Cumhuriyet kızları...

EKİN Maden ana sponsorluğundaki 25 bin dolar para ödüllü uluslararası Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası geçen hafta TED Kulübü kortlarında oynandı.

Haberin Devamı

Turnuvaya katılan kadınların yaş ortalaması 23-25 arasında... Çoğu Grand Slam ön elemelerinde ve ana tablosunda oynamış tenisçiler... Oyun tempoları dünya standardında... Aralarında Gençler Grand Slami’nde teklerde final oynayan ve ileride ilk 10 tenisçiye girebilecek potansiyelde isimler var.

Fett’e yenildi ama...

BİZİM kadın tenisçilerimize gelince; 1 numaralı Türk kızımız Çağla Büyükakçay son anda kasığındaki ağrılarından dolayı çekildi. Pemra Özgen iyi gününde olmayıp, İtalyan rakibine yenildi. Bu sene Avustralya’da gençler kategorisinde çiftlerde şampiyon olup yıldızı parlayan İpek Soylu 1. turda Melis Sezer’i yendi.

İpek çeyrek finalde turnuvanın 1. seri başı olan dünya 103.’sü Rumen Alexandra Dulgheri’yi yenen Hırvat Jana Fett ile karşılaştı. İpek ilk seti almasına rağmen maçı kaybetti.

Haberin Devamı

Büyük potansiyel

İPEK Soylu, TED kortlarında gösterdiği performans ile gelecekte dünya sıralamasında ilk 100’ün daha üst sıralarına girebilecek potansiyele sahip olduğunu gösterdi. İpek şimdiden bu seviyedeki oyun temposunu yakalamış. Korta yansıttığı özgüveni mükemmel. Kendisi öncelikle fiziksel anlamda güçlenip, sonra hızlanıp zamanla oyun temposunu değiştirmesini öğrendiğinde Grand Slam turnuvalarının ana tablosuna direkt girebilecek oyun gücüne sahip...

Yazarın Tüm Yazıları