Kraliçe’den Türkiye’ye selam

Dünyanın en eski gazeteciler birliği olan, 1888 yılında kurulmuş Londra Yabancı Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül törenine katıldım. Törenin açılış konuşmasını yapan Kraliçe Camilla ile sohbet ettim. İşte Camilla’nın ilgi odağı olduğu törenden anekdotlar...

Haberin Devamı

Kadife elbise ve elmas küpeler

Üyesi olduğum Londra Yabancı Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl düzenlediği, yılın en iyi haberlerinin ödüllendirildiği törene bu yıl Consort Queen - Eşlikçi Kraliçe unvanına sahip Camilla, kurumun 135’inci yılını kutlamak amacıyla katıldı. Türkiye’den Esra Oflaz Güvenkaya, Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu gibi ünlü isimlerin de katıldığı gecede Kraliçe’yle tanışma imkânım oldu.
Kısa sohbetimizde kendisini Türkiye’de görmekten mutluluk duyacağımızı belirttiğim Camilla, “Türk halkına selamlarımı iletin” dedi. Sade yeşil kadife bir elbise ve kısa topuklu, klasik siyah bir ayakkabıyla geceye katılan Kraliçe’nin elmas küpeleri göz kamaştırıcıydı.
Kokteyl alanında bekleyen ödül adayı gazetecilerle tek tek tanıştı. Kraliçe Camilla gecede yaptığı açılış konuşmasında ise basın özgürlüğü ve sürdürülebilir dünya konularının altını çizdi.

Haberin Devamı

Kraliçe’den Türkiye’ye selam

Camilla’nın diyeti

Geceye katılan 76 yaşındaki Kraliçe’yi oldukça dinç ve olduğundan daha genç buldum. Birçok kraliyet üyesi gibi sağlığına oldukça dikkat eden Camilla meğerse kendine özgü bir diyet programı takip ediyormuş. Yağ asitleri ve E vitamini yüksek bir beslenme programı belirleyip süt ve süt ürünlerini günlük beslenmesinden çıkarmış. Dünyaca ünlü doktorların “super food” kategorisinde değerlendirdikleri avokadoya ek olarak balık ve tereyağının eksik olmadığı bir diyet uyguluyormuş. Keza geleneksel İngiliz fasulyesini de fiber kaynağı olarak tercih ediyormuş. Ayrıca tohumlar ve farklı yeşillikler tüketmeye özen gösteriyormuş. Kraliçenin avokado tutkusunu sağlıklı olmasından dolayı çok iyi anlıyorum. Lakin tek bir avokadonun yetişebilmesi için 60 litre su gerektiğini düşünürsek, sürdürülebilir bir dünya için su gereksinimi yüksek besinleri ne kadar tükettiğimizi sanırım hepimizin sorgulaması gerek...

Kraliçe’den Türkiye’ye selam

Haberin Devamı

Kraliçe’ye Türk tabağı

Bu başlığı neredeyse 3 yıl önce Karaca’nın CEO’su Fatih Karaca ile röportaj yaptığımda atmış ve İngiliz kraliyet ailesine Türk porseleni sunma hedeflerini yine ilk kez bu sayfalarda paylaşmıştım.

O vakit henüz İngiltere pazarına girmemiş olan Karaca için kraliyet ailesine Türk porselenlerini sunmak bir hayaldi. Geçen hafta bu hayal Londra’daki Sheraton Grand Otel’de gerçek oldu. Londra’da Islington mağazası sonrası White City’deki Westfield AVM’de mağaza açan Karaca da gecedeki sponsorlar arasındaydı.

Kraliçe’den Türkiye’ye selam

Kraliçe’nin törenden önce katıldığı kokteyl alanında inci tozundan tabaklarını tanıtan markanın CEO’su Fatih Karaca ve yönetim kurulu üyesi Selin Kiper’i heyecanlı ve gururlu gördüm. İlk röportajımızda Kraliçe Elizabeth hayattaydı ve büyük hayal onun Türk porselenlerinde yemek yemesiydi.

Haberin Devamı

Günümüzde ise tahta oturan Kraliçe Camilla’nın Fatih Karaca ve eşi Evelin Karaca ile tokalaşması ve ayrıca stanttaki tabaklara olan ilgisi, Kraliçe’ye tabak sunma hayalinin yine de gerçekleştiğini bana hissettirdi.

Marka geçen yıl Kral Charles’ın taç giyme törenindeki medya merkezinde tüm uluslararası gazetecilere Türk porselenlerini tanıtarak ince belli çay bardaklarında Türk çayı ikram etmişti. Herkes Türk çayını çok beğenmişti. Zaten Fatih Karaca’nın anlattığına göre İngiltere’de en çok sipariş edilen ürünleri, elektrikli çaydanlıklarıymış. İngilizler demlikleri Türkler gibi bu şekilde kullanmayı pek bir sevmiş. Umarım markanın İngiltere’deki yolculuğu Kral Charles’ın ince belli Türk çay bardağından çay içmesi veya Türk porselenlerini deneyimlemesiyle devam eder.

Haberin Devamı

Kraliçe’den Türkiye’ye selam

Yazarın Tüm Yazıları