Yengeç burcundaki dolunayla yılı güzel kapatıyoruz

2023 birçoğumuz için zorlu geçmiş olabilir ama seneyi yavaştan uğurlarken Yengeç burcunda, Satürn destekli, güzel bir dolunay bize eşlik edecek. Sevdiklerimizin değerini bileceğimiz, duygusal bağlarımızı kuvvetlendireceğimiz, güzel anılarımızı hatırlayacağımız bir sürece giriyoruz. Yüzümüzde gülücüklerle yılı kapatırken yılın kalan son 15 gününün değerlendirmesini yapalım...

Haberin Devamı

Yıla veda ederken 27 Aralık’ta, 4 derece Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek ve bu dolunaya Balık burcundaki Satürn’ün destekleyici bir açısı olacak. Yaklaşık 4-5 gün öncesinden de etkisini hissetmeye başlayacağız. Yengeç burcundaki dolunay genellikle duygusal derinlik, aile ve evle ilgili konuların ön plana çıkmasına neden olur. Astrolojide Yengeç duygusallığı, korumacılığı ve ev odaklı olmayı temsil eden bir su grubu burcudur. Dolayısıyla bu süreçte daha hassas ve duygusal olabilir, iç dünyamıza dönük bir bakış açısı geliştirebiliriz.

 

ANILAR YÜZEYE ÇIKABİLİR

Bugünlerde aile ve ev hayatımız özellikle önem kazanabilir. Akrabalarımızla daha yakın ilişkiler kurabilir, yaşam alanımızı düzenlemek isteyebiliriz. Önümüz yılbaşı olduğu için evde dekorasyon değişiklikleri ve süslemeler yapmamız mümkün. Ayrıca aile içi meseleleri çözme ihtiyacı hissedebiliriz. Yengeç dolunayı geçmişle ilgili duygusal konuların ve anıların yüzeye çıkmasına neden olur. Aile bağları, çocukluk anıları ve eski ilişkiler bu dönemde daha fazla önem kazanır. Çocuk sahibi olabilmek için de güzel zamanlardır. Çocuklarımızla yakından ilgilenip onların ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı davranabiliriz. Bu dolunay bizi kişisel güvenliğimiz ve duygusal ihtiyaçlarımız üzerine yoğunlaşmaya da teşvik eder. Evimize, arabamıza veya işyerimize güvenlik için alarm taktırmak isteyebiliriz. Sevdiğimiz insanları koruyabilmek için de harekete geçebiliriz.

 

Haberin Devamı

HUZUR BULMAK İSTEYECEĞİZ

Kendimizi güvende hissetmek, duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamak, içsel huzuru bulmak için çaba sarf edebiliriz. Ama bu süreç bazen zorlayıcı olabilir ve ruhen istikrarı sağlayamayabiliriz. Evle ilgili projeler, taşınma veya aile düzeninde değişiklikler çıkabilir. Sevdiğimiz insanlarla aramızdaki duygusal bağları  güçlendirmeye odaklanabiliriz. Bu nedenle de onlara daha çok zaman ayırabiliriz. Eskileri yâd etmek, anıları konuşmak, geçmişe dair albümleri karıştırmak, eski şarkıları dinlemek ve filmleri izlemek bizi mutlu edebilir. Ailemizin kökleri nerelere dayanıyor, kimiz, kimlerdeniz bunları da merak edip araştırabiliriz.

 

Haberin Devamı

HAYALLER GERÇEK OLABİLİR

Satürn’ün Balık burcu etkili desteğiyle en çok arzuladığımız hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına harekete geçebiliriz. Bunun için ihtiyacımız olan içsel disiplini de rahatlıkla bulabileceğiz. O yüzden şimdiden yeni yıl dileklerimizi hazırlayabiliriz. Sağlıkla ilgili olarak da karaciğer, göğüsler, kaburga kemikleri, yemek borusu, mide, safra kesesi hassas olabilir. Yılbaşı gecesinde yemeği fazla kaçırmamakta fayda var.

Yengeç burcundaki dolunayla yılı güzel kapatıyoruz

ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜNDE BURÇLARI NELER BEKLİYOR? 

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Ailenizle ilgilenebilir veya taşınabilirsiniz 

Bu dönem odağınız geçmiş, ev, aile gibi konular olacak. Bu alanlarda bir süredir uğraştığınız işleri toparlayabilirsiniz. Ailenizle daha yakından ilgilenebilir, taşınma planları yapabilir, köklerinizi araştırabilirsiniz. Satürn’ün desteğiyle hem evinize hem kişisel hayatınıza çekidüzen vermek isteyebilirsiniz. Bugünlerde manevi tarafınızı güçlendirmek isteyebilirsiniz. İrade gerektiren durumlarda rahatlıkla harekete geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

İlişkilerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz

Dolunay zamanında bir süredir aklınızda olan önemli fikirleri, projeleri hayata geçirmek adına adımlar atabilirsiniz. Bu dönemde aktif iletişimde olacaksınız. Seyahatler gündeme gelebilir, pek çok yeni şey öğrenebilir, eğitimlere katılabilirsiniz. Satürn’ün desteğiyle planlarınızı hayata geçirirken bazı arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarla ilişkilerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. 

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

İş kurmak ve terfi istemek için ideal zamanlar

Maddi konular sizin için bu dolunayın ana teması olacak. Özellikle Satürn’ün destekleyici açısıyla finansal konularda gücü elinize alacak, somut ve güvenli adımlar atabileceksiniz. Bu bir yapılanma süreci olduğu için hem kariyer hem de maddi konularda kendinize çekidüzen verebilirsiniz. Sorumluluklarınız da artabilir. İş kurmak, iş başvuruları yapmak, terfi istemek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Hayatınızın dağılan taraflarını toparlayabilirsiniz

Burcunuzdaki dolunayla odak noktanız kişisel hedefleriniz, ihtiyaçlarınız ve dış görünüşünüz olacak. Satürn’ün olumlu desteğiyle kendinize daha çok vakit ayırıp hayatınızın dağılan taraflarını toparlayabilirsiniz. Yeni hedefler koymanız için de güzel bir süreç. Bu dönem kolayca zayıflayabilirsiniz örneğin. Yurtdışı, eğitim ve hukuksal konularda işlerinizi çözüme kavuşturmak çok daha kolay olacak.

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Terapi desteği almak size iyi gelebilir

Bugünlerde kendi kabuğunuza çekilmek, yalnız kalmak, biraz dinlenmek size iyi gelebilir. Ruhsal olarak bir yapılanmaya girebilirsiniz. Terapi desteği almak da iyi gelebilir. Yurtdışı bağlantılı önemli işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz. Bu dönem maddi konularda gizlilik içinde hareket etmek isteyebilirsiniz. İşle ilgili yatırımların peşinde koşabilirsiniz. Arkanızdan iş çeviren veya konuşan birileri varsa bunları fark edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Odağınızda daha çok sosyal çevreniz var

Bu dönem arkadaşlarınıza yardım edebilir, davetlere veya organizasyonlara katılabilirsiniz. Odağınızda daha çok dostlarınız ve sosyal çevreniz olacak. Satürn’ün güzel desteğiyle bazı arkadaşlarınızla yeni projelere girişebilirsiniz. İhtiyacınız olan yardımı onlardan rahatlıkla görebileceksiniz. Belki de uzun süreli yeni dostlukların temeli atılabilir. Ya da arkadaş çevrenizden biriyle özel anlamda bir birlikteliğe başlayabilirsiniz.

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Üzerinize düşen görevleri rahatça yapacaksınız

Odağınız daha çok kariyerinizi ilgilendiren konular olacak. Eğer uzun zamandır bir plan yapıyorsanız şimdi harelete geçmenin tam zamanı. Yeni bir iş kurmayı, bulmayı veya yeni adımlar atmayı düşünebilirsiniz. Sorumluluk almak için ideal bir zamanda olacaksınız. Üzerinize düşen görevlerin rahatlıkla üstesinden gelebileceksiniz. Ayrıca mesleki anlamda kendinizi geliştirmek için adımlar atabilirsiniz.

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Uzaklarda birileriyle flörtleşebilirsiniz

Bu dönem yurtdışı, yabancılar, medya, eğitim, seyahatler, akademik ve hukuksal konular ana gündem maddeleriniz olabilir. Bu alanlarda bir süredir uğraştığınız işlerinizin sonuna gelebilirsiniz. Örneğin yurtdışı evrakınız hazır olabilir veya bir davanız sonuçlanabilir. Satürn’ün güzel desteğiyle belki uzaklarda birileriyle flörtleşmeye başlayabilirsiniz. Medya konusunda güçlü bağlantılar da kurabilirsiniz.

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Sağlık için harcamalarınız çıkabilir

Krediler, ödemeler, banka işlemleri veya kaynak arayışı gibi alanlar bu dolunayın ana konusu olacak. Satürn’ün desteğiyle yatırımlar gündeminize gelebilir, ev kredisi araştırmaları yapabilirsiniz. Ya da varsa borçlarınızı ve ödemelerinizi düzenleyebilirsiniz. Bu dönemde harcamalarınız daha çok sağlık, aile ve ev ihtiyaçları gibi alanlarda olabilir. İpin ucunu kaçırmayıp mümkün olduğunca dikkatli olmakta fayda var.

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Uğraştığınız projeleri tamamlayabilirsiniz

Bu dönem ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri, sözleşmeler ana gündem maddeleriniz gibi görünüyor. Bu konularda bir süredir uğraştığınız projelerinizi toparlayabilir, tamamlayabilirsiniz. Satürn’ün güzel desteğiyle yakın çevrenizden sağlam destek alabilirsiniz. Önemli bir fikri veya projeyi bir ortağınızla organize edebilirsiniz. Ya da eşinizi veya bir arkadaşınızı herhangi bir konuda kolayca ikna edebileceksiniz.

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Bir evcil hayvan sahiplenmeyi düşünebilirsiniz

Gündelik işler, sağlık ve kariyerinizle ilgili koşullar gündeminiz olabilir. İşin içinde Satürn olduğundan bu konularda kolayca üstesinden gelebileceğiniz sorumluluklar alabilirsiniz. Rutin işlerinizin temposu artabilir, bu yüzden doğru beslenmeli ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz. Mideniz biraz hassas olabilir ve sağlık alanında ekstra para harcamanız gerekebilir. Belki bir evcil hayvan sahiplenmeyi de düşünebilirsiniz.

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Bekârlar aşktan yana bir şans yakalayabilirler

Yılı aşka dair güzel gelişmelerle kapatıyorsunuz. Bugünlerde bekârlar uzun süreli bir ilişkinin temellerini atabilirler. Çocuk sahibi olabileceğiniz koşullar da gündeme gelebilir. Eğer işiniz yaratıcılıkla veya sahneyle ilgiliyse bu alanlardaki sorumluluklarınız artabilir. Belki uzun vadeli bir iş projesi de gündeme gelebilir. Ayakları yere daha sağlam basan yatırımlarla kendinizi güvence altına almak isteyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları