DEKAD, AB işbirliğiyle çocuklara sahip çıkıyor

Haberin Devamı

HAFTA sonu yayınlanan Koruncuk Vakfı ve Özgür Yaşar röportajı büyük ilgi gördü. Özgür, ailesi tarafından bakılmama şanssızlığını, Urla Çocuk Köyü’nün aile ortamında büyümesiyle müthiş bir şansa dönüştürebilmiş. Çocuklarımızın kendi aileleri olmasa bile sıcak bir aile ortamında büyümeleri en önemli ihtiyaçları.

DEKAD, AB işbirliğiyle çocuklara sahip çıkıyor


İşte bu yönde çalışan bir dernek daha, Denizli Koruyucu Aile Derneği (DEKAD)... 14 Ekim 2014’de aynı yönde çalışan Hollanda International Child Development Initiatives (ICD) ile başlatıkları ve 12 ay sürecek olan “Sivil Toplum Diyaloğu Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı” projesi, Denizli Barosu ve Pamukkale Rotary kulübü tarafından destekleniyor. Türkiye’de koruyucu aile modelinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması, devlet koruması altındaki çocukların sevgi dolu, güvenli ailelerde; nitelikli bir bakım ile buluşması ve koruyucu aile modelinin çocukların en yüksek yararına uygulanabilmesini hedefleyen proje, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse ediliyor.

Haberin Devamı

DEKAD, AB işbirliğiyle çocuklara sahip çıkıyor

Projenin 3 temel amacı var;
İlki; Hollanda’da bir sivil toplum örgütünün bulup geliştirdiği Back Pack eğitimi ile koruyucu ailelik sisteminde ailelerin ve çocukların yaşadıkları travmaları en aza indirmek. Hatta bu amaçla, alan çalışanları Hollanda’dan gelen eğitmenlerce Denizli’de 4 günlük bir eğitim almışlar.
İkinci; koruyucu ailelik ile ilgili bir kanun tasarısı teklifi hazırlamak ki, bu amaçla Denizli’de yapılan Back Pack eğitimi ile eş zamanli Denizli Barosu önderliğinde baroların ilgili komisyonları 2 günlük bir çalıştay ile teklif hazırladı. Bu teklif, ilk fırsatta TBMM ilgili komisyon ya da kişilerine sunulacak.

DEKAD, AB işbirliğiyle çocuklara sahip çıkıyor

Haberin Devamı


Üçüncü; koruyucu ailelik sisteminin, yapılan etkinliklerle tüm ülkede tanıtılması. Bu amaçla 8 kentte çalışma planlanmış ve 7 kentte yapılmış. Eylül’de Kayseri’de yapılacak etkinlikle tamamlanacak.
‘Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı’ diyerek yola çıkan ve bugüne kadar çok yol kateden projenin bileşenleri büyük bir takdiri hak ediyor. Ne dersiniz?

Yazarın Tüm Yazıları