Gastronomi kazanında kaynayanlar

Milas’taki hasat kutlamalarında zeytinyağı ve zeytinyağlı yemekler tanıtıldı. Ocak ayından itibaren marketlerde kâğıt, plastik, cam ve metal ambalajların depozito iadesinin yapılacağı açıklandı. Yeme-içme dünyasından son havadisler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

DÜNYA ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ

Şimdiye dek hiç internet üzerinden alışveriş yapmayanlar bile son 2 yılda bu konuda ustalaştı. En basit ihtiyaçları dahi bu şekilde sipariş vermeye öyle alıştık ki pandemi kısıtlamalarının kalkmasından sonra da mobil alışveriş uygulamalarını sıkça kullanmaya devam ediyoruz. NielsenIQ’nun araştırmasına göre internet siparişinde dünya ortalamasının üzerindeyiz. Peki, sizce gıda kategorisinde en çok ne satın alıyoruz? Lahmacun mu yoksa hamburger mi? Pide mi pizza mı? Hiçbiri değil. Sanılanın aksine en çok sıcak içecekleri yani paket çay ve kahveyi sipariş ediyormuşuz.

Haberin Devamı

MİLAS ARTIK AYVALIK’A RAKİP

Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin 7’ncisi 13-14 Kasım’da gerçekleşti. Şenliğin en önemli amacı coğrafi işaretli Milas zeytinyağının ve yöresel zeytinyağlı yemeklerin tanıtılmasıydı. Hasat kutlamalarında zeytinyağlı keşkek, zeytinyağlı tavuk dolması gibi yöresel yemekler ikram edildi. Kaçırdım diye üzülmeyin çünkü ay sonuna kadar Milas’a gidenler hasat yapan firmalarla irtibata geçip hasadı yerinde izleyebilir.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ ADIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum müjdeyi verdi! Önümüzdeki yılın ocak ayından itibaren marketlerde depozito iade dönemi başlayacak. Gelişmiş ülkelerde sıkça rastladığımız uygulamayla kâğıt, plastik, cam ve metal ambalajlar marketlere geri verildiği takdirde ücret iadesi yapılacak. Uygulamayla, internet bağlantılı depozito iade makineleri yaygınlaşacak. Bu şekilde ekonomiye yılda 4 milyar lira katkı sağlaması bekleniyor.

ATIĞI AZALTILMIŞ YEMEKLER

Gastronometro’nun internet sitesinde yeni bir ‘sürdürülebilirlik portali’ açıldı. Portalda işletmelerin sürdürülebilirliğe hangi adımlarla yaklaşması gerektiğine dair bilgi ve çözüm önerileri paylaşılıyor. En çok dikkatimi çekense, atığı azaltılmış yemekler hazırlamak için reçeteleriyle birlikte yayımlanan ‘atık azaltım menüsü’ oldu.

Yazarın Tüm Yazıları