Kova dolunayında sakin kalmak zor!

Cuma günü Kova burcunda meydana gelecek Satürnyen dolunay bizi isyankâr davranmaya itebilir. Hayatımızda radikal değişiklikler yapmak için güçlü arzular duyabiliriz; fakat gökyüzü bu kararlar için hiç uygun değil.

Haberin Devamı

Bütün sabır mekanizmalarımızın tek tek yoklanacağı bir hafta bekliyor bizi. Tüm bunların üzerine bir de Kova burcundaki dolunay eklenecek. Bakalım bu hafta bize neler getirecek...
Pazartesi, Ay 8.09-20.38 saatleri arasında boşlukta olacak, ardından Oğlak burcuna geçecek. Ay’ın boşlukta olduğu saatler, aslında bir nevi boş işler zamanıdır. Yeni hiçbir işe veya ilişkiye başlamak için uygun değildir, çünkü girişilen işler her şekilde havada kalır. Sanki her şey birden durur, geçici bir tıkanıklık durumu oluşur. Ay ilk iletişimini kurduğu anda bu durum düzelmeye başlar. Aslında tam rahatlama ve gevşeme zamanıdır. Sosyalleşmek, arkadaşlarla bol bol sohbet etmek, oyunlar oynamak çok iyi gelir. Ay’ın boşlukta olduğu anlar ayrıca ruhsal çalışmalar ve meditasyon yapmak, içe dönmek için de evrenin
10 numara 5 yıldız zamanıdır.
Salı günü Venüs’le Plüton arasında karşıt açı meydana gelecek. Özel ilişkilerde baskı ve kontrolün arttığı, kıskançlık, şüphe gibi duyguların su yüzüne çıktığı zamanlar. Dikkatli olmak gerek. Bu yüzden ilişkilerde güç oyunlarına ve manipülasyona girmemekte fayda var. Yalnız olanlar kendilerini kullanacak kişilere çekilebilir. Özel hayatımızda ne kadar dürüst olursak
o kadar kazanacağız.
Çarşamba, Güneş’le Uranüs arasında 5 gün süreyle gergin bir görünüm oluşacak. Otorite figürleriyle çatışmaya işaret eder. Kuralları yıkmak, asice davranmak isteyebiliriz. Özgürlük temaları aşırı şekilde vurgulanır. Hayatımızda radikal değişiklikler yapmaya doğru çok güçlü istekler duyabiliriz, çok ani kararlar almaya eğilimli oluruz. Fakat gökyüzü bu değişiklikler ve kararlar için hiç uygun değil. Öfke patlamalarına karşı dikkatli olmalı, sakin kalmalıyız. Sağlık olarak kalp çarpıntılarında, kalp spazmlarında artışlar meydana gelebilir. Kalbi yoracak aktivitelerden uzak durmayı tavsiye ederim. İçinde bulunduğumuz ortama ayak uydurmak zor gelebilir. Beğenmediğimiz veya tahammül edemediğimiz ortamlardan kibarca ve hızla uzaklaşmak en doğrusu.
Perşembe günü itibariyle Venüs Aslan burcuna geçecek ve 5 Eylül’e kadar burada seyahat edecek. Sevdiklerimize karşı daha bonkör olacağımız, onları şımartacağımız, mutlu edeceğimiz bir dönem bu. Hepimiz ilişkilerimizde değerli olmak isteriz ama Venüs Aslan döneminde kendimizi karşımızdaki insanın hayatının merkezinde görmeyi arzu ederiz. Elde edemezsek ilişkilerdeki stres düzeyi artabilir. Ayrıca parlak renkleri, cıvıl cıvıl kıyafetleri giymenin tam sırası. Sadece ilişkilerde değil, kıyafetlerimizde de iddialı olma zamanı.
Cuma günü 19 derece Kova burcunda Satürnyen bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunayla hayatımızda kendimize özel alanlar açmak adına harekete geçebiliriz. Bunun asıl sebebi özgürlük kazanma arzusu olabilir. Zira bu dolunayda biraz isyankâr davranabilir, kuralları yıkmak isteyebiliriz. Her zamanki halimizden farklı davranabiliriz. Bu dönem kendimizi özgürce ifade etmek önem kazanırken sadece kendimiz için değil, yaşadığımız toplum içinde de ifade özgürlüğüne önem
vereceğimize işaret etmekte. Satürn olduğu için sosyal alanda sorumluluklarımızın artacağını da öngörebiliriz. Elimizdeki işler ve projeler gereğinden fazla yavaş ve zor ilerleyebilir.
Cumartesi, Mars’la Plüton arasında
6 gün etkili, destekleyici bir etkileşim meydana gelecek. Hayatımızda gerekli reformları yapmak için gücümüz yerinde olacak. Yürümeyen ve eskimiş ilişkileri veya hayat kalıplarını sona erdirmek için gereken cesareti içimizde bulabiliriz. Bu dönemde kısa vadeli çözümler işe yaramaz. Planlar uzun vadeli ve kökten bir değişim için yapılmalıdır.
Plüton başkalarının gerçek niyetini görmemizde bize yardımcı olabilir. Hayatta mutlu olmak
için gerçekten ne yapmamız, neye odaklanmamız gerektiğini bize işaret edecektir. Kolay olmasa da hayat bizi bu değişimi yapabilecek noktaya getirecektir. Gücümüzü ve yüksek motivasyonumuzu kullanarak başarıya kavuşabiliriz. Bu dönem hayatımızda büyük değişimler yapmaya zorlanabileceğimiz bir transittir. Fiziksel anlamda çok güçlü hissedebiliriz. Bir muhalefetle karşılaşırsak, karşımızdakini her anlamda devirip geçebilecek güce sahip olduğumuza inanabiliriz. Çatışmalardan, güç ve kişilik savaşlarından uzak durmakta fayda var.
14 Ağustos Pazar günü Güneş’le Satürn arasında zorlu bir görünüm olacak. Bu günlerin ana teması zamanı yönetmek olabilir, yetiştirilmesi gereken işlerin altında ezilebiliriz de. Sağlık olarak: dişler, kemikler, cilt, dizkapakları, eklemler hassaslaşabilir. Gereksiz risk almaktan kaçınmak, temkinli bir şekilde hareket etmeye özen göstermek gerekiyor. Otorite figürleri veya babayla ilişkilerde zorlanmalar meydana gelebilir. Yeni iş girişimleri için de pek uygun bir dönem değil. Çoğunlukla yapmaktan hoşlanmadığımız işler veya sorumluluklar sırtımıza binebilir ve yapmamak gibi bir lükse sahip olamayabiliriz. Bir işi yaparken sürekli birtakım engeller veya gecikmelerle karşılaşabiliriz. Birileri hayatımıza karışıyor ve bize kısıtlamalar getiriyor olabilir. Sağlık ve enerji bakımından kendimizi kötü hissedebiliriz.

Haberin Devamı

Koç
Parayla yeni ilişki kurulabilir
Yeni para kazanma modelleriyle karşılaşabilir, parayla ilişkinizi yeniden düzenlemeniz gerekebilir. Farklı ve değişik stratejiler geliştirebilirsiniz. Elektronikten, dijital sistemler, sosyal medya gibi alanlardan para kazanabilirsiniz. Yalnız dostluklar ve arkadaşlıklar konusunda problemler söz konusu olabilir. Sosyal çevre, dostluklar, arkadaşlarda da hayatınızda değişimler meydana gelecek.

Haberin Devamı

 Boğa
Değişime direnmemek önemli
Hayatında kariyer konusunda baskılar söz konusu. İş yükü ağır gelebilir, zor yöneticilerle çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Kariyer alanında işler tam da istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bununla ilgili konularda büyük bir yol ayrımına hatta belki de sektör değişimine gidebilirsiniz. Bu değişime uyum sağlamak, gelen değişime direnmemek önemli olacaktır.

 İkizler
Zihinsel uyanışlar yaşanabilir
Bu dolunay yurt dışı, yabancılar, eğitim, sınavlar ve hukuksal konularda sorumlulukların artabileceği, birtakım zorluklar veya engellerin ortaya çıkabileceğine işaret etmekte. Uranüs etkisiyle belki de beklenmedik düşmanlıklarla karşılaşabilecekken, zihinsel olarak ilginç uyanışlar ve farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Bu dönem bazı inançlarınız testten geçebilir. İnsanlığa, yaşama dair bazı inançlarınızda önemli değişimler yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yengeç
Kalp-damar sağlığına dikkat!
Ortaklaşa işlerden elde edilen gelirler, vergiler, borçlar, miraslar nafaka, ve sağlıkla ilgili konular etki altında. İşin içinde Satürn olduğundan bu konularla ciddi bir şekilde ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz, sorumluluklarınız artabilir. Mirasla ilgili sıkıntılar çıkabilir. Geçmişe ait, önemsemediğiniz, gözünüzden kaçan bir vergi ya da borç bir anda önünüze çıkabilir. Bu süreçte kalp-damar sağlığınıza ekstra dikkat etmenizde fayda var. Bu dönem sosyal çevrenizde önemli ve büyük değişimlerde meydana gelebilir, farkı sosyal gruplarla takılabilir, arkadaş edinebilirsiniz.

 Aslan
İş hayatında önemli değişiklikler
İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar etki altında. İşin içinde Satürn olduğundan bu konularda birtakım sorumluluklar artarken, kötü giden ilişkilerde ayrılık çanları çalabilir. İlişkilerde katı, soğuk bir atmosfer seyredebilir. Ya da partneriniz, ortağınızın hayatında önemli dramatik değişimler meydana gelebilir. Mesela iş değiştirebilir, taşınmak zorunda kalabilir. Uranüs’ün etkisiyle iş hayatınızda beklenmedik ve şok edici durumlar meydana gelebilir. İş düzeniniz, patronunuz hatta belki de işiniz değişebilir.

Haberin Devamı

 Başak
Uranüs etkisini hissettirecek
İş hayatında yaşayacağınız birtakım olaylar, büyümenizi, olgunlaşmanızı sağlayacak önemli gelişmeler yaşanabilir. Günlük rutin işlerinizle ilgili beklenmedik ve ani gelişmeler sebebiyle planlarınız sürekli değişebilir. Tansiyonunuza, yediklerinize, içtiklerinize dikkat etmelisiniz. Eskiden kalan kronik birtakım rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Kendi işiniz kurmak, bir konuda ustalaşmak içinde sorumluluklar alabilirsiniz. Hafta boyunca Uranüs etkisiyle yurt dışı, eğitim, inançlar gibi konularda önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz.

Terazi
Boyun ve boğaz hassas
Özel hayatınız, çocuklar veya yatırımlarınızla ilgili konularda önemli deneyimler yaşayabilirsiniz. Bu deneyimler bir yandan sorumluluklarınızı arttırırken diğer yandan bazı çözmeniz gereken engeller çıkarabilir. Belki de yaşamdan daha fazla keyif alabilmek için kendinize alan açmalı, hobiler edinmelisiniz. Bunun yanı sıra özelikle maddi konulardaki tutumunuzu değiştirmeniz gerekebilir. Veya çalıştığınız banka, muhasebeci gibi finansal konularda çalıştığınız kişilerde değişikliğe gidebilirsiniz. Bu dönem boyun ve boğazınız hassaslaşabilir, dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Akrep
Hayatı sorgulama zamanı
Eve ve aileye dair sorumluluklarınız artabilir. Bu süreçte hayatı ve yaşadıklarınızı çok derin bir yerden sorgulayabilirsiniz. Belki bir taşınma durumu ya da ev alım-satım gibi konular gündeme gelebilir ama işler çok hızlı akmayabilir. Bu dönem ilişkileri ve ortaklıkları değerlendirme, ele alma ve yaşama şeklinizde bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Alıştığınız yaşam koşulları değişebilir, konfor alanından çıkmanız gerekebilir.

Yay
Türlü eğitimler alabilirsiniz
Yakın çevre ve kardeşlerinizle ilişkiler testten geçebilir. Özellikle yaşça büyük kişilere kendinizi daha çok ifade etmenizi gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Yaşadığınız apartmanla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Eski yazıları tasnif etmek, düzeltmek, elden geçirmek, eski hesapları tekrar gözden geçirmek için ideal zamanlar. Bu dönem daha çok yazıp daha çok okuyabilir ya da yeteneklerinizi geliştirmek için türlü eğitimler alabilirsiniz. Kendinizi satış, pazarlama, reklam konularında geliştirebilirsiniz.

 Oğlak
Dürtüsel kararlardan kaçının
Maddi konularda kendinizi yapılandırmanız gereken bir dönemden geçebilirsiniz. Bunlar parayı harcama alışkanlıklarınız veya kazanma şekliniz olabilir. Ya da finansal konularda çözmeniz gereken bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Özel hayatınızdaysa beklenmedik bir dizi değişim meydana gelebilir. Sürpriz hamilelikler söz konusu olabilir. Normalde mümkün olmayacak karşılaşmalar ve ilişkiler içine çekilebilirsiniz. Yatırımlar konusunda da dikkatli adımlar atmalı, dürtüsel kararlardan kaçınmalısınız.

 Kova
Kontrollü riskler alınabilir
Bu tam bir konfor alanınızdan çıkma dolunayı olacak. Bir nevi kendinize karşı bir mücadele içine gireceksiniz. Kendinizle yarışma ve kendinizi geliştirme hali... Ev, aile, yerleşimle ilgili konularda sürprizlere açık olabileceksiniz. Ani bir kararla ev alma-satma ve yer değiştirme durumları gelişebilir. Bu dönem kendi kişisel yeteneklerinizi geliştirme dönemi de olabilir. Belki de kendi işinizi kuracaksınız, yaşamınızla ilgili kontrollü riskler alma süreci sizler için.

 Balık
Sürpriz seyahatler gündemde
Biraz yalnız kalmanın, kendinize dönmenin, ruhunuza yatırım yapmanın iyi geleceği bir süreç olacak. Psikolojik destek almak için de iyi bir zaman. Satış, pazarlama, reklam, halkla ilişkiler, dijital işler ve projeler konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu dönem düşünce sisteminizi ve karar verme mekanizmanızı değiştirebilir, olaylara farklı pencerelerden bakmayı öğrenebilirsiniz. Sürpriz seyahatler gündeme gelebilir. Yakın çevreniz ilişkilerinizi yeniden yapılandırmaya gidebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları