Egeli mezeler, Uzakdoğulu suşiler ve kebapların en iyisi bir arada

Çeşme-Alaçatı hattı, konaklama seçeneklerindeki butik anlayışı yıllardır restoranlarında da sürdürüyor. Kimi İstanbul’dan sezonluk konukları, kimi yerlileriyle her sezon mutlaka gastronomik bir şölen yaşatan bölgenin yeme içme dünyasından haberlerim var...

Haberin Devamı

SEZONUN YENİLERİ

SADECE YEMEKLERİ DEĞİL MÜZİKLERİ DE...

Angelo Grande: Geçen yıl İstanbul’da Arnavutköy’de açılan mekân, bu yaz Alaçatı’nın yenisi Zoe Otel’in içinde. Her gün 14.00’e kadar brunch var. 17.00 sonrasında suşi ve Uzakdoğu mutfağı. ‘Getir Yemek’ ile anlaşan Angelo Grande, evlere de servis veriyor. Angelo sadece yemekleriyle değil, müzikleriyle de bu yazın en iddialı mekânlarından biri.  

BU KEZ KABURGA DEĞİL, ENGİNAR PİŞİRECEK

Bernadet X Markus: Maslak Oto Sanayi’nde özel soslu kaburgalarıyla gönlümüze taht kuran Markus, bu yaz ilk kez şehir dışına çıkıp Alaçatı’ya Bernadet Otel’in içinde açıldı. Hem de çok farklı bir menüyle. Şef Sinan Büdeyri bu kez Ege’nin sunduğu nimetlerden sonuna kadar faydalanıp daha değişik ve renkli tabaklar hazırlayacak. Ceviche’ler, dumpling’ler, özel soslu enginarlar... Bu yaz yolumuzu Bernadet’e düşürmek şart oldu.    

Haberin Devamı

SADECE KÜÇÜK ÜRETİCİDEN VE YERLİ MALZEME

Hemera Restaurant: ‘Denizden, topraktan ve dalından tabağa lezzetler’ mottosuyla Reges Resort’un içinde açılan Hemera Restaurant’ın başında şef Şamil Akşit var. Kaya barbunu, enginar, şevketibostan, cibes, turpotu, kayakoruğu, damlasakızı, lavanta, Bardacık inciri, hurma zeytini ve yöreye özgü daha birçok özel malzemeyi kullanarak hazırladığı tabaklar bu yaz çok konuşulacak. Şamil Şef’in sadece küçük üreticiden ürün alıp onları desteklemesi de ayrıca takdire şayan. 

TAVUK KANATLARINI BİR YİYEN BİR DAHA YİYOR

Eski Dostlar Ocakbaşı: Alaçatı Port’ta açılan Eski Dostlar’ın kebapları elbette iddialı ama bir yiyenin mutlaka ikinci porsiyonu sipariş ettiği terbiyeli tavuk kanat, kebabı geçeceğe benziyor. Yaz boyunca menülerine yeni eklemeler yapacaklar, takipte kalın.

KEBAPÇI CLUB KONSEPTİYLE SES GETİRECEK

Cabbar: İstanbul’un en fiyakalı ocakbaşılarından biri olan Cabbar, Çeşme Marina’nın karşısında açıldı. Menüye Ege mezeleri de ekleyen Cabbar sadece kebap ve etleriyle değil, 1.200 kişi kapasiteli club konseptiyle de ilgi çekiyor. Cabbar’ın işletmeci ortağı Serkan Koca’nın bölgeyi çok iyi biliyor olması pek çok konuda öne geçmelerine vesile olacak. 

Haberin Devamı

TEMPURA’LARI ÇOK İDDİALI

Elias: Tarzını pek sevdiğimiz Yunan şef Stathis Dapiapis de bu yaz Alaçatı’da, Elias Beach’in içindeki Elias Restoran’da Egeli bir menü sunuyor. Deniz mahsullü makarna ve kabak çiçeği başta olmak üzere hemen hemen her sebzeyle yaptıkları ve menüde ayrı başlık açtıkları tempura’larıyla çok iddialılar.  

KAHVALTI İÇİN BOL BOL SEÇENEK

Eggs&Bakes: Burası bir kahvaltı dükkânı. Menüsünde çedarlı ve Nutella dolgulu pişi, tost ve yumurta çeşitleri, farklı unlu mamuller ve sağlıklı ‘bowl’ gibi her zevke ve damak tadına uygun ağız sulandıran alternatifler var.

SEZONA YENİLENEREK GİRENLER

TADI DAMAKTA KALACAK LEZZETLER

Limon Köyiçi: Bu yaz 5’inci sezonunu kutlayan ve her yaz menüsünü mutlaka yenileyen Limon Köyiçi artık Alaçatı klasiklerinden. Şef Eyüp Gül ve ekibinin hazırladığı menüde buzda karides ceviche, istiridye kabuğunda meşe talaşıyla tütsülenmiş somon füme öne çıkarken ara sıcaklardaki papaz erikli içliköfte merak uyandırıyor. Tire çamur peyniri ve çilek sirkesiyle hazırlanan yaz domatesleri salatası, trüf mantarlı fettucini, firik risottosu ile ağır ateşte pişmiş dana yanak veya ördek konfi damağınızda iz bırakacak yemeklerden.

Haberin Devamı

TAŞ FIRINDAN BONFİLELİ PİZZA

Pancar: Beyevi Butik Otel’in bahçesindeki taş fırından çıkan pizzalarıyla iddialı. Bonfile ve çili biberlisi en sevilenlerden. Kendi işledikleri deniz ürünleriyle de özel tabaklar hazırlıyorlar. Espressolu çilekli tartı denemelisiniz. Beyevi Otel’in de sahibi olan Nükhet Toktaş, Cordon Bleu Fransız mutfağı mezunu. 

MUTFAKTA UZAKDOĞULU ŞEF VAR

Sota: Viento Otel’in bahçesinde kabuklu deniz mahsulleri ağırlıklı menüsüyle hizmet veren Sota, bu yaz menüsüne yenilikler ekledi. Uzakdoğu’dan gelen şeflerinin hazırladığı suşi ve farklı Asya yemeklerini de deneyebilirsiniz.

DEKORASYONU VE EKİBİ YENİLENDİ

Momo Beach Restaurant: Plajdan bağımsız kendi müşteri kitlesini oluşturan Momo, dekorasyonunu yeniledi. Bu yaz mutfakta Dream Grubu yönetici şeflerinden Mert Şeran olacak. Peru sebze salatası solterito, karışık deniz mahsulleri Frutti di Mare, ponzu soslu lipsos tradito Mert Şef’in menüsünden birkaç özel tat.

Yazarın Tüm Yazıları