2024 burçlara neler getirecek? Aslan ve yükselen aslan

Birçok şey çok çaba sarf etmeden kendiliğinden gelişebilir. Özellikle gelirlerle ilgili konularda önemli deneyimler kazanarak büyüyeceğiniz bir süreç olacak.

Haberin Devamı

PLÜTON TRANSİTİ

Hangi konularda değişim yaşanacak?
İlişkilere yeni bir gözle bakacaksınız

2024 burçlara neler getirecek Aslan ve yükselen aslan

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023’ün Mart-Haziran ayları arasında da bir süreliğine bu burçta kalmıştı; minik bir ön gösterimdi o. Düşünün bakalım o dönemde hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı... İşte şimdi yeniden Kova burcunda ve 9 Mart 2043’e kadar seyahat edecek. Plüton 7’nci evinize girecek. İlişkileri yaşama şekliniz, ilişkilerinizin teması, hayatınıza çektiğiniz insanlar, ortaklıklar ve ortaklıkların yapısında çok büyük değişimlere hazır olun.
Evliyseniz mesela ya da ilişkiniz, ortaklığını kötü gidiyorsa, bu süreçte bitebilir. Ya da ilişkilerde veya ortaklıklarda güç kazanacağınız kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Hayatınızı değiştirecek anlaşmalar, iş birlikleri kurulabilir bu dönemde. Yalnız şu an dikkat edin; karanlık ve aşırı takıntılı tiplerden uzak durun.

Haberin Devamı

JÜPİTER ETKİSİ

Fırsatlar nereden gelecek?
Kendi işinizi kurmak için harika bir dönem

Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni olan Jüpiter, 26 Mayıs’a kadar Boğa burcundaki seyrine devam edecek. 10’uncu evinize giren Jüpiter iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sizlere türlü şans, destek ve olanaklar sunmaya başlayacak. İşinizle ilgili büyüme, tanınma, toplumsal statünüzde yükselişler olabilir. Birçok şey çok çaba sarf etmeden kendiliğinden gelişebilir. İşinizle ilgili bol bol seyahat etmeniz gerekebilir, kazandığınız gelir artabilir. Önemli pozisyonlara gelebilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, kendi işinizin patronu olmak içinde harika bir dönem. Jüpiter’in şanslı etkisiyle, çabalarınızın karşılığını almak daha kolaydır. Hatta bazılarınız bu dönem evlenebilir de! Statünüzü bekardan evliye çevirebilirsiniz.
26 Mayıs’tan sonraysa Jüpiter, İkizler burcuna geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar 11’inci evinizde seyahat edecek. Jüpiter’in 11’inci evden geçişi, sosyal çevreniz ve arkadaşlık ilişkilerinizde genişlemeye ve büyümeye işaret eder. Bu dönemde, yeni insanlarla tanışabilir, mevcut sosyal çevremizi genişletebilirsiniz. Jüpiter, sosyal ilişkilerinizde daha fazla fırsat ve şans getirecektir, bu da sizin için yeni kapılar açabilir.
Aynı zamanda, Jüpiter’in bu geçişi, uzun vadeli hedefleriniz ve hayalleriniz üzerinde de olumlu etkiler yaratır. Jüpiter’in genişleyici doğası, büyük hayaller kurmanızı ve bu hayalleri gerçekleştirmek için gerekli adımları atmanızı teşvik eder. Bu dönemde dernekler, STK’lar, sosyal hizmetler gibi topluma fayda sağlayacak noktalarda aktif çalışmalar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SATÜRN ETKİSİ

Gerçekçi adımlar atmalısınız

Satürn ise sene boyunca Balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn’ün olduğu alanda sorumluluklarımızı, disiplin, çekidüzen vermeniz gereken ve hayatın bizi zorlayacağı ana konuların ne olduğunu anlayabilirsiniz. Satürn öğretmendir, gelirlerle ilgili konularda önemli deneyimler kazanarak büyüyeceğiniz bir süreç olacak. Öncelikle borçlar, kredilerle ilgili konularda gerçekçi adımlar atmayı öğrenmelisiniz. Boş hayaller peşinde koşmamalı, gereksiz maddi yükler altına girmemelisiniz. Sağlığınızla ilgili konularda da almanız gereken sorumluluklara işaret etmekte. Özellikle bağışıklık sistemi, ayakları, alerjiler gibi konularda bedeninizi dikkatli bir şekilde dinlemelisiniz, belki bu süreçte sağlıkla ilgili harcamalarınız olabilir. Sağlığın değerini bilmeniz gereken bir süreç olacak gibi gözüküyor.
Korkularınızla da yüzleşme zamanıdır. 8’inci ev değişim ve dönüşümle ilgilidir ve Satürn’ün Balık burcundaki seyahati de ruhsal, psikolojik düzeyde bir dönüşüme işaret etmekte. Bu dönemde, gizli kalmış duygular, korkular ve endişeler yüzeye çıkabilir.
Satürn gerçekle yüzleşmek ve duygusal yüklerinizi hafifletmek için destek alacağınız kişilerle bir araya gelmenize yardımcı olabilir. Bu süreçte mirasla ilgili sıkıntılar çıkmasını bekleyebilirsiniz. Geçmişe ait, önemsemediğiniz, gözünüzden kaçırdığınız bir vergi-borcu önünüze çıkabilir. Ortaklaşa işlerden gelir elde ediyorsanız bunun paylaşımına ilişkinde sorumluluklarınız artabilir. Hakkınız olanı bırakmayın.

Haberin Devamı

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

Dönüm noktalarınız neler?

Uyum ve anlayış arayışındasınız

Yılın ilk ay tutulması 25 Mart’ta 5 derece Terazi burcunda gerçekleşecek. Tutulmaya Kova burcundaki Plüton’un desteği olacak. 3’üncü evde meydana gelen Ay tutulması, özellikle iletişim, düşünce ve yakın çevreyle ilgili konuları ön plana çıkarır. Bu ev, kardeşler, komşular, kısa yolculuklar ve günlük iletişimleri temsil eder. Terazi burcunun etkisiyle ilişkilerde adalet ve eşitlik konuları ön plana çıkar. Bu Ay tutulması sırasında, iletişim tarzınızda ve düşünce yapımızda önemli değişiklikler meydana gelebilir. Aynı zamanda kısa yolculukları ve günlük rutinlerle ilgili değişiklikleri de beraberinde getirebilir. Bu dönemde daha hassas olabilirsiniz. İletişimde yanlış anlaşılmalar veya duygusal patlamalar yaşanabilir, Plüton’un desteğiyle ilişkilerde, ortaklıklarda olumlu değişimler yaşanabilir.

Haberin Devamı

Rüyalar güçlü

Yılın üçüncü tutulması 18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay tutulması olacak. Tutulmaya İkizler burcundaki Jüpiter kare açı yapacak. Bu tutulma sırasında, duygusal ve ruhsal alanlarda önemli değişiklikler ve açılımlar yaşayabiliriz. Neptün’ün etkisiyle hayatımızdaki gizli gerçekler veya duygusal meseleler yüzeye çıkabilir. Bu zorlu duygusal deneyimlere yol açabilir, ancak aynı zamanda derin bir iyileşme süreci de başlatabilir. Neptün’ün hayal gücü ve sezgisel doğası, bu dönemde iç dünyamızda ve hayallerimizde yoğun bir etki yaratabilir. Rüyalar ve sezgisel mesajlar daha anlamlı ve güçlü hale gelebilir. Ruhsal uygulamalar, meditasyon için mükemmel bir zaman olabilir. Lütfen çok dikkatli olun, paranızın kıymetini bilin.

Haberin Devamı

Travmalar su yüzüne çıkabilir

Yılın ikinci tutulmasıysa 8 Nisan’da 19 derece Koç burcundaki Şironyen Güneş tutulması. 9’uncu evde gerçekleşecek tutulma, hayatın anlamı, inançlar, uzak yolculuklar ve yüksek öğrenim gibi konuları etkileyebilir. Bu tutulma sırasında, hayatın anlamını ve kendi içsel yolculuğunuzu sorgulama eğiliminiz artabilir. Uzun zamandır bastırdığımız duygusal yaralar ve travmalar yüzeye çıkabilir. Bu kendinizi daha iyi anlamanızı ve geçmişteki yaralarınızı iyileştirmenizi sağlayabilir. Aynı zamanda bu Güneş tutulması, eğitim ve öğrenmeyle ilgili konularda yeni başlangıçlar yapmanız için bir fırsat sunabilir. Şiron’un etkisiyle, bu öğrenme süreçleri ruhsal bir büyümeyi de beraberinde getirebilir.

Düşünerek hareket etmeli

Yılın son tutulması 2 Ekim’de, 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert bir etkisi olacak. Yeni anlaşmalar, projeler, eğitimle ilgili konular gündeme gelebilir. Özellikle sınavlarda, ticari ve internetle ilgili işlerde düşünerek hareket etmelisiniz. İşin içinde Merkür olduğundan, önemli fikirler aklınıza gelebilir. Hesapta olmayan bir seyahat gündeme gelebilir. Mars’ın sert etkisi içsel bir çatışma ve gerginlik yaşamanıza ve bunu çevrenize yansıtmanıza neden olabilir. Sağlık açısından sindirim sisteminize, midenize dikkat edin. Psikosomatik birtakım rahatsızlıklar da gündeme gelebilir. Bu dönem arkanızdan dönen işler, gizli düşmanlıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. İçsel anlamda kendinizi yeteri kadar güvende hissetmeyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları