Erdal Fernergiz

Keyifli bir maç

20 Şubat 2022
Ligin flaş ekibi Adana Demirspor yükselişini Gaziantep’te de sürdürdü ve rakibine evinde ilk yenilgiyi tattırdı.

İki penaltıdan da yararlanamayan Mavi Lacivertliler akıllı oyununu üç golle süslemesini bildi. Gaziantep ise özellikle ikinci yarının başında çok baskılı ve istekliydi ancak gol gelmeyince gardı düştü ve evinde ilk kez üç gollü yenilgiyi gördü.

TAM BİR TAKIM OYUNU

Ligin keyif veren iki takımı karşı karşıya geldi. Bir tarafta evinde müthiş bir grafik çizen yenilgi yüzü görmeyen Gaziantep FK, diğer yanda da aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralarda yer bulan ve muhteşem bir ekibe sahip Adana Demirspor vardı. Güney’in derbisi olarak adlandırılan maçta her iki takım da galibiyeti hedefliyordu, ancak gülen konuk Adana ekibi oldu. Tam bir takım oyunu ve uyumu gösteren Mavi Şimşeklerde defansta Samet-Talha ikilisi, orta sahada kaptan Gökhan , ileride Yunus, Vargas görevlerini başarıyla yapanların başındaydı.

MAÇA ASSOMBALONGA DAMGA VURDU

Mavi Lacivertlilerin Dünya yıldızı Balotelli’nin sarı kart cezası nedeniyle olmadığı karşılaşmaya Mavi Şimşekler hızlı başladı. Solda Vargas, sağda Yunus Akgün üst üste ataklarla pozisyon yarattı. Bu baskılı oyun golü de getirdi. Vargas’ın köşe vuruşundan yaptığı ortaya iyi yükselen Assombalonga ekibini öne geçirdi. Durmadı konuk ekip. Yine ataklar geliştirdi. Ev sahibi iyi pres yaptı, organize olamadı. Orta sahalar çabuk geçildi sonuç değişmedi ilk yarı sona erdi. İkinci yarıya üç değişiklik ve hızlı başlayan Gaziantep gol aradı. Ancak kaptırdığı bir topla tehlike de yaşadı. Defanstan Samet’in derinleme pasıyla ceza alanına giren Yunus inanılmaz bir gol kaçırdı. Mavi Şimşekler sürekli golü düşündü. Müthiş bir tempo vardı. Yine baskılı bir pozisyonda hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına Assombalonga geldi, vuruşunda kaleci Günay gole izin vermedi. Kaçan penaltı Mavi Şimşeklerin ritmini bozmadı, aksine daha etkili olmaya başladı. Maçın başrol oyuncusu Yunus yine sağdan topla çıktı, kaleye sokuldu vurdu Günay’dan dönen topu Bjarnason filelere gönderdi. Şimşek fırtınası durmadı, gelişen bir atakta yine başrolde Yunus, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına yine Assombalonga geldi, yine Günay kurtardı, iki penaltı kaçıran Assombalonga sert bir kafa vuruşu ile skoru 3’ledi. Maça damga vuran Assombalonga iki penaltı iki gol kaydetti.

Mavi Lacivertliler aldığı bu galibiyetle puanını 44 yaptı. Üst sıralardaki yerini korudu, maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi. Hedefte Avrupa kupaları var. Bu oyun ve bu birliktelik neden olmasın dedirtiyor. Taraftar da futbolcular da inanmış durumda. Biz de inanıyoruz tabi ki…

Yazının Devamını Oku

Hakem kararı ile!

15 Şubat 2022
Adana’da öylesine bir maç oynandı ki tarihin sayfalarına adını yazdırdı. Adana Demirspor, Beşiktaş’ı hakem kararlarıyla yenemedi ve bir puanda kaldı.

Seyir keyfi yüksek, keyifli mücadeleye hakem Ali Şansalan ve VAR’da oturan Sarper Barış Saka gölge düşürdü. Mavi Lacivertli ev sahibinin hakkını yediler. Bunun bir yaptırımı olmalı. Başkan Murat Sancak federasyon başkanı ile MHK başkanına çağrı yapıp böyle hakemlerin temizlenmesini istemesi, İtalyan hoca Montella’nın canlı yayında kötü konuşmamak için yayını terk etmesi ve başta dünya starı Balotelli olmak üzere tüm futbolcuların emeklerinin çalındığını, haklarının yendiğini söyleyip hakemlere tepkilerinde sonuna kadar haklıydılar. Neden mi, çünkü hakem verdiği kararlarda tüm takdir haklarını rakip adına kullandı, yanlış kararlar verdi. Atılan golleri saçma sapan gerçek dışı gerekçelerle eyyamcılık yapıp saymadı, ceza sahası içinde yapılan faulü görmeyip penaltıyı es geçti, Demirspor’a yapılan faulü görmedi, akabinde atılan golü saydı. Yanlış kararında ısrar edip ne VAR’a gitti, ne de VAR çağırdı. Daha neler neler... Böylesine tarihi bir maçta böylesine hatalar hiç affedilecek gibi değil. Adana sahipsiz değil bu böyle biline.

MÜTHİŞ TARAFTAR

30 binden fazla seyirci ile sezonun en tempolu müthiş maçıydı.. Mavi Şimşekler taraftarı ile, yönetimi ile teknik kadrosu ile futbolcuları ile maça hazırdı. Taraftarların maç öncesi tribün şovu görülmeye değerdi. EFSANE GERİ DÖNDÜ pankartı, Başkan Murat Sancak’ın Avrupa’yı işaret eden kareografisi, hiç susmayan ülkemizin en iyi taraftar grubu müthiş tezahüratlarıyla maça damga vurdu. Ne yazık ki sevgililer gününde galibiyet hediyesi hakem yüzünden yarım kaldı.
OLAĞANÜSTÜ ÇABA

Nefes kesen maçta aksiyon hiç eksilmedi... Mavi Lacivertlilerin hücum hattı Balotelli, Bjarnasson, Yunus Akgünler, Vargas, Gökhan İnler, Stambouli, defanstaki başarısını ileriye de taşıyan ve goller de atan (ancak biri sayıldı) Samet başta olmak üzere tüm takım galibiyet için olağanüstü çaba gösterdiler. Kalede Muriç, Petr Cech gibi kaskla başladı, sonra çıkardı. Çok baskı yaptılar, çok istediler maçı kazanmayı ancak olmadı. Sağlık olsun önümüzdeki maçlara bakacağız. Bu takım, bu taraftar, bu yönetim böylesine el ele vererek her takımı yenecek güce sahip araya kötü niyetliler girmese tabii...

ADANASPOR’A NE OLDU

Sait Karafırtınalar’la iyi bir çıkış yakalayan Adanaspor’a bir şeyler oldu. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla Play-Off hedefinden uzaklaşmaya başladı. Hiç yakışmıyor Turuncu Beyazlılara bu sonuçlar. Tüm camia yeniden şapkasını önüne koyup takımı toparlamalı. Çünkü kaliteli bir kadro, kaliteli teknik ekibe, yönetime sahip Adanaspor’a üst sıralar çok yakışıyor. Haydi hayırlısı...

Yazının Devamını Oku

Şimşek hız kesmiyor

7 Şubat 2022
Ligde her ara sonrası oynanan maçlar tüm takımlar için genellikle zor geçer.

Çünkü aradan sonra geriye dönmek, konsantrasyonu sağlamak, bir önceki enerjiyi göstermek daha da zorlaştırır. Hele hele dönüş sonrası deplasmanda iseniz bu daha zor olur. Ancak Adana Demirspor ara sonrası Çaykur Rize deplasmanında öyle bir dönüş yaptı ki. ‘Nerde kalmıştık’ der gibiydi. Muhteşem bir oyun ve farklı bir galibiyet alan Mavi Şimşekler, birçok ünlü rakibini geride bırakıp üçüncü sıraya yerleşti. Kolay değil tabi Süper Lig’e çıktığın ilk sene puan cetvelinde üçüncü sıraya yerleşmek, zirvede yer bulmak. İşte Mavi Lacivertliler başkanı, teknik heyeti, futbolcuları ve muhteşem taraftarı ile bunu başardı, fazlasıyla hakederek...

BALOTELLI MAÇA DAMGA VURDU

Rize’de alınan galibiyet sonrası tüm takımı kutlamak lazım. Tabi başta Süper Mario Balotelli’yi. Adana Demirspor’daki performansıyla İtalya formasını yeniden giyen Mario Balotelli, Süper Ligde son 5 maçta 5 gol, bir asistle şov yaptı. Süper Mario’nun toplam gol sayısı da 10’a çıktı. Rize karşısında da şovunu sürdüren İtalyan yıldız iki gole imza attı, attığı paslarla arkadaşlarını pozisyona soktu, defanstan top çıkardı, şutları ile fileleri havalandırdı. Sakin, zihinsel olarak moralli oynadı. Maça damga vuran Balotelli, yerini Assombalonga’ya bırakırken de tribünlerden büyük alkış aldı.

TÜM TAKIMI ALKIŞLAMAK LAZIM

Rize karşısında öyle bir takım vardı ki sahada. 10 dakika sonra oyun üstünlüğünü eline geçirdi ve son düdük çalana kadar da bunu sürdürdü. Afrika kupasından dönen Deli defanstaki yerini aldı. Sakatlanıp çıkana kadar görevini başarıyla yaptı. Yılların eskitemediği Gökhan, çok iyi bir oyun ortaya koyan Stambouli, çok çalışan Svensson, özellikle ilk yarıda rakip defansı yoran Yunus Akgün ve Vargas galibiyette büyük rol oynadılar.

Muriç’e ayrı bir parantez açalım. Öylesine güven veriyor ki kalede. Sakatlanması camiayı üzdü. Yerine giren Ferhat da son dakikalarda önemli kurtarışlar yaptı. Bu demek oluyor ki kale güvenli eldivenlerde. 

Üst üste alınan galibiyetlerle şimdi üçüncü sıraya oturan Mavi Şimşekler, 14 Şubat’ta konuk edeceği Beşiktaş’ı da yenerek zirve yarışını sürdürmeli, Sevgililer Günü’nde iyi bir armağan olur sevdiklerine...

ADANASPOR FIRSAT KAÇIRDI

Yazının Devamını Oku

Adana Demir’de Avrupa havası

23 Ocak 2022
Son iki haftayı bir beraberlik ve bir yenilgi ile adeta kâbus gibi geçiren Adana Demirspor, Karagümrük karşısında kendine geldi. Hem de ne gelme...

Farklı bir oyun, farklı sonuç şovu getirdi. Mavi Lacivertliler iki hafta tatile çıkmış gibiydi. Tatil dönüşü Gümrük’ten rahat geçti. Oynadığı oyunla da taraflı tarafsız herkesi mest etti.

USTA AYAKLAR

Bu sezon süper formu, üst düzey futboluyla Yunus’u, her zaman hazır kıta Assombalonga’yı, defansın sigortası Samed’i, kalede devleşen Muriç’i ile, rahatsızlığı nedeniyle takımdan bir süre uzak kalan ve yokluğu hissedilen dünya starı süper Balotelli’si ile Demirspor seyredilmesi doyumsuz bir hal alıyor.

Başkan Murat Sancak’ın dediğine katılmamak elde değil. “Bu takım herkesin ikinci takımı olacak”. Aynen katılıyorum bu sözlere... Gerçekten de Mavi Şimşeklerin seveni, taraftarı her geçen gün artıyor. Lig üçüncülüğü de Avrupa havası estiriyor takıma. Neden olmasın, çünkü bu görüntü ve oynanan futbol Avrupa’yı çağrıştırıyor.

EVDE BİR BAŞKA ŞİMŞEK

Evinde oynadığı 9 maçtır (7 galibiyet, 2 beraberlik) yenilgi yüzü görmeyen Mavi Şimşeklerin en büyük özelliklerinden biri de gol yememesi. Defans ve kaleci rakiplere gözaçtırmıyor, gol de attırmıyor. Karagümrük karşısında da bu böyle oldu. Hele hele rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyunun dengesi tamamen değişti, ibre ev sahibi lehine döndü. Mavi Lacivertliler de bunu iyi kullandı. Maç boyunca üstünlüğü ele geçirdi, rahat bir oyun, attığı gollerle şovunu gerçekleştirdi. Sağlı sollu organize ataklar, tempolu oyun ilk maçın 4-0’lık rövanşını da 5-0’la aldırdı.

ADANA HASRET

Şimdi yapılması gereken bu maçı unutup milli arada Çaykur Rize deplasmanına hazırlanmak olmalı. Rehavete yer yok, çalışmak, çalışmak başarıyı getirecektir. Avrupa’yı da unutmamak gerek.. Adana hasret uzun yıllardır Avrupa’ya...

Yazının Devamını Oku

Adanaspor geliyor

18 Ocak 2022
Yıllar önce Adanayı başarıyla temsil eden, UEFA, Balkan Kupası oynayan ligin üst sıralarında yer alan ve konumu itibariyle kolej takımı diye adlandırılan Adanaspor geri dönüyor.

Neden mi, çünkü geçmişin izleri şimdi de görülüyor. Turuncu Beyazlılar kolej havasında tam bir takım oldu. Başkan Bayram Akgül başta olmak üzere Akgül ailesini tebrik etmek lazım bu ekibi Adana’ya kazandırdıkları için.

SOĞUK HAVAYI ISITTI

İstanbul, Kocaeli, Bursa galibiyetlerinden sonra soğuk bir Başkent akşamında Gençlerbirliği’ne konuk olan Adanaspor attığı gollerle, oynadığı oyunla mest etti, geceyi ısıttı adeta. Teknik direktör Sait Karafırtınalar’ın usta hamleleri, taktiği ile Başkent ekibi bozguna uğradı. Son 4 maçta 12 puan yaparak, yenilmezlik serisini 6’ya çıkartan Turuncu Beyazlılar taraflı tarafsız herkesin alkışını alıyor. Bir alkış da benden. Çünkü tüm takım yaptıkları işi keyifle yapıyorlar. Kalelerini iyi savunuyor, hücuma iyi çıkıyor ve yardımlaşıyorlar. Bu da başarıyı getiriyor tabi ki.

MUHTEŞEM BİR TAKIM

Gençlerbirliği maçında da bu böyle oldu. İlk yarısı al gülüm ver gülümle geçen maçın ikinci yarısında bambaşka, muhteşem bir takım vardı sahada. Deneyimli Sait hocanın Bruns ve Eren hamlesi sihirli değnek deymişcesine fark ve farkı yarattı.. Kalede Goran, Donkor, Roche, Uğurcan, Fıratcan, Youssef, İsmail de canla başla çalışıyor. Celil takımın maestrosu. Tetteh’e de bir şeyler oldu son haftalarda öyle güzel işler yapıyor ki adeta attığı gollerle takımı sırtlıyor. Kim oynarsa oynasın katkı veriyor. Velhasıl tüm takım disiplinli, fizik gücü yüksek bir şekilde göze hoş gelen bir oyun oynuyor.

KORKU SALIYOR

Ara transferde yapılan nokta atış takviyeler de (İngiliz Jordan başta olmak üzere) takıma girdiğinde bu güzellikler artacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Çünkü Adanaspor’un genlerinde başarı var, şampiyonluklar var. Şimdi rakiplere korku salan ve ne yaptığını bilen, zevk veren bir ekip var karşımızda. Rakip kim olursa olsun Turuncu Beyazlılar yenecek güçte.  İlk 6’ya bir kaldı. Süper Ligde ikinci bir Adana takımı neden olmasın. Tünelin ucundaki ışık görülüyor. Hedef de tabi ki Süper Lig. Adanaspor da bunu başarır bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Yazının Devamını Oku

Demirspor şaşırttı

16 Ocak 2022
Geçen hafta Fenerbahçe’yi mağlup ederek büyük sükse yapan Adana Demirspor, evinde oynadığı maçta Kayserispor’a takıldı.

İlk yarı ile ikinci yarı arasında akla kara kadar farklı bir oyun ortaya koyan Mavi Lacivertliler uzun süre üstün olmasına rağmen son dakikalarda yediği gole boyun eğerek sahadan bir puanla ayrıldı. Bu beraberlik ilerisi için ders olmalı ve her rakip önemsenmeli. Çünkü bu ligde her takım birbirini yenecek güçte bu hiç unutulmamalı.

ÖNEMLİ EKSİKLİKLER

Hastalık, cezalı oyuncular ve Afrika Kupası nedeniyle ideal kadrosundan uzak bir ekiple sahaya çıkan Mavi Şimşekler ilk yarıda seyir zevki yüksek bir oyun sergiledi. Üst üste geliştirilen ataklar, Assombalonga, Akintola, Belhanda, Yunus Akgün gol arayan ayaklardı. Kaleyi gören şutunu çekiyordu. Gol de bu baskı sonucu geldi. Belhanda akıllı bir pas çıkarttı. Assombalonga sert vurdu, defansa da çarpan top fileleri havalandırdı. Yunus’un füzesi kaleciden döndü. Her an ikinci gol bekledi taraftar ancak olmadı, ilk yarı da sona erdi.

DEĞİŞİKLİKLER YARAMADI

İkinci yarıya önde başlayan Mavi Lacivertlilerde ilk yarıdan eser yoktu. Kalede Muriç, defansta Semih, Samet, Sinan rakip ataklarını savuşturmak için mücadele etmeye başladı. Teknik direktör de oyunun gidişatını beğenmediği için değişikliklere gitti. Castro, Metehan, Vargas, Gökhan oyuna girdi. Ancak girenler ‘Gelen gideni arattı’ dedirtti.

Şimdi yapılacak önemli iş bu maçı bir an önce unutmak olmalı. Çünkü yarın çok önemli bir Konya, cumartesi Karagümrük maçları var. İki maçtan alınacak 6 puan takımın puan cetvelindeki yerini koruyacak ve ilerideki hedefi de büyütecek. Onun içindir ki bu hafta çok önemli. Mavi Şimşek de hiç şüphesiz bunu başaracak güçte.

Yazının Devamını Oku

Bileğinin hakkıyla…

11 Ocak 2022
Adana Demirspor, dünya starı süper Balotelli’siz çıktığı maçta cesur, istekli, korkusuz, devamlı hücumu düşünen, akıllı bir oyun sonrası Fenerbahçe’yi kendi evinde devirdi.

Tam bir takım ruhu ile rakibini yenen Mavi Lacivertliler bileğinin hakkıyla üç puanı da hanesine yazdırıp 4’üncü sıraya yerleşti. Hiç de kolay değil bu başarıyı elde etmek. Hele hele de Süper Lig’e çıkmış yeni bir ekip için.

ŞİMŞEK ÇAKA ÇAKA

Maçın 29. dakikasında bence çok basit çalınan düdük sonrası penaltıdan yenik duruma düşen Mavi Şimşekler, öylesine bir reaksiyon gösterdi ki taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı. 34’te Gökhan İnler’in muhteşem golü ile ilk yarıyı 1-1 kapattı. İkinci yarıya da Belhanda’nın golü ve taklasıyla başlayan Demirspor, bu üstünlüğünü bitiş düdüğüne kadar sürdürdü. Hatta skor daha da farklı olabilirdi. Fark da kaçtı diyebiliriz. Rakibi karşısında tam bir takım görüntüsü veren Mavi Şimşekler, Yunus’un, Vargas’ın, Assombalonga’nın gününde olmamasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bu sonuç 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkmış Adana Demirspor’u 33 puanla dördüncü sıraya oturttu. Çaka çaka yukarılara tırmanıyor Mavi Lacivertliler…

HEP BÖYLE KAL

Adana Demirspor’da Başkan Murat Sancak’la birlikte bir tebriği de teknik direktör Montella hak ediyor. Her maça takımı iyi hazırlayan, rakibi iyi analiz eden, oyuncularına ve rakibe göre taktik uygulayan İtalyan hoca Fenerbahçe karşısında da oynattığı cesaretli oyunla galibiyetin mimarıydı. Alkışlamak lazım. Başkan Murat Sancak’a da çok teşekkür. Böyle bir kadroyu Adana’ya kazandırdığı için, binlerce Adanalıyı sevindirdiği için. Galibiyeti Adanalılara armağan ettiği için… Şimdi her sporsever Adana Demirspor’u zevkle izliyor ve ikinci takımı olarak görüyor. Bu da çok güzel bir duygu. Hep böyle kal, hep taraftarını güldür, hep başarılı, hep böyle kal, hep cana yakın Mavi Şimşek…

ADANASPOR DA YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

“Süper Lig ikinciliği olan”, “Türkiye'yi UEFA’da ve Balkan Kupalarında temsil eden”, “Süper Lig’de iki kez gol kralı çıkaran”, “alt yapısından onlarca futbolcuyu ülke futboluna kazandıran”, kentin bir diğer temsilcisi, 1. Lig’de mücadele eden Adanaspor da aldığı sonuçlarla yüzleri güldürüyor. Puan cetvelinde 7. sıraya yükselen Turuncu Beyazlılarda hedef ilk 6’nın içinde yer almak ve Play-off oynamak, bunu da başaracak bir hava yakaladı. 4 maçtır yenilmeyen ve üç maçtır da kazanan puanını 29’a çıkaran Adanaspor’da şimdi gözler Pazartesi saat 20.00’de deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçına çevrildi. Adana’nın Süper Lig’de ikinci takımı neden olmasın. Herkes elini taşın altına koymalı, hedef bu olmalı. Haydi Adanaspor sıra sende…

Yazının Devamını Oku

Adana Demirspor lige renk kattı

27 Aralık 2021
26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de harikalar yaratan ve büyük bir başarıya imza atan Adana Demirspor tüm spor camiasının takdirini kazandı, ilk yarıda toplanacak 57 puan vardı ve Mavi Lacivertliler bunun 30’unu aldı.

Gerçekten de muhteşem bir tablo. Daha iyisi olabilir miydi olabilirdi tabi, ancak lige yeni çıkmış bir ekip için hiç de kötü değil, aslında iyi de…

Takım ruhunu yansıtarak İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella kaptanlığında Balotelli, Vargas, Assombalonga, Muriç, Samed, Yunus Akgün velhasıl tüm oyuncular disiplinli ve yürekli bir şekilde başarıdan başarıya koştular ilk yarı boyunca.

ALKIŞLAR BAŞKAN SANCAK’A

26 yıl sonra Adana’ya Süper Lig coşkusu yaşatan ve yaptığı süper transferlerle takımın başarılı olmasını sağlayan Başkan Murat Sancak ve ekibini alkışlamak lazım. Sancak başkan öylesine bir takım yarattı ki oynadığı oyunla, süper futbolcuları ile izlenmesi zevk veriyor. Özellikle evinde oynadığı maçlarda başka takımların yarısını bulamadığı taraftarı ile tribün coşkusu yaparak rakip üzerinde önemli bir baskı kuruyor. Başkan Sancak bu yıl hedefin ligde kalmak olduğunu söylese de ‘Avrupa da neden olmasın’ diyenlerden. Başkan gelecek senelerde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracağını da söylüyor. İnanıyoruz başkan dediğini yapar, Adanalı da zevkle, gururla takımını izler ve destekler.

Yazının Devamını Oku