Mars geriliyor, enerjimiz düşüyor!

Mars dün 14 Ocak 2023’e kadar sürecek geri hareketine başladı. Bu süreçte İkizlerin bastırılmış hisleri açığa çıkacak, Yengeçler hayatının yönünü belirlemeye çalışırken seçim yapmakta zorlanacak. Yaylarsa öfkelerini iyi yönetmeli.

Haberin Devamı

Bu haftanın en önemli gezegen etkisi dün, Mars’ın geri hareketine başlaması... Bu geri hareket, 14 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Mars, motivasyonu ve harekete geçmeyi temsil eder. Geri gittiği dönemde de motivasyonumuz ve heyecanımız ciddi derecede azalabilir, harekete geçmekte zorlanabiliriz. Mars özellikle İkizler burcunda geri hareket edeceği için iletişim, dijital işler ve ticari konularda gecikmeler yaşanabilir. Haftanın ayrıntılarına ve bu geri hareketin hangi burcu nasıl etkileyeceğine bakalım.

Mars geriliyor, enerjimiz düşüyor

Resmi işleri halledebiliriz

Yarın; Ay akşam saatlerine kadar Oğlak burcunda... İşler, sorumluluklar, planlar, toplantılar ve finansal konular ana gündem maddelerimiz... Çok eğlenceli bir gün değil. Ciddi konuşmalar yapmak, ciddi ortamlarda bulunmak zorunda kalabilir, önemli resmi işlerimizi halledebiliriz. Gün içinde eklem ve dişlerimize dikkat etmemizde fayda var.

Haberin Devamı

Arkadaşlarla buluşma

Salı; Ay tüm gün Kova burcunda... Arkadaşlarımızla vakit geçirmek için harika bir gün. Uzay, bilim ve teknolojiyle ilgili konulara eğilebilir, önemli dijital işlerimizi halledebiliriz. Bugün toplumsal konularda daha hassas
olabiliriz, isyan edebileceğimiz koşulların oluşması da mümkün. Örneğin diğer insanların uğradığı haksızlıklara karşı tepkili olabiliriz.

B planımız olmalı

Çarşamba; Ay 14.06’yla 21.46 arasında Kova burcunda boşlukta olacak, akabinde Balık burcuna geçecek. Önemli işlerimizi 14.06’ya kadar halledelim. Bu saatten sonra
Ay boşlukta olacağından işlerimiz birden yavaşlayabilir, hatta havada/askıda kalabilir. Bir B planımızın olması iyi olur. Ay boşluk zamanları yarım kalan işlerimizi halletmek açısından değerli bir zamandır.

Deniz kıyısına gidelim

Perşembe; Ay tüm gün Balık burcunda... Ay Balık’tayken yaratıcı/sanatçı tarafımız güçlenir; fotoğraf çekmek, tasarım yapmak, dekorasyon öğeleri veya aksesuar kullanarak başarılı çalışmalar elde etmek mümkün. Bugün suyun rahatlatıcı etkisinden faydalanalım; deniz kıyısında olmak veya SPA’ya gidip bakım yaptırmak iyi gelebilir. Her zamankinden çok daha merhametli olacağımız bir gün. Duygularımız hayatımıza yön verebilir.

Haberin Devamı

Miskinlik çökebilir

Cuma; Ay tüm gün Balık burcunda... Karbonhidrat ve şeker tüketimi ihtiyacımız artabilir. Güne başlamakta zorlanabiliriz, üzerimize bir miskinlik çökebilir. Sevdiklerimizin dertlerine ortak olarak onların sıkıntılarını hafifletebilir ve yardıma muhtaç kişilere elimizi uzatabiliriz. Bugün ayrıca çamaşır yıkama günüdür, çıkmayan lekeler bugün daha kolay çıkabilir.

Liderlik yapmak için...

Cumartesi; Ay Koç burcunda seyahat edecek. Ay Koç burcundayken atmosfere hız hâkimdir! İçimizdeki atak, öfkeli ve mücadeleci taraf açığa çıkar. Trafikte hız yapan şoförlere karşı dikkatli olmalıyız; tartışmalar kolaylıkla alevlenebilir. Risk almaya daha yatkın oluruz, ani kararlar verebiliriz. Spor yapmak, rekabet etmek, cesaret göstermek istediğimiz konularda destek almak, liderlik yapmak, savaş sanatlarıyla ilgilenmek, askerlikle ilgili konulara eğilmek, fiziksel gücümüzü arttırmak, bir iş görüşmesinde dinamik ve canlı görünmek bugünün gündemi... Çabuk başlangıçlar ve çabuk bitişler, hızlı geçişler, konudan konuya atlamalar da karşılaşabileceğimiz şeyler. Ayrıca sabırsız, beklemeye tahammülü olmayan ve benlik duygusunun ön planda olduğu kişilerle karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Kısıtlamayalım

6 Kasım Pazar; Venüs’le Uranüs karşı karşıya olacak. Etki süresi +/- 4 gün... Yalnız olanlar, ilginç ilişkilere çekilebilir. Özel hayatta, ilişkilerde özgürlük ihtiyacımız artacaktır. Bu dönem partnerimizi kısıtlamamaya, kurallar koymamaya özen gösterelim. Ortaklıklar kurmak için de pek olumlu bir süreç değil. İlişkiler ani başlayıp aynı hızda sona erebilir, yani uzun soluklu olmayabilir. Boşanma davası açmak, ilişkileri sonlandırmak için uygun bir gün. Öte yandan hesapta olmayan bir gelir elde edebiliriz veya birtakım ödemeler çıkabilir. Huzursuz olup veya yerimizde duramayıp ele avuca sığmaz bir tavır sergileyebiliriz. Arkadaşlar ve topluluklar içinde iletişimimiz canlı, sohbetlerimiz renkli olabilir. Yine de sözlerimize ve tavırlarımıza dikkat etmemizde fayda var. Bir sözümüz hiç akla gelmeyen yerlere çekilebilir ve büyük tartışmalar çıkabilir. Özgürlüğüne aşırı düşkün bir tutum takınırsanız hoşgörüsüzce tepkiler alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pazartesi ciddi konuşmalar yapmak zorunda kalabiliriz. Çarşamba günüyse önemli işlerimizi 14.06’ya kadar halletmemizde fayda var. Bu saatten sonra
Ay boşlukta olacağından işler birden yavaşlayabilir, havada kalabilir.

Trafikte daha dikkatli olun
Koç ve Yükselen Koç;
Mars haritanızın 3. evinde geri gidecek. 3. ev yazışma, iletişim, kardeşler, yakın çevre, akrabalar ve eğitimle ilgilidir. Kardeşlerinizle aranızda anlaşmazlıklar çıkabilir, işleriniz, projeleriniz gecikebilir veya ertelenebilir. Bir sonraki projeye geçmeden önce elinizdekini bitirmeye çalışın, başladığınız işi yarım bırakmayın.
Trafik kazalarına da çok dikkat; araç kullanırken telefonla konuşmayın. Bu dönem sözlerinizi akıllıca seçin, öfke dolu sözler size gereğinden fazla stres getirebilir.

Haberin Devamı

Yatırım için uygun değil
Boğa ve Yükselen Boğa;
Mars haritanızın 2. evinde geri gidecek. 2. ev sahip olduğunuz taşınabilir eşyalar ve parayla ilintilidir. Maddi konularda gecikmeler sözkonusu. Parayı elde tutmak kolay olmayabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir. Bu dönem, yatırımlar yapmak için pek uygun değil. Kredi kartınızın limitini zorlamak yerine size uygun bir bütçe planlayarak fazla harcama yapmadığınızdan emin olun. Bu şekilde, finansal bir kriz içinde olmaz ve gerçekten ihtiyacınız olan şeylere harcayacak paranız olur.

Her şey ortaya çıkıyor
İkizler ve Yükselen İkizler;
Kendinizi savunmak isteyebilirsiniz ama amacınızı ifade etmek normalden çok daha zor olabilir. Mars’ın geri hareketi bastırılmış hislerinizi açığa çıkarabilir. Bu nedenle içinizde birikmiş, ifade edemediğiniz o enerjiden kurtulmanıza belki yoga veya kick boks yardımcı olabilir. Bu dönem yataktan kalkmak dahi istemeyebilir, işleriniz için gereken motivasyonu bulamayabilirsiniz.

İşler sakız gibi uzayabilir
Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Mars haritanızın 12. evinde geri gidecek ve sizleri özellikle sağlıkla ilgili konularda çok daha hassas yapabilecek. Uyku düzeniniz bozulabilir, gergin hissedebilirsiniz. Bu dönem terapi desteği almak size iyi gelebilir. Yalnız kalma ihtiyacınız artabilir. Hiçbir iş yapmak istemeyebilirsiniz, elinize aldığınız her iş sakız gibi uzayabilir. Biraz boş işler veya hayaller peşinde koşturabilirsiniz. İletişim, ifade konusunda gerilmeler, gecikmeler artabilir. Bu büyük bir kararsızlık zamanı. Hayatınızın yönü hakkında seçim yapmak son derece zor olacak. İyi haber şu ki, ne istediğinizi düşünmek ve her seçeneği değerlendirmek için kendinize zaman ayırabilirsiniz. Bu nedenle, bir adım geri atmak hayatınızı gözlemlemek için harika bir dönem bu. Bir takım düşmanlıklarla da karşılaşabilirsiniz.

İşbirliği yapmayı öğrenin
Aslan ve Yükselen Aslan;
Mars haritanızın 11. evinde geri gidecek olması arkadaşlarınızla aranızda anlamsız iletişim sorunları yaşamanıza neden olabilir. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla yeniden bir araya gelebilirsiniz ama bu dönem birlikte iş projelerine girmenizi tavsiye etmem. Size yardım edenlere de çok fazla sinirlenmemeye çalışın ve başkalarıyla işbirliği içinde çalışmayı öğrenin. Bu dönem projeleriniz çok hızlı ilerlemese de alternatif yöntemler seçerseniz, ekibinizin veya arkadaşınızın fikirlerine açıksanız ciddi bir gelişim kaydedebilirsiniz.

İş değiştirmek için uygun değil
Başak ve Yükselen Başak;
Mars 10. evinizde geri gidecek ve mesleki konuları odağınıza alacak. İşlerinizin adeta durduğu bir dönem olabilir; yükselmek, başarı elde etmek çok zordur. İş ve kariyeriniz için harekete geçecek motivasyonu kendinizde bulamayabilirsiniz. İş değiştirmek için pek de uygun bir süreç değil. Çok çalışırsınız, çok yorulursunuz ama çok az takdir görebilirsiniz. İşinizde kontrol edemediğiniz bir dönemde olacaksınız, belki de kontrol etmemeniz gereken bir süreçtir bu...

Küçük şeyleri dert etmeyin
Terazi ve Yükselen Terazi;
Mars haritanızın 9. evinde geri gidiyor; çıkacağınız seyahatlerde stres yaratacak durumlar ortaya çıkabilir. Eğitim, yayıncılık, ticari ve hukuki konularda işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bu konularda kendinizi yeteri kadar iyi ifade edemediğinizi düşünebilirsiniz. Küçük şeyleri dert etmeyin. Bu dönem her şeyi çok daha fazla detayıyla inceleyebilirsiniz. Kendinize bir iyilik yapın ve beyninizin dinlenmesine izin verin. Detaylarda boğulmayın!

Yardım istemekten korkmayın
Akrep ve Yükselen Akrep;
Mars’ın geri hareketi 8. evinizde gerçekleşecek. Başkalarının parasıyla ilgili stresli koşullar oluşabilir, ortaklaşa kazançlarınızda düşüş olabilir. Büyük borçlar altına girmek için uygun bir dönem değil. Yardım istemekten korkmayın veya çok inatçı olmayın. Bu gerileme sizi duygusal sınırlara saygı duymaya zorlayabilir. Ancak, ihtiyacınız olanı alamadığınızı düşünüyorsanız, onu daha çok istemeye başlayabilirsiniz. Bu gerileme, sizi çevreleyen değişen gelgitlere rağmen dirençli kalmanın bir yolunun olduğunu da gösteriyor.

Yıkıcı olmaktan kaçının
Yay ve Yükselen Yay;
Mars haritanızın 7. evinde geri gidecek. Partnerinizle veya ortağınızla ortak paydada buluşmakta zorlanabilir, birbirinizi anlamayabilirsiniz. 14 Ocak 2023’e kadar bir ortaklık başlatmak veya evlenmek için uygun değil. Anlaşma ve sözleşmelerde gecikmeler olabilir. Yıkıcı olmaktan kaçının, üretken hissedecek şekilde çalışmaya yönelin. Tutkular arttıkça, kontrol duygusunuı bulmak giderek zorlaşacaktır. Öfkenizi kontrol edin, 10’a kadar saymayı ve nefes almayı öğrenin. Öfkenizin eylemlerinizi yönlendirmesine izin vermeyin.

Kronik hastalıklar gündemde
Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Mars haritanızın 6. evinde geri gidecek. İş konusundaki beklenti ve hedeflerinizde gecikmeler, aksaklıklar olabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle konuşamamaktan dolayı aranızda gerginlikler oluşabilir. Bu dönem kronik rahatsızlıklar yeniden gündeme gelebilir, odağınızda sağlıkla ilgili konular olabilir. Hayatın yoğun koşuşturmacasından bir adım geri adım attığınız an, kendinizi daha sakin ve huzurlu hissetmeye başlayacaksınız. Tüm dikkatinizi gerektiren kapsamlı projeleri üstlenmek için cazip gelseniz de, bunları şimdilik ikinci plana atıp yalnızca kendinize ve ruhunuza odaklanın.

Yarım kalan işlerinizi tamamlayın
Kova ve Yükselen Kova
Cinsel anlamda bir takım sorunlar meydana gelebilir. Eski flörtler yeniden kapınızı çalabilir. Beklenmedik hamilelikler olabilir. Yatırım konusunda dikkatli olun, bu dönem verim düşebilir. Size zevk ve keyif veren konular eskisi kadar iyi gelmeyebilir. Özel hayatta özellikle iletişim sorunları yüzünden keyfiniz sık sık kaçabilir. Bir an aklınıza harika bir fikir gelir, sonra onu gerçeğe dönüştürmenin ne kadar zor olduğunu anlarsınız. Süreci zorlamak yerine, tüm fikir ve düşüncelerinizin bir günlüğünü tutun. Bu şekilde, gerçekten deneyebileceğiniz zaman için her şeyin hazır olduğundan emin olabilirsiniz. Yarım kalan işlerinizi tamamlayarak bu dönem verimli geçirebilirsiniz.

Kendinizi iyimserlikle kuşatın
Balık ve Yükselen Balık;
Ev almak-satmak için uygun bir süreç değildir, evrak işlerinde aksilikler yaşanabilir. Ailenizle ortak paydada buluşmanız, aynı dili konuşmanız zorlaşabilir. İnşaat işleriniz varsa yavaşlayabilir. Her şeyi ciddiye alıyor ve etrafınızdakilerin enerjisini üstünüze çekiyor olabilirsiniz , bu yüzden sempatik ve hassas ruhunuz şimdi her zamankinden daha fazla acı çekiyor olabilir. Kendinizi gereksiz olumsuzluklardan uzaklaştırmak için hayatınızdaki tüm zorlukları geçici olarak kesmek isteyebilirsiniz. Olumlu hisler içinde nefes almak ve kendiniz için sağlıklı bir temel oluşturmak için kendinizi iyimserlikle kuşatın. Zor olsa da, başkalarının sorunlarının bir parçası olmaktan kaçının.

 

Yazarın Tüm Yazıları