Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar, yardım etmek istediğiniz kişilerin rumuzlarını, yardım konusunu, hangi tarihte yayınlandığını (mümkünse linkini de ekleyerek) aaral@hurriyet.com.tr adresine eposta gönderirseniz geri dönüşler daha sağlıklı olur.

Haberin Devamı

İletinin konu kısmına da “Yetiş Ayşe” yazılmasında fayda var. Hepinize çok teşekkür ederim.

Kalacak yerim yok-Erkan
Adresinizi tesadüfen gördüm. Ben aslen Sivaslıyım, annem vefat edip babam evlenince İstanbul’a çalışmaya geldim. Bir akrabamın yanında kalıyordum ancak onlar memlekete dönünce ortada kaldım. Bakırköy’de bir hastanede asgari ücretle çalışıyorum ancak ev tutmaya param yetmiyor çünkü kira ve depozito için istedikleri para 3.000 TL. Ben 750 TL alıyorum, belediyelerden yardım istedim ancak çalıştığım için geri çevirdiler. Gececi olarak çalışıyor, gündüz parklarda sokaklarda kalıyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?


Teşekkürler- Rabia

Merhaba kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Eski bir bursiyerim bana bayram harçlığı göndermiş, şimdi annemle onun sayesinde rahatız. Dilek Hanım bana yardımcı oldu, O’na da size de minnettarım. Ramazan boyunca iftar sofrasında dualarımdaydınız. Çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Umutsuz-Ebru
Fatih Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği burslu okuyorum. İstanbul’da yaşıyorum. Babam emekli ama maaşına banka el koydu bu yüzden de annemle ben evi geçindirmeye çalışıyoruz. Ben part time işlere gidiyorum ama ancak 1 fatura ödeyebiliyorum diyeyim size ablacım. Bir ağabeyim var askerde, ona da ben bakıyorum. Anlayacağın omuzlarımda çok fazla yük var ablacım. Sizlerden tek isteğim omuzlarımdaki yükü biraz hafifletmeniz, en azından akbil param bittiğinde, okula gidebilecek param olsa keşke. Okurlarınızın yardımını bekliyorum.


Burs istiyorum
Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim bölümüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Bölümümde birinciyim. Okulum erken bitsin diye yaz okuluna kaldım yaz okulu paralı olduğu için maddi imkânsızlıklar yaşıyorum. Üç kardeşim var ve babam çalışmıyor bizi okutmakta güçlük yaşıyor. Amacım iyi bir meslek sahibi olmak. Derslerime yoğunlaşmak istiyorum. Yurtta kalıyorum yemek çıkmıyor yaz olduğu için ve çok masraflı oluyor böyle. Param olmadığı için ailemin yanına bayrama bile gidemedim, çok zor durumdayım. Lütfen bana en azından yurt ücretimi ödeyebileceğim kadar yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

Haberin Devamı

Yardım edin bana-Fethiye
Eşim iflas etti. Borçlarından dolayı cezaevinde. Ben 4 çocuğumla mağdurum. Çocuklarım yaş olarak 19,17,11, ve 2 yaşındalar. Hiçbir yerden bir gelirim yok. Yozgat’ın bir ilçesinde yaşıyorum. İki ayda bir kaymakamlıktan çocuk parası alıyorum o da 100 TL. Komşuların yardımıyla geçinmeye çalışıyorum. Yaşadığımız ilçe küçük olduğu için iş imkânı yok. Bu yönden çok zor durumdayım. 38 yaşımdayım, 17 yıldır Behçet Hastalığıyla uğraşıyorum. Parasızlıktan tedavi olamıyorum, çocuklarıma yetemiyorum. Yardımcı olmanızı bu mübarek günlerin hatırına rica ediyorum.


Burs istiyorum-Alperen


Merhaba Ayşe Abla. Ben Alperen. Ben İstanbul'da özel bir üniversitede burslu okuyorum fakat burslu bile olsam inanın kitap parasına bile yetişemiyorum. Babam işsiz fakat kardeşlerim de okula gidiyor masraflarımıza yetişemiyor, ben onlardan para alamıyorum. Sizden aylık olarak cüzi bir miktarda olsa burs talep ediyorum, şimdiden Allah razı olsun.

Haberin Devamı


Kızlarım için-Celal
Merhaba Ayşe Hanım. Ben 50 yaşında bir babayım. 4 kız babasıyım. Kızlarımı şimdiye kadar elimden geldiği kadar okuttum, hepsinin de ders notları çok iyi. Büyük kızım tıp tutturdu, ikinci kızım Anadolu Lisesinde. Her şey çok güzel yolunda gidiyordu, gücümün yettiği kadar çalışıp kimseye muhtaç etmeden onları okutup bu zamana getirdim. Son 2 senedir işlerim ters gitmeye başladı, boğazıma kadar borçlanmaya başladım. Kızlarımın pansiyon taksitlerini bile ödeyemiyorum. Bu yüzden değerli okurlarınızdan yardım bekliyorum. Durumum düzelince geri öderim. Tek derdim kızlarımı okutup, yüksek notlarına rağmen geri kalamamaları, kimseye muhtaç olamamaları. Şimdiden herkesten Allah razı olsun. Selam ve Dua ile.

Haberin Devamı


Burs istiyorum-Gökçe
Ben Akdeniz Üniversitesinde Ekonometri okuyorum.Biz 3 kardeşiz en büyük benim, diğer kardeşlerim de okuyorlar. Ailem hepimize yetişemiyor. Ailemin durumu iyi sayılmaz. Ben de onlara yük olmamak için okuldan kalan zamanlarda çalışıyorum fakat bölümüm iyice zorlaştı hem işe hem okula yetişemiyorum. Bu yüzden derslerim kötü gitmeye başladı. Bana burs bulmak konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.


Burs istiyorum-Aslan
Çankırı Karatekin Üniversitesi Felsefe Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Evde kalıyorum, ailemden maddi destek alamıyorum. Kira ve ulaşım masraflarımı karşılayamıyorum. Maddi desteğe ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Yazarın Tüm Yazıları