Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Sabancı Vakfı hibe başvuruları başladı

Merhabalar sevgili okurlar

Haberin Devamı

 

Kadınların, gençlerin ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı 2007 yılından bu yana Hibe Programları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının projelerini destekliyor. 

Hibe Programları kapsamında bugüne kadar toplamda 56 milyon TL’nin üzerinde hibe ile desteklenen 218 proje, 76 ilde faaliyet uygulanmış ve ulusal düzeyde önemli etkiler yaratılmış durumda. Desteklenen projelerin hikayeleri ise “Ekim Zamanı” kitaplarında yayımlanıyor. 

Hibe Programlarının 10. yılında Sabancı Vakfı bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları değerlendirmek ve Türkiye’deki ihtiyaçlara uygun hale getirmek amacıyla farklı sektörlerden uzmanların katıldığı bir strateji çalışması yürüttü. Bu çalışmanın sonucunda Vakıf, “Açık Çağrılı Hibe Programı” ile sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanındaki projelerini desteklemeye devam ederken tematik alanlarda stratejik ortaklıkların ve projelerin geliştirildiği “Davetli Hibe Programı” nı oluşturmuş bulunuyor. Davetli Hibe Programı kapsamında sosyal değişim yaratmak ve toplumda kalıcı etki bırakmak için daha uzun süreli ve derinlemesine iş birliklerine dayanan projeler destekleniyor. Program kapsamında odaklanılan tematik alanlar ise; 

Haberin Devamı
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği
  • Nitelikli eğitim
  • Engelli hakları
  • Birlikte yaşam 

Sabancı Vakfı’nın 2023 Hibe Programı başvuruları geçtiğimiz günlerde açılmış bulunuyor. Hibe Programı’na; 

  • T.C. yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik dernek, vakıf, kooperatif ve üniversiteler tarafından geliştirilen,
  • Proje geliştirme ve uygulama aşamasında ortaklıkları bulunan,
  • Proje başına en az 200.000 TL., en fazla 600.000 TL. hibe talep eden,
  • Temel faaliyetleri Türkiye sınırları içinde olan ve en fazla 12 ay süren 

eğitim alanındaki projeler başvuruda bulunabilecek.  

Hibe Programı’ na başvurmak için Online Proje Başvuru Formu’nun doldurulması gerekiyor. Kayıt Formunda kaydedilen e-posta adresine gönderilecek olan “Proje Kodu” ve oluşturulacak “Şifre” sayesinde Online Proje Başvuru Sistemi’ne giriş yapılabiliyor. 

Sabancı Vakfı 2023 Hibe Programı başvuruları 2 Ocak 2023 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlandı. Başvurular için son tarih 8 Şubat 2023 saat 17:00 olarak belirlenmiş durumda. Başvuru süreci ise aşağıdaki takvime uygun olarak yürütülecek.

  • Sabancı Vakfı tarafından bilgi ve belgelerin tamlığı ile kriterlere uygunluğunun kontrol edildiği ön elemenin yapılması (9 Şubat- 2 Mart 2023)
  • Başvuran kurumlara ön eleme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi (3 Mart 2023)
  • Sabancı Vakfı ve Değerlendirme Kurulu tarafından ön değerlendirmenin yapılması (4 Mart- 2 Nisan 2023)
  • Başvuran kurumlara ön değerlendirme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi (3 Nisan 2023)
  • Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri Sabancı Vakfı’ na göndermesi (3 -11 Nisan 2023)
  • Ön değerlendirmeyi geçen projelerle görüşmelerin yapılması ve başvuruların Değerlendirme Kurulu tarafından incelenmesi, Değerlendirme Kurulu’nun önerdiği projelerin Mütevelli Heyet tarafından değerlendirilmesi (12 Nisan- 22 Haziran 2023)
  • Sonuçların duyurulması ve hibe almaya hak kazanan ve kazanamayan proje sahiplerine son değerlendirme sonuç bildirimlerinin e-posta ile iletilmesi (23 Haziran 2023) 

Hibe programı kapsamında desteklenen projeleri konu alan “Ekim Zamanı” Toplantılarının çoğuna katılma fırsatım oldu. Bu toplantıların hepsinde birbirinden daha anlamlı, ilham verici hikayelerle karşılaştım. Heyecanlandım, umutlandım ve gururlandım… 

Haberin Devamı

Bu yılın kazananlarının hikayelerini dinlemeyi büyük bir merak ve sabırsızlıkla bekliyorum. 

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz günler dileğiyle… 

Yazarın Tüm Yazıları