Yıldızlar nereye gidiyor

Pandemi sonrası Hollywood yıldızlarının favori destinasyonu şüphesiz Akdeniz ülkeleri... İşte Otelz.com rezervasyon sitesinin CEO’su Bertan Aner’in verdiği bilgilere göre yıldızların tatil için tercih ettiği ülkeler...

Haberin Devamı

JET-SET ROTA

Görünen o ki özellikle pandemi sonrası hem jet-set isimlerin hem de sanat dünyasının ünlülerin seyahat rotası Asya ülkelerinden Akdeniz’e daha da çok kaydı. Tüm bu isimlerin favori destinasyonlarına dair Londra’da sohbet ettiğim Otelz.com rezervasyon platformunun CEO’su Bertan Aner pandemi sonrası hangi ünlülerin nerelere niçin gittiğini tek tek anlattı.

Yıldızlar nereye gidiyor

Aner’in verdiği bilgiye göre Orlando Bloom, Nicole Kidman, Tom Hanks, Lucy Lui, Salma Hayek ve Kate Moss’un ziyaretçileri arasında olduğu Bodrum son 5 yılın en büyük atağına yapan Akdeniz tatil beldesi...

Antalya’nın ise ünlü aktör Jason Statham ve süper model Natalia Vodianova’nın ziyaretleriyle pandemi sonrası ünlüler camiasında popülerliği artmış.

Haberin Devamı

Komşu kıyıda ise Mykonos Chris Hemsworth, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Kim Kardashian ve Leonardo DiCaprio’nun favori destinasyonuymuş.

Özellikle Yunan mutfağının ve diğer adalara geçiş imkanının bu tercihte etkisi varmış.

İkonik sahil kulüplerini tercih eden Beyoncé, Jay-Z, Elton John, Bono ve Sylvester Stallone gibi yıldızlar ise Avrupa sosyetesinin de liste başı yaz destinasyonu olan St. Tropez’i tercih ediyormuş.

Gözlerden uzak ve sakin tatil geçirmek isteyen ünlüler ise İtalya sahillerini seçerken Rihanna, Mariah Carey ve Mark Zuckerberg gibi ünlü isimlerin bu ülkedeki favorisi Capri adasıymış.

Sanat ve iş dünyasının yıldız isimlerinin yanında spor dünyasından ise Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Rafa Nadal’ın en sık gittiği tatil destinasyonu, kumsaldaki DJ partileri ile meşhur İspanya’nın Ibiza adasıymış.

Son sırayı ise “Game of Thrones” dizisinin çekildiği Hırvatistan alıyormuş. Michael Douglas, Tom Cruise, Richard Gere, Kevin Spacey, Roger Moore Dubrovnik ve civarını hem tarihi geziler hem de deniz tatili için adres bellemiş.

Yıldızlar nereye gidiyor
Nicole Kidman - Leonardo DiCaprio - Beyoncé

Haberin Devamı

İNGİLİZ HASTA TÜRKİYE HAYRANI

Türkiye’nin turizm dünyasındaki popülerliğinden bahsederken sağlık turizmini de atlamamak lazım.

Ülkemize tedavi için gelen hastalar otel, restoran, havayolları gibi turizm ekosistemini besleyen harcamalarla Türkiye’ye döviz bırakıyor. Diş sağlığı alanında bu katma değeri yaratan lider kurumlardan biri ise Dentakay.

Diş klinikleri zincirinin kurucuları Dr. Gülay Akay ve Onur Akay çifti tarafından Londra’daki ofis açılışlarına davet edildim.

En son İngiliz SKY News kanalındaki bir haberde denk geldiğim kurum bir yılı aşkın süredir verdiği açıkhava reklamlarının yanında artık şehrin en prestijli bölgelerinden Belgravia Square’de kurduğu ofisle de yabancı hastalara Türk sağlık dünyasını ve Türkiye’yi tanıtmaya başlamış.

Haberin Devamı

Türkiye Londra Başkonsolosu Bekir Utku Ataman ve Londra Ticaret Ateşeşi Gözde İnaneri Bakıcı’nın yanında Miss UK güzeli Jessica Ashley Gagen ve birçok İngiliz gazetecinin katıldığı açılışta beni en sevindiren ise Dentakay’da tedavi görmüş mutlu hastalarla tanışmak oldu.

Türk doktorların bilgi ve yeteneklerinin İngilizlerin yüzünde kalıcı bir gülümsemeye dönüşmüş olması tek kelimeyle gurur verdi.

Türkiye’de de şubeleşmeye başlayan ve diğer diş kliniklerine franchise da vermeye başlayan Dentakay’ın bir diğer çıkarması da ekim ayında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta olacak ve burada klinik açarak yerel hastalara hizmet sunmaya başlayacaklarmış.

Haberin Devamı

Tüm bu gelişmelerden ve sektörün diğer oyuncularından da görüyorum ki tıp alanında ülkemizin yetişmiş doktor gücü ve girişimcilik yeteneğimiz Türk sağlık sektörünü yabancı üniversitelerde başarı hikâyesi olarak okutulacak bir ders haline getirmiş.

Yıldızlar nereye gidiyor
Arda Sayıner - Gülay Akay - Jessica Ashley Gagen  - Onur Akay

 

 

Yazarın Tüm Yazıları