Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar her şeye ve tüm acılara rağmen 2017’den barış, sevgi, kardeşlik, huzur, birlik ve beraberlik beklentilerimiz devam ediyor.

Haberin Devamı

Bizler tanımadığı insanlara yardım edebilecek kadar iyi yürekli insanlarız ve inanıyorum ki bizlerin duası kabul olacaktır. Ülkemizin üzerindeki bu kara bulutlar en kısa sürede geçer inşallah…

Yetiş Ayşe’den yardım isteyen dostlara bazı hatırlatmalar yapmakta fayda görüyorum. Tüm taleplerinizi aaral@hurriyet.com.tr adresine gönderirken e-posta’nın konu kısmında ne istediğinizi (burs, yakacak, kıyafet, vs) belirtiniz. 

Bilinmelidir ki Yetiş Ayşe öğrencilere burs, bebeklere bez, mama, ailelere gıda, yakacak, ihtiyacı olanlara kıyafet yardımı yapan ve tamamen gönüllülerden oluşan bir sosyal yardımlaşma platformudur. 

Yetiş Ayşe para dağıtan bir platform asla değildir! “Bankadan kredi çektim ödeyemiyorum”, “kredi kartlarımı ödeyemiyorum”, “düğün yapacağım param yok”, “bankadan kredi çekeceğim ama sicilim bozuk bana borç verir misiniz” gibi istekler çok geliyor. Takdir edersiniz ki benim de ekibimin de hatta sizlerin de elbette ki paraya ihtiyacı var. Kimseye nakit dağıtmak, borç kapatmak, kredi almasına yardımcı olmak gibi bir misyonumuz asla yok! Lütfen bu tarz istekleri bize göndermeyin.

Haberin Devamı

Ayrıca her talebin doğruluğunu araştırdığımız gibi burs isteyen öğrencilerimizin taleplerinde daha titiz davranıyoruz. Burs istemenin de bir üslubu olduğunu düşünerek “Aylık 200 lira burs istiyorum” şeklinde gelen e-postaları hemen siliyoruz ve asla yayınlamıyoruz! Ekibimizce istenilen bilgileri gönderen öğrencilerin taleplerini yayınlıyoruz.

Ve son olarak Yetiş Ayşe’nin ve bizlere gönül vermiş yardımsever dostların iyi niyetini suiistimal etmeye kimsenin hakkı yoktur, buna da asla müsaade etmeyeceğiz.

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

Lütfen sesimi duyun
Eşim vefat etti, liseye giden oğlumla yaşam mücadelesi veriyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Evimiz kira, faturaları bile ödemede çok zorlanıyorum. Maddi manevi her türlü desteğe çok ihtiyacım var.

Gıda yardımı istiyorum
Eşim 2 defa motor kazası geçirdi, çalıştığı yerde 8 defa ameliyat oldu. Ayağında platin var şu an çalışamıyor, yürüyemiyor. Evimiz kira, evde sadece ben çalışıyorum ama maaşım ancak ilaçlara kiraya ve faturalara yetiyor. Gıda sıkıntısı yaşıyoruz. Bize yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

Haberin Devamı

2 yaşındaki kızım için
2 yaşında bir kızımız var. Kızım için eşyaya ve kıyafete ihtiyacım var. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Çok zor durumdayım lütfen bana yardım edin
Eşim 3 sene önce doktor hatası yüzünden 4 ameliyat geçirdi, çalışamaz hale geldi. Kıt kanaat geçinmeye çalışırken şimdi yanlış anlaşılma yüzünden eşim şuan cezaevinde, kızımla yalnız yaşıyorum. Kızım ilkokul 4'e gidiyor evim kira. Kızımın okul masraflarını karşılayamıyorum çok zor durumdayım. Desteğinize ihtiyacım var lütfen yardım edin.

Gıda ve kardeşlerimin okulu için destek
Annem asgari ücretle çalışıp bize bakıyordu fakat 2 aydır çalışmıyor. Bir yandan iş arıyor ama iki kardeşimin okul masrafları, kiramızı ve kardeşimin okul servisinin ücretini veremedik. Beslenme çantasına bile doğru düzgün bir şey koyamıyoruz. Biraz olsun destek olabilirseniz çok seviniriz, bizim de biraz umudumuz olur.

Haberin Devamı

BURS İSTEYENLER

Zor durumdayım

Köyde yaşıyoruz. Beş kardeşiz ve hepimiz de okuyoruz. Babamın çalıştığı bir işi yok, işsiz. Ben de üniversite Türk  Dili  ve Edebiyatı Bölümü birinci  sınıfta okuyorum, maddi yönden çok zorlanıyorum. Zor durumdayım ve burs istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Aylık yol masrafım için yardım istiyorum

4 kardeşiz, hepimiz kendi imkanlarımızla okumaya çalışıyoruz. Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler 2.sınıf öğrencisiyim. Devlet yurdunda kalıyorum. Sadece aylık yol masrafımı karşılayabilecek şekilde burs olursa benim için yeterli olur. Yardımcı olursanız sevinirim.  

İngilizce eğitimim için destek
Atatürk Üniversitesi işletme bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Ailem Erzurum'un ilçesinin köyünde ikamet ediyor. Her gün okula gidiş geliş yapıyorum. Yol ve gün içi masraflarım çok fazla. Yüksek lisans yapmak istiyorum. Yüksek lisans için İngilizce eğitimi almam lazım. Bunun için sizlerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Yardımsever insanların desteğine ihtiyaç duyuyorum

Merhaba, ben Dokuz Eylül Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik 2. Sınıf öğrencisiyim. Psikolojik danışman ve ayrıca bir öğretmen adayıyım. İstediğim üniversite ve bölüm de okuyorum ama mesleğinizi elinize almak için bunlar yeterli değil.  Üniversite isminden de anlaşılacağı gibi İzmir'de okuyorum. Benim için çok pahalı bir şehir ve geçinemiyorum. Başvurduğum burslar da olumlu sonuçlanmadı. Ailemden zaten gereken maddi desteği alamıyorum. Sürekli maddiyatla ilgili sıkıntı çekiyorum. Bu yüzden birde sizin kapınızı çalmak istedim. Eğitimimi bitirmek için siz değerli, yardımsever insanların desteğine ihtiyaç duyuyorum. Eğer bu başvurum olumlu sonuçlanırsa yapacağınız yardımlardan dolayı sizlere minnettar kalacağım ve gerçekten bir vefa borcu olarak yanımda hissedeceğim sizi. Bu konuda gereken duyarlılığı göstermenizi saygılarımla arz ederim. 

Haberin Devamı

Yatılı okuyan öğrenciyim

Öncelikle hayatta hala böyle güzel gönüllü insanlar olduğunu bilmek çok güzel bu yüzden size çok teşekkür ederim. Ben Fen Lisesinde 11. Sınıfta yatılı okuyan bir öğrencisiyim. Daha önce 2 yıl, okulumuzun yurdunda kontenjan olmadığı için özel yurtta kaldım. Bu yıl ise ülke sorunları sebebiyle birçok yurt kapandı ve bu kez kalacak yer bulamadık. Okulun ilk günü kalacak yerimiz olmadığı için ortada kalmıştık. Ve eve çıkmak zorunda kalmıştık. Buna maddi durumumuz müsait değildi ama mecbur kaldık. Benim 2 kardeşim var ve ikisi de cam kemik hastası yani engelliler. Kardeşlerim İzmir Ege Üniversitesinde tedavi görüyorlar ve ailem onların tedavisi için epey masraf etmekte. Biz çiftçilikle geçiniyoruz. Aileme daha fazla yük olmak istemiyordum  ama mağdur olduğumuz için eve çıkmak zorunda kaldık. Hayatım boyunca her zaman kardeşlerimi de düşünerek hareket etmem gerektiğinin farkında oldum bu yüzden aileme yük olmaktan hep korkmuşumdur. Birçok şeyi yaparken onları düşünüyorum. Bu yüzden size bunları yazıyorum. Aylık cüzi bir burs istiyorum. Yardımcı olursanız çok minnettar olurum size şimdiden teşekkür ederim.

Okul paramı yatıramadım
Elektronörofizyoloji okuyorum  ne yazık ki maddi yetersizliklerden dolayı okuluma devam etmekte çok zorlanıyorum. Babam geçirdiği bir trafik kazası yüzünden omurgasında sıkıntı var, çalışmakta çok sorun yaşıyor. 7 kardeşiz, ailemin bu durumuna bir de ben masraf oluyorum. Sizden yardım talep ediyorum.

Burs istiyorum
Ziraat Fakültesi tarım ekonomisi bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim. Asıl hayatımı Antalya'da geçirmekteyim. Bu nedenle devletin hak tanıdığı kyk yurdunda kalmaktayım. 3 kardeşiz ve aile çalışan tek  birey var. Fakülte ve yurt arası ulaşım fiyatı yüksek. Yardım bekliyorum.

OKULLARA YARDIM

ATATÜRK ORTAOKULU KOZLUK/BATMAN

Okulumuz geçtiğimiz yıllarda spor turnuvalarında ilçe düzeyinde dereceler kazandı fakat spor malzemeleri konusunda eksiklerimiz olduğundan dolayı derslerimiz yeteri kadar verimli olmuyor. Okulumuz öğrencileri spor branşlarına artık daha fazla ilgi gösteriyor. Tüm bu sebeplerden dolayı okulumuz ve öğrencilerim adına sizlerden spor malzemeleri yardımı yapmanızı talep ediyorum. Bu yardımlarınızla bizlerin çalışma azmini arttıracağınızı ve çocuklarımızdaki spor sevgisini büyüterek onlara teknik anlamda daha fazla yardımcı olacağımızdan eminim. Ayrıca okulumdaki diğer öğretmen arkadaşlarımla görüşüp okulumuzun geneline yönelik bir ihtiyaç listesi hazırladık.Tüm uğraşımız öğrencilerimiz için.Çok teşekkür ederim.
İHTİYAÇLARIMIZ
*Ortaokul seviyesinde okuma kitapları(Romanlar,hikayeler)
*Türkçe dersimiz için Değerler Eğitimi Seti
*Teog hazırlık kaynakları
*İngilizce dersi için sözlük ve İngilizce okuma kitapları
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye Malzemeleri
*Sosyal bilgiler dersi için haritalar,yer küre
*Matematik dersi için materyal (cetvel gönye acı ölçer pergel vs  matematik materyalleri)
*Fen Bilgisi dersi için iç organlar modelleri
*Beden Eğitimi dersi için futbol, basketbol, voleybol, hentbol topları, antrenman hunisi ve antrenman çanakları, badminton raket ve topları, slalom seti
*Resim dersi için sulu boya,suluboya fırçası,resim defteri,kuru boya,yağlı boya ve boya fırçası,35_50 tuval,renkli fon kağıdı
*Okul duvarlarımızın badanası için duvar boyası
*Projeksiyon
*Bilgisayar
Okul Açık Adresi :Atatürk Ortaokulu Aşağı Güneşli Mahallesi Kozluk/Batman
Okul Web Adresi :http://kozlukataturkoo.meb.k12.tr/tema/index.php

TAHİR SAMİ İLKOKULU ÇATBAYIR KÖYÜ DÜZBAŞI MEZRASI BAHÇESARAY /VAN
Okulumuz mezra okulu olmakla birlikte 1.2. sınıflar birleştirilmiş, 3.4. sınıflar birleştirilmiş ve anasınıfı olmak üzere toplam 33 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzda tek derslik bulunduğundan dolayı ikili öğretim yapılmaktadır. Siz ve değerli arkadaşlarınızdan öğrencilerim adına yardımlarınızı bekliyorum.
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlk okuma yazma setleri
*İlkokul seviyesinde okuma kitapları
*Derslere yardımcı kaynak kitaplar
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye malzemeleri (kalem,silgi,kalem açacagı, sulu boya, pastel boya, kuru boya, güzel yazı def., matematik def., çizgili defter, resim defteri, yapıştırıcı, fon kartonu, makas, elişi kağıdı,yüz boyası, parmak boyası,tahta kalemi)
*Okul çantası,kalemlik
*A4 kağıdı
*Ana sınıfı için oyuncaklar
*Eğitici materyaller
*Projeksiyon
Okul Açık Adresi :Tahir Sami İlkokulu Çatbayır Köyü Düzbaşı Mezrası Bahçesaray/ Van
Okul Web Adresi :http://tahirsamiio.meb.k12.tr/tema/index.php

YEŞİLKÖY İLKOKULU YEŞİLKÖY SİLVAN /DİYARBAKIR
Okulum 1 sınıf, 2/3 birleştirilmiş sınıf, 4 sınıf ve anasınıfı ile birlikte 4 derslikten oluşmaktadır. Okulda toplam 55 öğrenci bulunmaktadır. Okulumuz bir köy okulu olup öğrencilerimizin velilerinin ekonomik durumu iyi değildir. Bu şartlardan dolayı okul ihtiyaçlarını temin edebilmek ve ettirebilmek için zorlanıyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmesi için çalışıyor fakat eksikliklerimizin olması nedeniyle istediğimiz verimi elde edemiyoruz. Okul olarak çocuklara daha verimli olabilmek için desteklerinize ihtiyaç duymaktayız. Okulumuza yârdim elinizi uzatmanızı istiyor, şimdiden teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum

İHTİYAÇLARIMIZ

*İlk okuma -yazma setleri
*İlkokul seviyesinde okuma kitapları
*Derse yardımcı kaynak kitaplar
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye Malzemeleri
*Eğitici materyal yapımında kullanabileceğimiz karton,el işi kağıtları
*A4 Fotokopi Kağıdı
*Harita Takımları
*Anasınıfı için Eğitici Oyuncaklar ve ana sınıfı eğitim öğretim materyalleri
*Anasınıfı öğrencilerimiz için resimli masal kitapları,boyama kitapları
*Zeka oyunları
*Beden dersi için gerekli araç ve gereçler
Okul Sabit Telefon Numarası :0542 782 51 17
Okul Açık Adresi :Yeşilköy İlkokulu Yeşilköy Silvan /Diyarbakır
Okul Web Adresi :http://silvanyesilkoyilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

Yazarın Tüm Yazıları