Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe için göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederiz. Özellikle içinde bulunduğumuz zorlu kış koşullarında sıcak evlerimizde oturup yemeklerimizi yerken, muhtaç olan insanları daha fazla düşünmemiz gerekiyor. Gıda, yakacak, kışlık kıyafet konularında hassasiyetinizi rica ediyorum.

Haberin Devamı

Ve ayrıca bundan sonra Yetiş Ayşe’de yeni bir bölümümüz olacak. Yetiş Ayşe olarak yıllardır sürdürdüğümüz “cana can katmak, yardıma ihtiyacı olana el uzatmak” felsefesinden yola çıkarak, yapacağımız yardımlara bizim can dostlarımız olan hayvanları da dâhil ediyoruz.

Tüm canlara duyarsız kalmayanlara sonsuz teşekkürler… Tüm talepler için adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

Hayvanlar için…

Sevgili dostlar Gamze ve Felix Bildiriyor…

Gamze benim kuzenim, benim canım. Kendisi bir hayvan eğitmeni. Felix ise dünya tatlısı köpeği. Gamze yardıma muhtaç olan hayvanlar için çabalıyor. Bu hafta size Gamze’nin bildirdiği bir yardım ihtiyacını paylaşmak istedik.

Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KEMER COUNTRY!! ACİL YUVA!!

7 kardeşler, anneleri bir deri bir kemik kalmış. Kulübe, yaş mama ve battaniyeye ihtiyacı var bu 7 kardeşin. İstanbul Kemer Country'de spor kulübünün ordalar şu anda. Kardeşlerden birini bir hayvan sever sahiplenmiş ve diğer kardeşler için yuva arıyoruz. Gidip birini almak veya destek olmak isterseniz yerlerini bulma konusunda aaral@hurriyet.com.tr ve  aralgamze@yahoo.com adreslerine ulaşabilirsiniz.

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

Yakacak ve gıda yardımı istiyorum
Ablam sizi rahatsız ermek istemezdim ama Allah da bilir başka çaremiz kalmadı. Bu sene yardım kömürü dağıtmadılar abla vakıftan, kış da burada çok ağır geçiyor. Eş dosttan birer torba yakacak aldık ama nereye kadar verirler ki? Özelikle akşamları çok soğuk geçiyor, eşim bazen çarşıdan karton falan getirip yakıyoruz ama ısınmıyor ev. Çocuklarım hep hasta oluyor. Lütfen ablam bize Allah rızası için yardımcı olun. 

43 numara erkek botu
Merhaba Ayşe Hanım, ben eşim için 43 numara bot istiyorum. Havalar çok soğuk ve adamın ayağına giyecek düzgün bir ayakkabısı yok. Ona sürpriz yapmak istiyorum Allah rızası için yardımlarınızı bekliyorum.

Biraz olsun destek olabilirseniz
Merhaba Ayşe abla. Bir konuda ailem adına mümkün olabilirse yardım rica ediyorum. Annem asgari ücretle çalışıp bize bakıyordu fakat 2 aydır çalışmıyor. Bir yandan iş arıyor ama iki kardeşimin okul masrafları, kiramızı ve kardeşimin okul servisinin ücretini veremedik. Beslenme çantasına bile doğru düzgün bir şey koyamıyoruz. Biraz olsun destek olabilirseniz çok seviniriz, bizim de biraz umudumuz olur.

Haberin Devamı

Kullanılmış ev eşyası istiyorum
Merhaba sevgili Ayşe abla ve aslı abla bu zamana kadar hep siz ve yardım sever insanlar sayesinde ayakta durdum Allah bin kere razı olsun. Ben sizi ailem gibi görüyorum artık. Sizden yine bir ricam var ne olur yardımcı olun, buradan yardım istiyorum hayırsever insanlardan. Evimizin durumu çok kötü, duvarlar su çekiyor. Odayı değiştirdik ama yine aynı, eşyamız fazla yok bir oturacak koltuğumuz bile yok. Bir tane bir komşumuz vermişti onun da şu an ortası kırık, oturamıyoruz. Çocuklar yerde oturuyor, üşüyorlar. Temiz bir halımız bile yok. Oturma odası için kullanılmış ev eşyasına ihtiyacım var. Bu kışta çocuklarım üşümesin. Yeni bir şey istemiyorum.

Haberin Devamı

BURS TALEPLERİ

Yurttan çıkartacaklar
Konya'da öğrenciyim. Çok zor durumdayım, KYK yurdunda kalıyorum yurda bir miktar borcum var durumum olmadığı için ödeyemiyorum. Beni yurttan çıkarma ihtimalleri var, eve çıkmayı düşünsem de maddi durumunun yok. Ailemin durumu yok, babam işsiz çalışmıyor. Bir de kardeşim var lisede okuyan, onun da  okul masrafları var. O yüzden babam bana fazla yardımcı olamıyor. Ayrıca kış da geldi, botum ve montum da yok, alamıyorum. Kışın elimde bulunanlarla idare  etmeye çalışıyorum. Sizden tek ricam bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Desteğinize gerçekten çok ihtiyacım var
Ben Ankara'da Hacettepe üniversitesinde okuyorum. Ailem İstanbul'da yaşıyor. Babam bizi terk etti ve kendisi yıllardır çalışmıyor. Annem tek başına bize yetmeye çalışıyor, ben de daha fazla yük olmak istemiyorum. Garsonluk yapmaya başlamıştım ama derslerle yürütemedim. 4 kız kardeşiz, ikiz kardeşlerim lise okuyor diğeri ise daha çok küçük. Annem fabrikada çalışıyor, evimiz kira ve destek olabilecek hiçbir tanıdığımız yok. Anlayacağınız 5 kadın hayat mücadelesi veriyoruz. Yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu oluruz.  

Haberin Devamı

Küçük bir miktar bile ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı olur
Hacettepe Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Ailem Antalya'da yaşıyor. Ben Ankara'da yurtta kalıyorum. 3 kardeşiz. Bir kardeşim lise öğrencisi diğeri 5 yaşında. Babam asgari ücretle çalışıyor. Evimiz kira, kardeşim küçük olduğu için annem tam gün çalışamıyor, yarım gün evlere temizlik yapmaya gidiyor maaşı 500 tl. Evimizin kirası 550 tl annemin aldığı kiraya gidiyor. Şehir dışında okuduğum için ailem çok zorlanıyor. Okuluma sağlıklı bir şekilde devam edebilmem için bu bursa çok ihtiyacım var. Miktar önemli değil her ay alabileceğim küçük bir miktar bile ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı olur. Yardımcı olursanız çok sevinirim.     

Haberin Devamı

Eğitimim için burs yardımına ihtiyacım var
Üniversiteyi kazanmak için çalıştım ve istediğim bölümdeyim. Annem ve babam ayrı, annemle birlikte yaşıyorum. Eğitimim için burs yardımına ihtiyacım var çünkü annem yeterli olmuyor babam da gönderemiyor maalesef. Sizin için ne kadar uygunsa her ay alabileceğim en ufak destek bile beni rahatlatır. Teşekkür ederim.

Yardım istiyorum
Üsküdar Üniversitesi 3. sınıf hemşirelik bölümü öğrenciyim. Okulumu %50 burslu okuyorum. Herkesin kafasında oluşturduğu 'özel üniversite okuyan kendisine bakar.' düşüncesini bir kenara atıp bana yardımcı olmanızı bekliyorum. Bu yıl kayıt yenilemede çok zorlandık. Babam emekli 2 kardeşiz ve onunda okul masrafları var. Kendi ihtiyaçlarımı yaz tatilinde çalıştığım işlerle sağlamaya çalışıyorum ama bu sürekli mümkün olmuyor. Burs desteğine ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler..

Sadece okumakla okul bitmiyor
Edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Okulumu birincilik ile kazandım fakat maddi açıdan zorlanmaktayım. 2 kardeşiz, kardeşim de lise öğrencisi ve eğitim masrafları açısından zorluk çekiyorum. Babam memur olduğundan memur maaşıyla ikimizi okutmakta güçlük çekiyor ve yardım edemiyor pek fazla. Bir de ben kalp rahatsızı olduğum için hastane kontrollerim için de masraf çıkıyor, yardım etmenizi rica ederim.

Yurt ücretim bile karşılansa yine idare ederim
Rus dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık üstü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hiç yıl veya dönem uzatmadım. Seneye son sınıf oluyorum. Devletin KYK yurtlarında kalıyorum, aylık 255 tl ücret ödüyorum. Hafta sonları bir kafede 25 tl ye çalışıyorum fakat derslerim ağır olduğu için her hafta çalışamıyorum, dersler Rusça işlendiği için ekstra çalışma gerektiriyor. Ailem İstanbul’da yaşıyor. Babam asgari ücretle bir deri fabrikasında çalışıyor, gözlerinden %90 özrü var ve kalp hastası. Evi zor geçindiriyor, kaldığımız evin kirası 700 tl. Lisansımı bitirene kadar bir yardımseverden burs almak istiyorum ve gerçekten böyle bir burs sağlanırsa çok rahatlayacağım. Erzurum aşırı derecede soğuk ve doğru düzgün giysi bile alamıyorum. Zor durumdayım, kaç yere, kaç defa başvurdum kimseden ses seda çıkmıyor maalesef. Yurt ücretim bile karşılansa yine idare ederim. Yardımseverler ne kadar göndermek isterlerse hepsine razıyım.

Yol yemek yurt parası
Merhaba ben ziraat fakültesi tarla bitkileri öğrencisiyim. Bölüm 2.siyim, babam 3 çocuk okutup  eve bakıyor. Annem ve babam işten çıkarıldı. Ben hem çalışıp  hem de okuyorum. 3. sınıfım  ve çok zorlanıyorum, yol yemek yurt parasını anca karşılamaya çalışıyorum  sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.

Bursa çok ihtiyacım var
Sosyal bilgiler öğretmenliği 1.sınıf öğrencisiyim.  4 kardeşiz, annem de rahatsız. Babam ise memur. Annemden dolayı para konusunda bana pek yardımcı olamıyorlar. Bölümümüm atama sıkıntılarından dolayı kredi ve burs da almıyorum..  Yardımlarını bekliyorum. 

Kendimi kurtarmak için okuyorum ama çok zor durumdayım
Türkçe öğretmenliği okuyorum.  Yurtta kalıyorum. 245 tl yurt parası veriyorum. Ailemin durumu iyi değil. Annem ev hanımı babam şoför. 3 kardeşiz ikimiz okuyoruz. En küçük kardeşim down sendromlu nerdeyse hastaneden hiç çıkamıyorlar. İlaçlar için para istiyorlar. Babamın aldığı maaşı yetişmiyor.  Kendimi kurtarmak için okuyorum ama çok zor durumdayım.

Kantinde yemek bile yiyemiyorum
Sosyal bilimler lisesinde okuyorum derslerimde de çok başarılıyım. Ailemden uzakta okuduğum için maddi konuda çok sıkıntı çıkıyorum cebimde param olmuyor utanıyorum arkadaşlarımdan. Kardeşlerim de okuduğu için ailem sıkıntı içinde ne olursunuz bana bir miktar yardımda bulunabilir misiniz cebimde benim de param bulunsun bende canım istediği zaman kantinden bir şeyler yiyebileyim istiyorum.

Formasyon alabilmem için
Üniversiteden bu yıl mezun oldum. Annem sadece babamdan kalan maaşla hepimizi geçindirmeye çalışıyor çok sıkıntı çekiyoruz. Atanmak için uğraşıyorum ama maddi sıkıntılardan dolayı mümkün olmuyor. Formasyon almam gerekiyor, fazla bir şey beklemiyorum sadece formasyon alabilmem için yardımcı olunursa çok mutlu olurum.

Bana da yardım eden olur mu?
Biyosistem Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Üç çocuklu ailenin ortancasıyım. Ailemizi babam otobüs şoförlüğü yaparak geçindiriyor. Ancak kış aylarında iş olmadığı için çalışamıyor. Yurt kirası, yemek ve ulaşım ücretimi yarı zamanlı işlerde çalışarak karşılamaya çalışıyorum. Bununla beraber teknik derslerimizde ekstra malzemeler gerekiyor bunların hepsini ne yazık ki karşılayamıyorum. Diğer kardeşlerim de okuduğu için ailem çoğunu karşılayamıyor. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

ATMACA İLKOKULU  ATMACA KÖYÜ KIZILTEPE/MARDİN
Kızıltepe Atmaca İlkokulu’nda birleştirilmiş sınıf öğretmeniyim. Öğrencilerimin hikaye kitabına ihtiyaçları var. Bunun için sizden yardım istiyoruz.
İHTİYAÇLARIMIZ :
*İlk okuma-yazma setleri
*İlkokul seviyesinde okuma,hikaye  kitapları
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye malzemeleri
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
*Büyük boy mantar pano
*Bilgisayar
Okul Sabit Telefon Numarası :0506 448 93 50- 0482 312 47 82
Okul Açık Adresi :Atmaca İlkokulu Atmaca Köyü Kızıltepe/ Mardin
Okul Web Adresi :http://kiziltepeatmacailkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

BEMİRGO İLKOKULU KONACIK KÖYÜ BEMİRGO MEZRASI GERGER/ADIYAMAN

Ben Adıyaman'ın bir köyünde öğretmenlik yapıyorum. Okulumuzun her açıdan imkânları kısıtlı maalesef. Özellikle kırtasiye ve 1.sınıflar için hikaye setlerine, sınıf içerisine asabileceğim görsel materyallere,2,3 ve 4.sınıflar için hikaye setlerine ihtiyacımız var. Yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ 

*İlk okuma-yazma setleri

*İlkokul seviyesinde hikaye kitapları

 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

*Matematik Öğretimi Seti

*Matematik dersinde kullanılabilecek materyaller

*Kırtasiye malzemeleri(kalem, güzel yazı defterleri, boya kalemleri,oyun hamuru,boyama kitapları ,bordmarker kalemler vb.) 

*Zeka oyunları

*Ana sınıfımız için eğitici oyuncaklar

*Eğitici video setleri

*Sınıfa asılabilecek görsel materyaller(Harf ve öğretimini görselleştiren materyaller özellikle,öğretmen setlerinden olabilir.)

*Okul çantaları

*Okul Önlüğü

*Satranç Takımı

*Bilgisayar 

*Projeksiyon

Okul Açık Adresi :Bemirgo İlkokulu Konacık Köyü Bemirgo Mezrası Gerger/ Adıyaman

Okul Web Adresi :http://bemirgoilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

Yazarın Tüm Yazıları