Senin kaçamağın kaç gece?

Hafta sonu tatilleri, ‘long weekend’ler... Şehir hayatından kaçmak için en uygun sezon! Bavul toplamak kâbusunuz olmasın, ayağınızı tatilinize göre uzatın...

Haberin Devamı

Seyahatler ve kısa tatil kaçamakları ne sebeple olursa olsun güzeldir. İster iş seyahati, ister aile ziyareti fark etmez. Çoğu zaman heyecan verir. Bazı insanlar içinse sıra bavul hazırlamaya gelince işler biraz değişir. Özellikle erkekler için durum daha da karmaşık bir hal alır. Aslında çözüm basit: Doğru yere, doğru çantayı götürmek. Peki hangi seyahate hangi çantayı seçiyoruz? Özellikle beyler, aşağıdaki üç farklı boyuttaki seyahat çantasından birer tane edinin.

 

1 gecelik seyahatler için: Pratik ve efektif düşünülmüş sırt çantaları ideal. Tabii bu sadece erkekler için geçerli. Bir gece için yanınıza alacağınız ekstra tişört, triko veya gömlek bütün gün aynı pantolonla idare edebilirseniz yeterli. Yedek iç çamaşırı, çorap ve az sayıda kozmetikle bir sırt çantasının içine sığabilirsiniz. Hatta geniş bir sırt çantasına bir spor ayakkabı daha sığabilir.

 

Haberin Devamı

2 gecelik seyahatler için: Elde taşınan orta boy, düz ve yuvarlak formda üstten fermuarlı çantalar yeterli. Artık ekstra bir ayakkabı, ekstra bir jean, tişört ve hatta bir triko bile sığabilir çantaya. Bu çantalar kabin boyu olduğu için rahatça uçağa da alabilirsiniz. Fakat bu çantayı alırsanız iki gün aynı mont veya aynı cekete tabi olacaksınız demektir. 

 

3 gün ve üzeri uzun seyahatler için: Teknolojik ürünler seçin. Dört tekerlekli, hafif ağırlıkta, sert yüzeyli, geniş iç hacimli bavullar uzun yol ve aktarmalı uçuşlar için, PVC ve paraşüt kumaşından bol fermuarlı ve cepli olanlarsa dört-beş günlük tatiller için dinamik, pratik ve spor bir seçim.

 

İş arkadaşlarınız ya da patronlarınızla seyahat ettiğinizi düşünerek, çanta seçimini iyi yapmalısınız. Kaliteli malzemeden, mutlaka tekerlekli, koyu renk, deri ve klasik bir valiz olmalı.

 

Sırt çantası, el çantası ve bavullar için Samsonite, ülkemize yeni gelen Fransız markası Lipault, American Tourister, Mandarina Duck, Eastpak, Pierre Cardin’e bakmayı unutmayın.

Yazarın Tüm Yazıları