Kahve ve tenis

İki hafta boyunca gece yarılarından sabah saatlerine kadar uyanık kalabilmek için bol kahve içip Avustralya Open karşılaşmalarını izlemeye çalışacağız...

Haberin Devamı

Rafael Nadal ilk turda Rus rakibi Mikhail Youzhny’yi rahat yendi. Maçı izlerken Nadal’ın ne kadar istekli ve pozitif enerji ile mücadele ettiği vücut dilinden belli oluyordu. Solak tenisçi Nadal uzun süre sağ el bileğindeki sakatlığından dolayı turnuva oynayamadı. Ancak bu dönemde daha çok fizik kondisyon yaparak korttaki çabukluğunu artırdı. Hatta Avustralya Open öncesi maç eksikliğini genelde katılmadığı çiftler kategorisinde oynayarak telafi etti. Şampiyon bile oldu.


GENÇ SÜRPRİZİ OLUR MU?


Erkeklerde genelde alıştığımız Djokovic, Federer,Nadal ve Murray arasında paylaşılan yarı final ve şampiyonluk maçları bu sefer yine Kei Nikoshiri, Milos Raonic, Grigor Dimitrov gibi genç oyuncuların araya girerek favorilerin yolunu keserler mi merak konusu. Örneğin Son Avustralya Open turnuvasını sekiz numaralı seri başı Stanislas Wawrinka sürpriz bir şekilde kazanmıştı.
Maria Sharapova korttaki sürati, dengeli hareketleri ve yüksek konsantrasyonu ile dünya sıralamasında birinci olan Serena Williams’ın tahtına adeta göz dikmiş gibi görünüyor.
Sydney turnuvasında şampiyon olan Petra Kvitova aynı performansı devam ettirir ise Serena Williams’ın 19ncu Grand Slam şampiyonluğunu kazanmasını engelleyebilir. Üçüncü seri başı Simona Halep finale çıkabilecek ayarda bir tenisçi. Wozniacki, Azarenka da favori raketleri eleyebilecek oyun gücüne sahip.

Yazarın Tüm Yazıları