Hayallerimizi genişletelim

Ruhumuzun daha hovarda olacağı, görev ve sorumluluklardan az da olsa kurtulup özgürce hareket etmek isteyeceğimiz bir yeniay süreci bekliyor hepimizi. Dünyada uluslararası seyahat ve ticaret canlanıyor ama beslenmeyle ilgili krizler çıkabilir. Ülkemizdeyse siyasi ortaklıklar görebiliriz.

Haberin Devamı

Hayallerimizi genişletelim
Aralık’ın 13’ünde Yay burcunun 20’nci derecesinde yeniay meydana gelecek. Bu yeniaya Neptün’ün Balık burcundan sert bir etkisi olacak.

Yay yeniay zamanları hayallerimizi genişletme, daha büyük hedefler koyma ve özgürlüğümüzü keşfetme motivasyonu hissettiğimiz zamanlardır. Felsefe, yükseköğrenim ve maneviyatla ilgili konulara ilgimiz artabilir. Bu dönemde seyahat planlamak veya farklı kültürler hakkında bilgi edinmek gibi şeyler cazip gelebilir. Risk almaya ve konfor alanımızın dışına çıkmaya daha eğilimli olabiliriz. Hayatımıza heyecan ve macera katmak için yeni fırsatlar arayabiliriz. Etrafımızdaki insanlara karşı daha hoşgörülü olacağımız, umutlarımıza sıkı sıkı tutunacağımız bir zaman dilimidir.

Haberin Devamı

Eğitimle ilgili başlangıçlar yapabiliriz.

Bu yeni bir dil, bir hobi ya da sevdiğimiz bir konuyla ilgili olabilir. Yay burcu aynı zamanda adalet ve etikle ilişkilendirilir, bu konulara ekstra ilgi duyabiliriz. Hukuki konularda destek almak için de uygundur. Ayrıca spora başlamak, yürüyüş, yoga, pilates gibi aktiviteleri hayatımıza katmak için de güzel bir dönemdir.

Daha önce hiç gitmediğimiz mekânlara, şehirlere, ülkelere gidebilir, yeni deneyimler edinebiliriz. Ruhumuzun daha hovarda olacağı, görev ve sorumluluklardan az da olsa kurtulup özgürce hareket etmek isteyeceğimiz bir yeniay süreci bekliyor hepimizi. Hatta zaman zaman coşkulu ve abartılı davranışlar da sergileyebiliriz.

Yalnız bu yeniaya Neptün’ün sert bir etkisi olacağından yanlış kararlar, hayal kırıklığı yaratacak durumlar, hassaslık, anlamakta ve anlaşılmakta zorlanma gibi etkiler yaşamamız da mümkün. Eğitim, yolculuk, ticaret, hukuksal konularda her zamankinden çok daha dikkatli olmakta fayda var. Dikkat dağınıklığı, hesap hataları, odaklanma sorunları da söz konusu olabilir. Duygusal açıdan kafamız karışabilir. Sezgilerimiz bizi yanıltabilir, psişik faaliyetler için pek uygun bir yeniay değil. Gerçeklerden kaçmak yerine onlarla yüzleşmeyi tercih etmeliyiz.

Haberin Devamı

Sağlık açısından Yay burcu baldırlar ve kas sistemiyle ilgilidir. Bu dönem spora başlayabilir, kaslarımızı daha çok çalıştıracak aktivitelere odaklanabiliriz. Yalnız kaslara ve kalçamıza dikkat etmeliyiz. 20 derece Yay uylukkemiğine işaret eder, yani hassas olabilir bu dönem. Neptün’ün sert etkisinden dolayı da zehirlenmeler, hatalı teşhisler, yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımı konularına dikkat etmeliyiz.

Skandallara hazır olalım

Dünya üzerinde Yay burcunun temsil ettiği konular dini mekânlar, ibadethaneler, dinle ilgili kişiler, üniversiteler, akademisyenler, büyükbaş hayvanların olduğu yerler, atlar, at yarışları, yayıncılık, medya, yasalar, mahkemelerdir.

Haberin Devamı

Bu dönemde, küresel anlamda eğitim, yayıncılık, hukuk ve uluslararası ilişkiler alanlarında gelişmeler görebiliriz. Yeni eğitim programlarının başlaması, önemli hukuki kararların alınması veya uluslararası işbirliklerinin güçlenmesi şeklinde etki edebilir. Uluslararası seyahat ve ticarette de canlanma getirebilir.

Neptün’ün sert etkisiyle zehirlenme vakaları artabilir. Beslenmeyle ilgili krizler ortaya çıkabilir. Denizler, sular, boğazlarla ilgili sorunlar oluşabilir. Deniz kaynaklı depremler, su baskınları, seller tetiklenebilir. Gaz, doğalgaz fiyatlarında artışlar görebiliriz.
Neptün’ün sert etkileri skandallarla da ilgilidir. Hukuk, eğitim, spor, inanç gibi konularda skandallar duyabiliriz.

Haberin Devamı

Yeniayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında Terazi burcu yükseliyor. Ülkenin ana gündem konuları ortaklıklar, işbirlikleri, yasalar, avukatlar, arabulucular, estetik ve güzellikle ilgili her türlü işle ilgili olacak. Yeniay haritasında 3’üncü ev önemli duruyor. Bu da eğitim ve ulaşım konularına işaret eder. Ülke gündemi daha çok bu konular çerçevesinde şekillenecek gibi görünüyor.

Bu dönem siyasi ve ticari arenada işbirlikleri, ortaklıklar görebiliriz. Özellikle kadın avukatların ismini haberlerde daha çok duyabiliriz. Eğitim alanında kafa karıştırıcı, yanıltıcı etkiler ortaya çıkabilir. Dolayısıyladezenformasyona karşı da dikkatli olunması gereken bir süreç.

Yazarın Tüm Yazıları