Bazı ülkeler aşı formüllerini dünyaya açabilir

14 Mayıs’ta Jüpiter, Balık burcuna geçti. Bu dönem şifalanmaya işaret ediyor. Birçok hastalığa çare bulunabilir, tıp alanında büyük keşifler bekleyebiliriz. Aşıların fikri mülkiyet haklarıyla ilgili gelişmeler de kapıda...

Haberin Devamı

Bazı ülkeler aşı formüllerini dünyaya açabilir

Bolluk, bereket ve şans gezegeni olan Jüpiter, 14 Mayıs’ta kendi yönettiği Balık burcuna geçti, 29 Temmuz’a kadar Balık burcunda seyahat edecek. Bu geçiş birçok açıdan çok önemli. Ama neden önemli olduğuna geçmeden önce Jüpiter nedir, ne yapar, neleri sembolize eder; bunlara bakalım...

Astrolojik olarak Jüpiter’in ilk görevi iyi veya kötü ne varsa büyütmek ve kocaman hale getirmektir. Fırsatlar, şanslar, finansal konular, inançlar, ahlak, dini her türlü konu ve tüm dini kişiler, dini yerler, akademisyenler ve üniversiteler, yabancılar, yurtdışı, yayıncılık, felsefe, turizm, sporla ilgili tüm konular, kibir, hava olayları, yıldırımlar; bunların hepsi Jüpiter’in temsil ettiği ve yönettiği konular...

Haberin Devamı

Balık burcunun astrolojide temsil ettiği konulara da bakalım... Şifa, tıp, hayaller, sinema, merhamet, izolasyon, yardım etmek, hayal kurmak, gerçeklerden kaçmak, sezgi, spiritüel konular, inançlar, kabule geçmek, teslim olmak, kendini feda etmek, kurban durumu, rüyalar ve mistik konular, sanat ve yaratıcılık, dans, denizler, deniz kenarları, suyla ilgili yerler, uyuşturucular, alkol, cezaevleri ve hastaneler, hayır ve yardım işleri, sosyalizm, toplumsal travmalar ve hareketler, ilaç sektörü, gazlar, eczaneler, dolandırılmayla ilgili her şey Balık burcuyla sembolize edilir. O halde Jüpiter’in Balık burcundaki seyahati sürecinde neler olabilir, şimdi de bunlara bir göz atalım.

KOLAY YOLDAN PARA KAZANMA...

Jüpiter, Balık burcunun klasik yöneticisi... Yani Jüpiter bu burçta asaletli. Asaletli demek, iyicil özelliklerini daha fazla ortaya çıkarmaya müsait olduğu anlamına geliyor. Jüpiter, Balık burcunda faydalı bir şekilde çalışacak. Peki, bu faydalar neler olabilir?

Öncelikle şifalanma ve iyileşme oranlarında çok ciddi artışlar söz konusu olabilecek. Belki de birçok hastalığa çare bulunabilecek. Koronavirüs için ilaçlar ortaya çıkabilir; tıp alanında büyük keşifler de bekleyebiliriz. Bu dönem, sinema sektörünün yeniden yükselişe geçeceği bir dönem olabilir; ayrıca bilinçaltı ve rüyalarla ilgili daha fazla filmler, diziler görebiliriz.

Haberin Devamı

Hepimiz kendimizi psikolojik olarak iyileştirmek üzere adımlar atabilir, terapilerde ciddi patlamalar olmasını bekleyebiliriz. Sezgisel yanımızı güçlendirmek adına çalışmalara katılabilir, araştırmalar yapabiliriz.

Hem Jüpiter hem de Balık burcu inançları sembolize ettiği için dünya üzerinde inanç ve dinle ilgili konular daha çok gündem olabilir. Diğer yandan sahte peygamberler, inanç ve sahtecilikle ilgili temalar konusunda da dikkatli olunmalı.

Denizlerin temizlenmesi, denizde yaşayan türlerin artması da söz konusu... Öte taraftan, Jüpiter’in büyüteç etkisiyle deniz taşmaları, tsunamiler, büyük seller, tufanlar da gündeme gelebilir.

Bu dönem dünyada uyarıcı madde kullanımına ilişkin artan bir ivmenin yanı sıra bağımlılıklardan kurtulma adına kullanılan metotların değiştiğini de görebiliriz. Aşıların fikri mülkiyet hakları son dönemde çok konuşuluyor. Bazı ülkeler bu konuda öncülük edebilir ve aşı formüllerini dünyaya açabilirler.

Haberin Devamı

Jüpiter evrensel  finans göstergesidir ve Balık burcundayken herkes kolay yoldan zengin olmanın hayallerini kurmaya başlar. Ama bunlar sadece hayaldir ve bu transit sona erdiğinde ortaya büyük pişmanlıklar çıkar. Her şeyin fiyatının çok ama çok artmaya başlayacağı bir zamandır bu dönem... Tam da bu yüzden kolay yoldan para kazanma arzusu tetiklenecek çünkü ciddi bir alım gücü düşüşü gerçekleşebilir.

EĞLENCE SEKTÖRÜ NEFES ALACAK

Gazlar ve doğalgaz konusunda büyük ilerlemeler kaydedilebilir. Ama gazlardan kaynaklı zehirlenmeler de söz konusu olabilir. En son Jüpiter, Balık burcundayken ABD’de petrol felaketi meydana gelmiş. Demek ki bu dönem petrol felaketlerine karşı dikkatli olmak gerek... Bir başka gelişme eğlence sektörüyle ilgili. Dünya genelinde duran/kapanan eğlence sektörü Jüpiter’in Balık burcuna geçişiyle yeniden nefes almaya başlayacak.

Haberin Devamı

Jüpiter’in Balık burcundaki bu seyahatinde Neptün’le birlikte hareket edeceği zamanlar olacak. Bu özel bir etki... Çünkü modern astroloji bakış açısında Neptün de Balık burcunun yönetici gezegeni, yani Balık etkileri giderek artacak... Neptün’le Jüpiter’in tam birleşimi 2022 Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek olsa da etkilerini hafif hafif hissettirecekler.

Neptün ve Jüpiter’in birlikteliği gerçeklik algısının kaybolmasına neden olabilir. Büyük bir yalan veya skandalın içinde kaybolabilir, neyin gerçek, neyin sahte olduğunu anlamakta zorlanabiliriz. Çok büyük skandallar, finansal vurgunlar, dolandırılma durumları ortaya çıkabilir. Yine bu ikili bir araya geldiğinde çok büyük sosyal-politik olaylar gündeme gelebilir. Başkaldırış, kapitalizme tepki ve protestolar, sosyalist hareketlerin başlaması gibi durumlar da gündeme getirebilir.

Haberin Devamı

TÜRKİYE NASIL ETKİLENECEK?

Öncelikle ülke olarak, yasa, hukuk, anayasa, medya, akademik konular, üniversiteler, yurtdışıyla ilişkiler, turizmle ilgili alanlar öne çıkacak. En son Jüpiter Balık burcundayken anayasa referandumuna gidilmişti. Bu transit anayasada büyük bir değişikliğe gidileceğine işaret ediyor. Turizm konusunda hedeflenen neyse bundan fazlasının gerçekleşeceğini gösteriyor, birçok yeni üniversitenin açılabileceği bir süreç olabilir. Bunun yanı sıra eğitim, sınavla ilgili birtakım belirsizlikler, karmaşa yaratacak durumlar da söz konusu... 

Yazarın Tüm Yazıları