dahilinde başlanacaktır” yanıtını gönderdi.

 

Haberin Devamı

2) * Okurumuz Hüseyin Kamalıoğlu, geçen pazartesi bu köşeden Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi 1949. Cadde’de yarım kalan kaldırım-yol çalışmasına değinerek, “En azından kaldırımlar yapılsa, vatandaş ana yoldan yürüyor” demişti.

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

*

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Söz konusu başvuruya istinaden Turgut Özal Mahallesi 1949. Cadde’de mevsimsel şartlara ve hava koşullarına bağlı olarak asfalt serim çalışması yapılacaktır” yanıtını gönderdi.

 

3) * Okurumuz Fatih Güller, geçen pazartesi bu köşeden Pursaklar’ın Saray-Fatih Mahallesi Çanakkale Caddesi’nin asfalt beklediğini belirterek, “Asfaltın tamamlanması için lütfen siz de bize yardımcı olun ve köşenizde bu haykırışa yer verin” demişti.

Haberin Devamı

Ankara Kalesi’nde ne zaman ‘ileri’ gideceğiz

*

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Kamulaştırma, ruhsatlı yapılaşma ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasına müteakip Çanakkale Caddesi’nin asfaltının imar planına uygun olarak tamamlanması çalışmalarına başlanacaktır” yanıtını gönderdi.

Yazarın Tüm Yazıları