Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar, hangi konuda yardım istediğinizi (burs,kıyafet,gıda,eşya) lütfen aaral@hurriyet.com.tr adresine gönderiniz.

Haberin Devamı

Kıyafet taleplerinde mutlaka beden-ne tip giysi istediğinizi, çocuklar için de cinsiyet-yaş bilgilerini eksiksiz belirtiniz.

 

Yardım talepleri ve yönlendirmeleri sadece aaral@hurriyet.com.tr adresinden yapılmaktadır.

 

Şehit ailesine yardım etmek istiyorum

Ayşe Hanım öncelikle insanlara yardım ettiğiniz  için teşekkürler. Ben Almanya’da yaşıyorum. Şehitlerimize minnettarım ve onlara yardım etmek istiyorum. Sizden yardım isteyen, Antalya’da yaşayan şehit yakını, eşi ve çocukları için Antalya’da 3 odalı evimi 10 seneliğine  bedava oturtmak istiyorum. Şehit kardeşlerimizin geriye kalan yetimlerinden yardım isteyen olursa lütfen beni bilgilendirin. Çok şey borçlu olduğumuz bu vatan şehitlerinin geriye kalanlarına minnet borcumuzu öderiz.

Haberin Devamı

Askerim abla

Şırnak 'ta askerim, size ülkenin doğusundan ulaşıyorum. Sizlerden aylık cüzi bir miktar destek istiyorum. Ailemin durumu kötü olduğu için onlardan isteyemiyorum, kardeşlerim var bu yüzden bana yardım etmek isteseler bile maalesef ellerinden bir şey gelmiyor. Buradan size ulaşmak geldi aklıma. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kardeşime okula giderken otobüs parası bile veremiyoruz

Ayşe abla ne yapacağımı bilmiyorum, tekrar ve son kez yazmak zorunda kaldım. Babam işsiz olduğu için hâlâ kiramızı ödeyemedik. Kardeşim okula gidiyor ona destek olamıyoruz. Gelecek ay babam çalışmaya başlayacak ama bu ay o kadar kötü durumdayız ki kardeşime okula giderken otobüse binmesi için bile para veremiyoruz. Sadece tek seferlik küçük bir destek istiyorum.

 

Oğlumla yaşam mücadelesi veriyorum

Merhaba Ayşe Hanım. Eşim vefat etti, 13 yaşındaki oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum. Sağlık sorunlarım oluğu için çalışamıyorum. Oğlumu okula gönderirken cebine harçlık koyamıyorum. Evimiz kira. Faturalara yetişemiyorum, pazara alışverişe çıkamıyorum. Çocuğum bir şey istese alamıyorum. İnanın o kadar zor durumdayım ki hayırsever insanlara sesleniyorum lütfen bana yardım edin.

 

 

Haberin Devamı

Kızımın eğitimi için destek istiyorum

Sevgili Ayşe Hanım hikayem o kadar uzun ki inanın anlatmaya kalksam içinde bulunduğum depresif halden iyice diplere çökeceğim, inanın çöküp de tekrar kalkacak gücüm kalmadı. 43 yaşındayım, 8 yıl önce boşandım, şu anda 16 yaşında olan kızımla bir mücadeleye girdik. Çalışıyorum çok şükür maaşım var ama yetemiyorum. Dost sandığım birine kefil oldum o da ödemedi. Bankalar icra için kapıda. Kızıma bir şey hissettirmemeye çalışıyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Kendim için bir şey istemiyorum ama kızıma bir hayırsever burs verebilirse yavrum benimle beraber üzülmesin, okuluna devam etsin istiyorum.

 

Bu soğukta buz gibi evde oturuyorum

Haberin Devamı

Ablacım senden başka yardım isteyeceğim kimsem yok. Aylarca sokaklarda yaşamak zorunda kaldım. Zar zor kendime bir ev tuttum, aldığım üç kuruş parayla emlakçı komisyonu depozito verdim. Ama artık tükendim çok zor durumdayım, doğalgaz aboneliğimi alamıyorum havalar soğuk ve aylardır soğukta oturuyorum bana bu konuda yardımcı olacak biri olursa sevinirim.

 

 

BURS TALEPLERİ

 

Dostlar… Bu öğrencilerimiz sadece okumak istiyorlar… Lütfen bütçeniz doğrultusunda yardımınızı esirgemeyin. Bu çocuklar için 50-100-150-200 TL bile büyük para…

 

Harç ücreti için yardım istiyorum

İki üniversite okuyorum, birininkini borç bularak bir şekilde ödedim. İkinci üniversitenin harcı var zor durumda kaldım yatıramayacağım. Babam emekli, 5 kişi geçindiriyor bana yardımcı olamıyor. Ben de part time çalışarak okul ihtiyaçlarımı kiramı zor ödüyorum. Diğer üniversitemi ödemek için yardım istiyorum. Lütfen okulumu dondurmak istemiyorum. Tek harç ücretim için bir kerelik yardım istiyorum, iki üniversite belgem, harç ücretleri belgeleri hepsini gösterebilirim.

 

Haberin Devamı

Lütfen benim elimden de tutun

Ayşe ablacım Kocaeli Üniversitesi İngilizce İşletme ikinci sınıfta okuyorum. Babam vefat etti. Annemin bir geliri yok, ikiz kardeşlerim var. Annemin bana harçlık gönderecek durumu yok. Tanıdıklarımın yardımlarıyla okumaya çalışıyorum. Derslerim çok iyi ama maddi yetersizlikten dolayı devam edememekten çok korkuyorum. Elime mesleğimi alıp anneme ve kardeşlerime sahip çıkmayı çok istiyorum abla. Okulum süresince bana burs yardımı sağlayacaķ hayırsever olursa inanın çok mutlu olurum.

 

Bu kaçıncı yazışım hatırlamıyorum

Gerçekten yardıma ihtiyacım olmasa bu kadar çok çabalamazdım. Bir gün birinin sesimi duyması umuduyla size yazmaktan vazgeçmeyeceğim. 3 senelik bir eğitim sürecim var. Bu süreçte sizlerin yardımınıza ihtiyacım var. Destek olabilecek birileri varsa eğer bütün umudumla sizlerden haber bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Yemek ve yol masraflarım için destek istiyorum

Merhaba Ayşe abla, ben Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi sağlık idaresi bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. İki kardeşiz, ailemizde sadece babam çalışıyor. Annemin sürekli bir işi yok. Ben bu dönem özel bir hastanede staj yapıyorum. Yemek ve yol masraflarımı kendim ödüyorum ve bu masraflarımı karşılamakta zorluk çekmekteyim. Burs bulmam konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

 

Yurt ücretim için yardım istiyorum

Merhaba ablacım. İngilizce öğretmenliği okuyorum. Çekiniyorum, arkadaşlarımın yanında küçük düşmek de istemiyorum. Ama çok zor durumdayım. İngilizce bölümünde okuduğum için kitaplarımız çok pahalı. Şu an 3. senem. Hazırlık okuduğum için 2. sınıfım. Yurt ücretim 200 lira. Zorlanıyorum bursa ihtiyacım var. Bir ara asistanınız Aslı ablayla telefonda konuşmuştuk. Sağ olsun çok iyi bir abla, daralınca beni ara demişti. Çekinerek yazdım ablacım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

Bir burs bulamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım

Üniversite öğrencisiyim ve ikinci sınıfa gidiyorum. Size internette rastladım. Çok müşkül durumdayım hiç durumum yok. 2 sınıftayım ama buraya kadar çok zor geldim ve şu an devam edecek ne gücüm kaldı ne de imkânım. Zaten ailem bana yardım da edemiyor, onların durumu hiç iyi değil. Babam inşaat işçisiydi ve meslek hastalığından dolayı bırakmak zorunda kaldı, annem gündelik işlere gidip bizlere bakmaya çalışıyor. Ama yetmiyor. Eğer sizden de bir burs bulamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım.

 

Burs Talebi

Ben İÜ 1453 İstanbul Üniversitesi'nde Biyoloji Bölümü öğrencisiyim. Ailemin bu masrafları karşılayacak durumu yok. Annem mecburi ev hanımı. Mecburi dedim çünkü astım hastası ve çalışamıyor. Babam ise tek maaşla bize yetemiyor. Bir kardeşim daha var. O da lise öğrencisi. Ben ise part-time çalışmak istiyorum ama düzensiz ders programı belimi büküyor. Bizim bölüme ait binayı yıktıkları için her dersi farklı bir yerde görüyoruz. Haliyle sabahtan akşama kadar farklı saatlerde oluyor. Burs talebinde bulunmak istiyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

 

Gerçekten yardıma ihtiyacım var

Merhaba ben Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Annem işsiz babam çiftçi  ben ve diğer dört kardeşime para gönderemiyor. Diğer kardeşlerim de okuyorlar. Daha önceden yazmıştım gerçekten yardıma ihtiyacım var, okulu bırakmak istemiyorum yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ederim.

 

Çoğu zaman cebimde param olmuyor

Merhaba ben Afyon Kocatepe Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyim. Beş kardeşiz ben dahil dördümüz şehir dışında okuyoruz ve annem babam şuan çalışamıyor. Ay sonunu zor getiriyorum. Çoğu zaman ay sonunda cebimde param kalmıyor, son çare olarak buraya yazıyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Okulum dolayısıyla çalışamıyorum

Merhaba, Uludağ Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Devlet bursu ve yurt çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Kardeşim üniversiteye hazırlanıyor. Okulum dolayısıyla çalışamıyorum.  Ailemin bir parça da olsa yükünü hafifletmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

OKULA YARDIM TALEPLERİ

 

AKTEPE ILKOKULU AKTEPE MAHALLESİ HASSA/HATAY

Ben Hatay Hassa ilçesine bağlı Aktepe Mahallesinde Sınıf Öğretmeni olarak  görev yapmaktayım. Okulumuzun çok  eksikleri  var. Bu eksikleri  gidermek için size başvurduk. Yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden  yardımlarınızı bekliyoruz. Teşekkür ederim iyi çalışmalar.


İHTİYAÇLARIMIZ :
*1,2,3 ve 4. Sınıf  seviyesinde  okuma kitapları
*Kırtasiye Malzemeleri
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
*Bilgisayar
*Yazıcı
Okul Sabit Telefon Numarası :0326 783 59 99
Okul Açık Adresi : Aktepe İlkokulu Aktepe Mahallesi Özal Caddesi No :1 Hassa/Hatay
Okul Web Adresi :http://aktepeilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

GECİKMEZ İLKOKULU-ORTAOKULU GECİKMEZ KÖYÜ SARIKAMIŞ/KARS

Ben Sarıkamış, Gecikmez Ortaokulu Türkçe öğretmeniyim. Okulumuza kütüphane  açtık. Bu sebeple ilk okul ve ortaokul hikaye, roman kitaplarına  ihtiyacımız var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.


İHTİYAÇLARIMIZ :
*İlkokul ve ortaokul düzeyinde hikaye kitapları,romanlar
*100 Temel Eser
*Teog Kaynakları(Soru bankaları,test kitapları)
*Kırtasiye Malzemeleri
*Projeksiyon
*Bilgisayar Okul Sabit Telefon Numarası : 0474 454 40 56 / 0537 240 04 12
Okul Açık Adresi :Gecikmez İlkokulu-Ortaokulu Gecikmez Köyü Sarıkamış/Kars
*Gecikmez İlkokulu :http://gecikmezio.meb.k12.tr/tema/index.php
*Gecikmez Ortaokulu :http://gecikmezoo.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

GÜVENDİK İLKOKULU-ORTAOKULU GÜVENDİK KÖYÜ BAŞKALE/VAN

Ben Van'ın Başkale ilçesinin Güvendik köyünde müdür yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Okulumuz ilçeye 65 km, ile ise 155 km uzaklıktadır. Okulumuzun durumu oldukça kötü. Okulun kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Öğrencilerin maddi imkanları yeterli olmadığından biz öğretmenlerce yardımlarda bulunuyoruz fakat yine de yeteri kadar ihtiyaçlar karşılanamıyor. Okulun fiziki şartları, araç gereçleri ve kitap konusunda fazlasıyla eksiğimiz var. Buralarda da yardıma muhtaç öğrencilerin ve okulların olduğu maalesef unutulmuş bu yüzden yardım elinizi buraya da uzatırsanız çok seviniriz. Şimdiden teşekkür ederim.


İHTİYAÇLARIMIZ:
*100 temel eser ( dünya ve türk klasikleri)
*İlkokul ve ortaokul düzeyinde okuma kitapları,hikayeler,romanlar
*Teog hazırlık kitapları denemeler ve testler (her ders için)
*Her derse yönelik yardımcı kaynak kitaplar
*İngilizce sözlük
* Türkiye ve dünya siyasi ve fiziki haritalar,Dünya küresi
* Eğitici posterler
* Fen ve matematik dersine yönelik araç ve gereçler
*Anasınıfı için eğitici oyuncaklar
*Kırtasiye Malzemeleri
* Kütüphanemiz için kitaplık
*Beden eğitimi dersi için  spor malzemeleri
*Öğretmen dolapları
*Okul panoları
*Fotokopi Makinesi
*Bilgisayar ve bilgisayar masası
*Yazıcı
*Projeksiyon
Okul Sabit Telefon Numarası :0432 651 23 02 / 0543 423 53 68
Okul Açık Adresi: Güvendik İlkokulu-Ortaokulu Güvendik Köyü Başkale/Van
*Güvendik İlkokulu :http://gvendikilkokul.meb.k12.tr/tema/index.php
*Güvendik Ortaokulu :http://gvendikortaokul.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

BİRECİK TOKİ İLKOKULU-ORTAOKULU BİRECİK/ŞANLIURFA

Merhaba ben Birecik Toki Ortaokulunda fen ve teknoloji öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Yardımlarınızın ve mutluluklarınızın fotoğraflarını görmek beni çok etkiledi. Onun için burada görev yaptığım okuldan bahsetmek istiyorum. Öğrencilerimiz taşımalı yani birçok köyden servislerle geliyorlar. Okul TOKİ’nin içinde bulunmasına rağmen imkanları fazla değil. Mesela fotokopi makinemiz yeterli sayıda değil. Olan makine okulun ihtiyacını karşılamıyor. Okumak için sınıflarda kitap yok. Öğrenciler için teog sınavına hazırlıkta yeterli kaynak yok. İnanmayacaksınız belki ama okulun iki renk boyasından alt kısmı boyanalı bir sene oldu. Üst kısmını boyayacak parayı bulamadılar. Hala da alt kısmın parası ödenemedi. Öylece kalakaldı tek renk alt boya ile. Çocuklar arasında yazın işe gidip kısın okula gelen ve dersleri iyi olan çocuklarımız fazla. kırtasiye malzemeleri eksik çok öğrencimiz var. Gereken yardımı yapabilirseniz sevinirim. Sizden gelecek haberi bekliyorum. İyi çalışmalar diliyorum.


İHTİYAÇLARIMIZ:
*İlkokul ve ortaokul düzeyinde okuma kitapları
*Teog hazırlık kaynakları
*Kırtasiye malzemeleri
*Fen köşesi yapmak için gerekli görsel malzemeler
*Okul kütüphanemiz için kitaplıklar,dolap rafları
*Okul duvarlarımız için boya malzemeleri
*Fotokopi Makinesi
Okul Sabit Telefon Numarası :0414 652 34 66 / 0533 749 47 21
Okul Açık Adresi :Birecik İlkokulu-Ortaokulu Meydan Mahallesi Toki Konutları Birecik/Şanlıurfa
*Birecik Toki İlkokulu: http://bireciktokiio.meb.k12.tr/tema/index.php
*Birecik Toki Ortaokulu :http://bireciktokioo.meb.k12.tr/tema/index.php

 

Yazarın Tüm Yazıları