Hayatında ‘hırs’la ‘keşke’ye yer yok

Haberin Devamı

Bankacı baba ile ev hanımı annenin çocuğu Özgür Usluler... Hayatın zorluklarını yaşamış bir isim. Küçüklüğünde hiç yaz tatili nedir bilmemiş, çalışmış. Üniversitede okurken, eğitim masraflarını ve harçlığını çıkarmak için yeri gelmiş 24 saat mesai yapmış. O yıllarda şimdiki ortağı olan adaşı Özgür Dökmetaş’la tanışmış. Zorlukların üstesinden birlikte gelmişler. Son 7 yıldır da ortakları Kıvanç Meriç’le Manisa ve Kemalpaşa OSB’de metal üzerine kaplama işleri yapıyorlar. STK’larda da aktif olarak çalışan Usluer, aynı zamanda Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Vekili. Kısa sürede iş hayatında önemli başarılara imza atan jeofizik mühendisi Özgür Usluer, hırslardan ve keşkelerden uzak hayat felsefesine sahip. Ailesine çok düşkün. Öyle ki, sohbetimiz sırasında eşi Pınar ve kızı Delfin’e ayrı bir parantez açıyor. “Kızımın doğumdan sadece bir gün sonra ‘spinabifida’lı olduğunu öğrendik. O andan itibarden eşim tamamen kendini kızımıza adadı. Delfin 2.5 yaşında iki kez omuriliğinden ameliyat oldu. Şu an çok iyi durumda olmasına rağmen ürolojik olarak sorun yaşıyor. Eşim her gün üç saatte bir kızımızın idrarını sondayla boşaltıyor. En son gece 01.00’de bu işlemi yaptıktan sonra yatıyor ve 07.00’de uyanıp tekrarlıyor. Bence yılın annesi adayı olabilecek biri. Delfin de sürekli yapılan testlerden dolayı çok çabuk olgunlaşmış bir melek. Ülkemizde spinabifida oranı binde 4.5 ve kimse bu hastalığın farkında bile değil. Tedavisi olmayan, yalnızca önlem ameliyatlarıyla bir şekilde hayatlar sürüyor. STK’ları da kullanarak bu konuda toplum bilinci oluşturmak için bir proje yapmaya başladım. İnanıyorum ki bu sayede çok daha fazla kişiye ulaşıp dikkat çekebileceğiz” diyor. İnanıyorum ki, söyleşinin tamamını okuyunca hayatta hangi zorlukların üstesinden gelinip başarılı olunabileceğini siz de göreceksiniz.

Haberin Devamı

Hayatında ‘hırs’la ‘keşke’ye yer yok

HAYAT FELSEFESİ
Ahlak temeline dayalı dostluklar, hırslardan ve ‘keşke’lerden uzak bir yaşam.

Haberin Devamı

KİMDİR
Adı: Özgür Usluer
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1975
Eğitimi: DEÜ Jeofizik Mühendisliği
İşi: Lima Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı, Homer Kimya’nın ortağı, KESİAD Başkan Yardımcısı
Medeni durumu: Pınar Usluer’le evli, Delfin (6) adında kızları var.

OTOMOBİL
Avrupa’yı örnek alıyorum

* İlk arabam 1996’da üniversitede okurken 1-2 yıl kullandığım aileme ait 1992 model bordo bir Doğan’dı. Acemiliğimi o araçla atmaya çalışmıştım. Şimdi 2013 model siyah bir Audi A6’m var. Sakin bir sürücüyüm. Özellikle Avrupa seyahatlerimde insanların birbirine saygıları ve kurallara uymaları çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden aynısını ülkemizde sergilemeye çalışıyorum. Bir arabanın seri ve güvenli olması benim için çok önemli.

Haberin Devamı

Hayatında ‘hırs’la ‘keşke’ye yer yok

BESLENME
8’den sonra yemem, içmem

* Kahvaltıya çok önem veririm. Hafta içi genelde ekmek yemem, hafif şeylerle geçiştirmeye çalışırım. Ama hafta sonu mutlaka dışarıda eşim ve kızımla beraber yaparım. Hafta sonu ise soframda peynir çeşitleri, zeytin ve tereyağı mutlaka olsun isterim.
* Öğlenleri ağırlıklı olarak dışarıda yerim. Kırmızı eti çok sevmeme rağmen kolesterol faktörü yüzünden sebze ve beyaz et ağırlıklı tercihler yapıyorum.
* Akşamları eğer evdeysem, eşim çok lezzetli yemekler yaptığı için seçmem, yerim. Ama ağırlıklı sebze tüketiyoruz. Soframızda mutlaka yoğurt ve acı olur. Kesinlikle ekmek, makarna, pilav yemem. 20.00’den sonra su hariç bir şey yeyip, içmemeye özen gösteriyorum.
* Ara öğünüm yok. Ancak çok acıkırsam mısır gevreği alırım.
* Türk ve Arjantin mutfağı hoşuma gidiyor.
* Bekarken zor yemekler yapmayı seviyordum ama evlendikten sonra mutfağa pek girmiyorum. Açıkcası eşim bu konuda sitem ediyor. Güveçte et ve acı biberle yaptığım yoğurtlu mezem meşhurdur.

MEKAN
Sohbet de edebilmeliyim

Haberin Devamı

* Çok gürültülü yerlerden hoşlanmam. Yemek yerken karşımdaki ile sohbet etmeyi severim. Mümkünse deniz kenarı veya doğayla iç içe olan mekanları tercih ederim. Gittiğim yerlerin mutlaka lüks olması gerekmiyor. Kalite, servis, lezzet ve temizlik önemli. Seyahat ettiğim şehirlerdeki özgün tatları denemeyi severim.
* Urla İskele’de Yengeç, Kordon’da Etçibaşı, Konak Pier’de Yüzde 100, KKTC Girne’de Cenap, Barcelona Collbato’daki El Cup, Dusseldorf’ta El Lazo’yu beğenirim.

Hayatında ‘hırs’la ‘keşke’ye yer yok

SPOR
Dönem dönem tüple dalıyorum

* 8-10 yıl öncesine kadar haftada 2-3 gün halı sahada maç yapardım. Çapraz bağlarımı kopardım. İş hayatımdan uzak kalmak istemediğim için ameliyattan kaçtım. Bu yüzden şimdilerde sadece yüzüyor ve yürüyorum. Dönem dönem tüple dalmayı seviyorum. İyi bir Galatasaray taraftarıyım. Kayak ve aikido yapmayı çok isterdim.

Haberin Devamı

TATİL
Kızımla geçirdiğim her an değerli

* Yazın fırsat buldukça tatile gidiyoruz. İş yaşamından çok ayrı kalamadığım için özellikle resmi ve bayram tatillerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Kısa kısa ama çok yer gezmeye çalışıyoruz. Kardeşim KKTC’de yaşadığı için sık sık oradayız.
* Tatil benim için ailemle beraber olup, vakit paylaşımlarımızın artması demek. Özellikle zihnimizi arıtıp, iş yaşamındaki streslerden uzaklaşmak çok iyi geliyor. Özellikle kızımla geçirdiğim her an benim için dünyanın en değerli hediyesi.

Hayatında ‘hırs’la ‘keşke’ye yer yok

HOBİ
Her yerden magnet toplarım

* Felsefe ve kendimi geliştirmek en büyük hobim. Felsefik ve mistik kitapları severim. Grange’ın romanlarına bayılırım. Müzik benim için tutku. Rock ve rap dinlerim. İlkokul çağlarında flüt ve org çalmaya başlamıştım. Müziğe yatkınlığım olmasına rağmen işi bir adım ileri götüremedim. Şimdi kızımla beraber piyano çalmanın hayalini kuruyorum. Gittiğim her yerden magnet toplarım.

KARİYER
Yeri geldi 24 saat çalıştım

* İzmir Atatürk Lisesi’nin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği’ni bitirdim.
* Ortaokul yıllarından beri her yaz çalıştım. Babam bankadan emekli, annem ev hanımı. Üniversite yıllarında freeshoptaydım. 24 saat ve uykusuz. Okulu bitirmek kolay olmadı. Esasında en büyük şansım o dönemden beri bana kardeşlerimden daha yakın ve şimdi ortağım olan Özgür Dökmetaş’la beraber zorlukların üstesinden gelmek oldu. Son 7 yıldır, Kıvanç Meriç’in de katılımıyla kurduğumuz Manisa OSB ve Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Lima Galvaniz’de güçbirliği ve uyum içinde çalışıyoruz. Ben yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyorum. Ayrıca Homer Kimya’nın da ortağıyım. Geçen yıl, Türkiye’de en hızlı büyüyen ilk 100 firma arasında 69’uncu olduk. Unutamadığım ve gurur duyduğum tecrübelerden biri. Ayrıca; EGİAD, EBSO, KESİAD’da görev yapıyorum.
* Küçükken en büyük hayalim pilot olmaktı. İlk paramı da Kemeraltı’nda bir konfeksiyon mağazasında kazanmıştım.

MODA
Ayakkabıda eşimle yarışırım

* Moda dergilerini incelemeyi, yurt içi ve dışında mağazaları gezmeyi severim. Hafta sonu spor giyinirim. Blue jean ve slim fit kesim kıyafetler tercihimdir. Hafta içi ise takım elbise giyerim. İtalyan tarzı hoşuma gidiyor. Takımda renkli kravat takarım. Mendil kullanmayı severim. Ayrıca, eşimle yarışabilecek kadar ayakkabı merakım var. Giysilerimi genellikle eşimle beraber alırım. Çok zevkli olduğu için düşüncelerine önem veririm.

Hayatında ‘hırs’la ‘keşke’ye yer yok

TEKNOLOJİ
Hafta sonu tekno marketteyim

* Yakından takip ederim. Her hafta sonu teknoloji marketlerini gezerim. Yeni çıkan ürünleri inceler, bilgi alırım. Aktif şekilde Facebook ve Twitter kullanıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Bir daha üzülmek istemedik

* Kızım doğana kadar Terrier cinsi bir köpeğimiz vardı. Ailemizden biri haline gelmişti. İşyerimizde de birkaç cins bekçi köpeklerimiz oldu. Öldüklerinde çok üzüldüğüm için bir daha sahiplenmedik. Şimdi sokak hayvanlarını, mahalle sakinlerini rahatsız etmeyecek yerlere su ve yemek bırakıp beslemekle yetiniyoruz.

ASTROLOJİ
Boğayım, hiç sabırlı değilim

* Boğa burcuyum. Sabırlı değilim. Bir sorun varsa hemen halletmek isterim. Gerçekten beni hayal kırıklığına uğratan şeyler karsısında sinirlenirim.

Yazarın Tüm Yazıları