Yaralarınızın, sizi olmadığınız birisine dönüştürmesine izin vermeyin.

Günaydın bugün gökyüzünde hepimizin seveceği harika bir etkinlik var. Merkür, güneşin kalbinde yer ediniyor.

Haberin Devamı

Bugün Ay Kova burcunda hareket edecek ve Güneş -Merkür gökyüzünde bir kavuşum gerçekleştirecek. Gökyüzünde tam anlamıyla bir şölen havası var iken sizler de bunu değerlendirme noktasında gayretli olmalısınız. Tabi ki hiçbir şeyin mükemmel olmayacağı mantığını kavramış kişiler olduğumuz için bu kavuşuma Neptün’ün meydan okuması da biraz dikkat çekici görünüyor. Bu etkiyi zaten baktığımızda son 3 yıldır yaşadık. Artık bu enerjiye oldukça hakim olduğunuzu düşünüyorum. Bu yüzden artık eskisi gibi insanların sizi kandırmaları, yanıltmalarının çok mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Âmâ yine de bir laf vardır ya basiretim bağlandı diye. İşte hikâye buna benzemesin diye biz yine uyarılarımızda bulunalım.

Aynı zamanda Güneş Merkür kavuşurken Ay’ın da Balık burcunda ilerlemesi ve buraya meydan okuması geçmiş hesaplaşmaları biraz önümüze getirecek tarzda olmaya açık duruyor. Sadece buradaki tavrınız aptal yerine mi konuyorum duygusu olabilir. Örnek vermek gerekirse; Geçmişteki bir ilişkiniz birden karşınıza gelip sizden özür dileyip ya bende çok emeğin var hakkını helal et diye geldim gibi bir cümleyle karşınıza çıkarsa bu alanda yanıltıcı etkilerle karşılaşabilirsiniz. Bu aynı zamanda eski iş projeleriniz ya da yöneticileriniz ile ilgili diyaloglarınızda da olabilir veya ailevi şartlarınız ile ilgili de olabilir. Yani siz artık eski siz değilsiniz. Ve çevrenizde hiç kimse eskisi gibi değil. Sizlerde bir anlık gaflette bulunarak kandırma eğilimi içinde asla olmayın. Bu zarar verici nokta da olacaktır. Fake hesaplarla birilerini kandırmak, kaş yaparken göz çıkartmak gibi eylemlere karşı daha özenli olmanızı tavsiye edebiliriz. Merakınız ve şüpheniz çok artacağı için dürtülerinize hakim olmaya çalışmalısınız. Dolandırıcılıklar ve yanıltıcı haberler fazlasıyla çevrenizde duyulabilir.

Haberin Devamı

Güneş-Merkür kavuşumunu geç saatlere kadar daha pozitif değerlendirmenizi hedeflerinizi geçmişe değil geleceğe yönelik yaparak bu etkiden maksimum başarı elde etmenizi önerebilirim. Öğleden sonra geleceğe yönelik hedeflerinizi düşünmek, yazmak ve harekete geçmek yönüyle kullanabilir daha fazla isteklerimizin gerçekleşmesi için dua edebiliriz. Özellikle bugün her zamankinden daha fazla  dua etmek ve düşünce gücümüzü pozitif yönde geliştirmek fazlasıyla olumlu sonuçlar getirecektir. Akşam saatlerinde Ay’ın balık burcuna geçmesiyle birlikte duygular iki kat daha hassas olacağı için bu duygu yoğunluğunu dengelemeniz gerekiyor. İlişkilerde bazı yön kayıpları olmaya açık bir zaman dilimi. Yaşınız kaç olursa olsun, içinizde bastırdığınız duygularla yüzleşmeye hazırlıklı olun. Özgürleşme duygunuzun sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Ayrıca yaralarınızla yüzleşmek ya da zayıf noktalarınızı bilmek siz izin vermediğiniz sürece başka birinin o yarayı kanatamayacağı anlamını da taşımakta olduğunu unutmayın.

Gelelim günün tavsiyesine;

Haberin Devamı

Hepimiz gün içerisinde farklı duygular alanına girebiliyoruz bazen mutlu, heyecanlı, üzüntülü, sıkıntılı her an duygu durumumuzda değişiklikler olabiliyor. Bu duygu durumunu kontrol etmek bizim elimizde. Her insan başarılı olmak ister. Değişmek, gelişmek ister. Bunun bir yolu da her daim büyük kelimelerle düşünmek ve konuşmak gerekmektedir.

Gerek kendimizle konuşurken gerek karşımızdaki insanlarla iletişim içerisindeyken kullandığımız kelimelere dikkat etmemiz gerekiyor. Bizi güçsüzleştiren, duygularımızı, düşüncelerimizi olumsuzluğa yönelten kelimelerden uzak durmalıyız.

Örneğin ben bu işi başaramayacağım, ben bunu yapamam ki, ben bunun üstesinden gelemem, ben o insanla anlaşamam, ben bu konudan anlamam derseniz beyninizin size yaptıracağı şeyler de tabi ki bu doğrultu da olacaktır. Ne ekerseniz onu biçersiniz, Duygularımızı ne belirliyor?

Haberin Devamı

Düşüncelerimiz, düşüncelerimizi ne belirliyor? Söylediğimiz kelimeler, sonuçta psikolojik enerjimizi ortaya çıkartıyoruz. Gün boyunca ne dinliyoruz, hangi programları seyrediyoruz, hangi filmleri izliyoruz.

Bize ümit mi, sevinç mi, heyecan mı veriyor yoksa ümitsizlik mi, başarısızlık mı, hayal kırıklığı mı. Keşke küçük kelimeleri öğrenmeseydik, hep büyük kelimeleri kullanıyor olsaydık bizi küçük düşürücü, güçsüzleştirici kelimelerle muhatap oluyoruz. Lütfen hem kendimiz için, hem yakınlarımız için, hem muhatap olduğumuz tüm insanlar için, onları küçük düşürecek, güçsüzleştirecek, cesareti kıracak kelimelerden uzak duralım. Kendi hayatımız için unutmayalım ki yaptıklarımızdan sorumlu olacağız. Allah’ın emanet ettiği bu canı en iyi şekilde kullanmak ve ona zarar vermemek zorundayız. Aynı zamanda kendine zarar vermek isteyen insanlara da yardımcı olmakla sorumluyuz.

 

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları