Selülitten kurtulma yöntemleri

Selülit, her türlü bedensel özellikten bağımsız olarak görülebilen bağ dokuda gelişen bir metabolik sorun. Bağ doku arasına sıkışan yağ hücreleri girintili çıkıntılı bir görünümün oluşmasına neden olur. Yaygın kullanım dili ile portakal kabuğu olarak nitelendirilen bu görünüm, az ya da daha çok olabilir. Bu görünümle yaşamak isteyebileceğiniz gibi medikal estetik teknolojilerinin geliştirdiği birçok yöntemle selülitlerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Hayatta nasıl yaşamak istediğiniz ve nasıl görünmek istediğiniz kesinlikle kişisel tercihiniz. Bu kilonuz, görünümünüz için de geçerli...

Ergenlik dönemiyle kadınlarda oluşmaya başlayan selülitler, sadece sizde, annenizde ya da kız kardeşinizde yok, dünya üzerinde yaşayan kadınların yaklaşık yüzde 90’ı selülite sahip. Buna TV’lerde, sinemada gördüğümüz ünlü kadınlar ve hatta tescilli dünya güzelleri bile dahil.
Selülitten kurtulma yöntemleri

Bu noktada selülitlerinizle barışıp yaşamak ya da kalıcı olarak sıkı diyet, su tüketimi, egzersizle ve cihazlı uygulamalarla, portakal kabuğu görünümle vedalaşmak tamamen kişisel tercihiniz.

Eğer portakal kabuğu görünüm sizi rahatsız ediyorsa bu hafta yazımda yer alan uygulamaları inceleyerek, size özel hazırlanacak protokolle uygulatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Değerli okurlarım özellikle havalar ısınmaya başladığında ya da yaz yaklaştığında forma girmek, bölgesel fazlalıklardan kurtulmak ya da çatlak, selülit gibi görselliği de etkileyen birtakım sorunlara ne yazık ki hızlı sonuç verecek çözümler aranmaya başlıyor.

Oysa kış bu tip sorunlara rahatlıkla, stres yaşanmadan çözüm bulunabilecek en uygun mevsim. Sıcak havaların bize göz kırpmaya başladığı bu günler artık bu uygulamalara başlayıp yaza hazır olmak için son günler. Sizi yaza hazırlayacak uygulamaları yazımın devamında uygulamalar hakkında bilgileri bulacaksınız.

Ama unutmayın, cihazlı uygulamalarla, terapilerle elde edilen görünümün devamlılığı sizin kendinize nasıl davrandığınız ile çok yakından ilgili. Çünkü nasıl olsa bu uygulamalar var diyerek hayatınıza devam eder, alışkanlıklarınızı buna göre düzenlemezseniz ortaya çıkacak sonuç kaçınılmaz olacaktır.

Yazımda size ilk aktaracağım uygulama çok geniş uygulama alanı olan mezoterapi. Birçok cilt sorunu için etkin bir yöntem olan mezoterapi, selülitte de etkin sonuç aldığımız bir uygulama.

Selülit mezoterapisi, selülitli görünümün iyileştirilmesinde kullanılan ve bilinen en yaygın yöntemlerden biridir. Multi vitamin, amino asit, farklı mineral ve proteinler içeren mezoterapi kürleri cildin alt katmalarına enjektör ile tatbik edilerek, bağ dokunun arasına yerleşmiş yağ hücrelerinin parçalanarak vücuttan uzaklaştırılması hedeflenir.

Haberin Devamı

Selülit mezoterapisi genelde 10-12 seans arasında uygulanır ve selülitlerin görünümünde iyileşme sağlandığı gibi bölgesel incelme de sağlanır.

Cihazlı uygulamalarda ise bipolar radyofrekans, IR, mekanik masaj ve vakumı bir arada kullanıldığı cihazlı uygulama 8-10 seansta etkin sonuç verir. Seans süresi yaklaşık 20-25 dakikadır. Özellikle sıkılaşma ve selülit tedavisinde cerrahi uygulamalara alternatif en başarılı yöntemlerin başında gelir.

Vakumlu radyofrekans da etkin sonuç aldığımız cerrahi olmayan medikal estetik bir uygulamadır. Vakumlu radyofrekans teknolojisi ile karın, iç bacak, kol ve sırt bölgelerinde uygulanan, cildi sıkılaştıran, toparlayan ve selülitlerin görünümünde de iyileşme sağlanır. Diğer vakumlu uygulamaların aksine ciltte tahribata yol açmaz.

Haberin Devamı

Etkin sonuç almak için 6-8 seans arası uygulanmalıdır. Bu uygulamada yağ hücreleri sıvılaştırılarak lenf sistemi ile vücuttan uzaklaştırılır.

Protokol uygulanırken su tüketimine önem verilmelidir. Uygulamanın bir diğer etkisi de kolajen dokunun tetiklenmesidir, uyarılan dokular kolajen üretiminin artmasını sağlar, sarkan dokular da böylece toparlanır.

Değerli okurlarım, nasıl yaşamak istediğiniz sizin kişisel tercihiniz. Ancak sağlığınız için kilo kontrolü, sağlıklı beslenme ve de egzersiz büyük önem arz ediyor. Her yıl alınıp verilen kilolar ise sağlığınızın en büyük düşmanı.

 Kendinize iyi davranın, sağlıkla kalın.

Yazarın Tüm Yazıları