Abdulkadir Selvi

Amerika’nın utanç günü

26 Temmuz 2024
4 TEMMUZ ABD’nin bağımsızlık günü. 23 Kasım Şükran günü. 19 Haziran köleliğin kaldırılmasının kutlandığı gün.

ABD’nin yeni bir günü daha oldu. 24 Temmuz utanç günü.

Çocuk katili, Gazze katliamcısı, soykırımcı, terörist, günümüzün Hitler’i olan Netanyahu 24 Temmuz’da ABD kongresinde onur konuğu olarak konuşturuldu.

ALKIŞLAR NE İÇİN

1 saat süren konuşması boyunca tam 72 kez ayakta alkışlandı. Her 40 saniyede bir ayağa kalkıp alkışladılar. Kongre salonuna girerken 3 dakika 40 saniye boyunca alkışlar dinmedi. Netanyahu dahi, “Burada alkışlamayın” demek durumunda kaldı. Kongre üyeleri öyle coşkuluydu ki, kendilerinden öyle geçmişlerdi ki, sanki bir toplu ayin içerisinde gibilerdi.  Netanyahu’yu dahi dinlemediler, ayağa kalkıp alkışlamaya devam ettiler.

SUÇ ORTAKLIĞI

Neyi alkışladılar? Bir saatte bir, 4 çocuğun, 72 kadının öldürülmesini alkışladılar. Şimdiye kadar 40 bini aşkın insanın katledilmesini alkışladılar. Böylece ABD’nin, Gazze’deki katliamın suç ortağı olduğu tescillendi.

Artık Amerika’nın sembolü olan Özgürlük Anıtı’nı yıkıp yerine, elleri kanlı bir utanç anıtı dikerler.

SEN NE MUHTEŞEM 

Yazının Devamını Oku

Normalleşme yeni kriterle devam edecek

25 Temmuz 2024
PAZARTESİ günü yapılan AK Parti MKYK toplantısında parti yönetiminde 3-4 ismin değişeceği yönünde haberler vardı.

Ama o bilgi bu toplantı için değildi. Zaten bu toplantıya yetişmesi beklenmiyordu. Ama önümüzdeki MKYK’da değişiklik gerçekleşebilir.

SERT TARTIŞMALARDAN KAÇININ UYARISI

Benim asıl dikkat çekmek istediğim Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK’da “Sert tartışmalardan kaçının” diye uyarıda bulunuyor. Peki bunu niçin yapıyor?

Aksine Erdoğan, sert tartışmaları seven bir liderdi. Ama yeni sürecin dili farklı. Çünkü Erdoğan normalleşme sürecinin devam etmesini istiyor. Sert tartışmalarla normalleşme sürecinin zehirlenmesini istemiyor. Daha önce de “Normalleşme süreci kelebek ömürlü olmasın” diye uyarıda bulunmuştu. Ama maalesef Özgür Özel bunun kıymetini bilemedi.

NORMALLEŞME SÜRECİNİ ÖNEMSİYORUZ

Normalleşme ve yumuşama sürecini ihanet projesi olarak tanımlayanların aksine Erdoğan hem içeride hem dışarıda normalleşme sürecinin devam etmesinden yana.

Bir MYK toplantısında, “Biz normalleşme ve yumuşama sürecini önemsiyoruz. Bizim iyi niyetimizi istismar ettiler ama buna rağmen normalleşme süreci devam edecektir. Bu noktadan sonra biz bunu kendi yöntemlerimizle devam ettireceğiz” demişti.

MHP’Yİ TEDİRGİN 

Yazının Devamını Oku

Ekrem İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilenenler

24 Temmuz 2024
CHP’de savaş erken başladı.

Sadece kaset savaşları yaşanmıyor. Rakipler birbirlerinin yollarına mayın döşemeye çalışıyorlar. Zamanı geldiğinde düğmeye basıp patlatmak için...

İMAMOĞLU’NUN DAVASI

Ekrem İmamoğlu şu anda CHP’de en güçlü kişi. Kılıçdaroğlu’nu devirdi, Özgür Özel’i CHP’ye Genel Başkan yaptı. İmamoğlu’nun en büyük hedefi ise 2028’de cumhurbaşkanı adayı olmak. O nedenle CHP’de cumhurbaşkanlığı rüyası görenlerin en büyük hedefi şu: Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da İstinaf Mahkemesi’nde bir dosyası var. YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıp, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Dosyası İstinaf Mahkemesi’nde ama Yargıtay yolu da açık. Eğer cezası Yargıtay tarafından onanırsa siyasi yasaklı olacak. Böylece 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması tehlikeye girecek. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVAŞI

CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığı söyleniyor. Demirel’in dediği gibi “Cumhurbaşkanlığı makamı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir”.
Bu ülkede darbeler cumhurbaşkanı olmak için yapılmadı mı? Siyasi tasfiyeler cumhurbaşkanlığı makamı uğruna gerçekleştirilmedi mi?

NE DEMİŞ?

CHP’deki ayak oyunlarının şaşılacak bir tarafı yok. Ayrıca bu kez cumhurbaşkanlığı umutları daha da artmış durumda. Kulislerde konuşulduğuna göre, CHP’li bir yetkili

Yazının Devamını Oku

Bayan kahkaha mı bay asık surat mı

23 Temmuz 2024
BIDEN adaylıktan çekildi, böylece bir devir kapandı.

Biden yerine yardımcısı Kamala Harris’i önerdi. 19 Ağustos’ta yapılacak olan kongrede Demokrat Parti’nin Kamala Harris’i aday göstermesi bekleniyor. Pek ihtimal verilmemekle birlikte Michelle Obama’nın ismi de gündemde. Bu durumda seçimlerde Kamala Harris’le Trump yarışacak.

Kamala Harris kahkahalarıyla ünlü bir isim. Bu nedenle kendisine “Bayan kahkaha” deniliyor. Öyle ki en olmadık yerde yüksek sesli bir kahkaha atmasına tanıklık edebiliriz.

Trump ise asık suratlı bir siyasetçi. Gözaltında çekilen fotoğrafında asık suratlıydı. Suikasta uğradığında dahi ayağa kalkıp “Savaş, savaş, savaş” diye bağırdı.

Bakalım seçimlerde bayan kahkaha mı seçilecek, yoksa bay asık surat mı yeniden Amerikan başkanı olacak?

KAMALA HARRIS’İN AVANTAJLARI

- Kadın olması. Seçilirse ABD’nin ilk kadın başkanı olacak.

- Siyahi olması.

Yazının Devamını Oku

CHP’de kaset savaşları mı başlıyor

22 Temmuz 2024
Çetin Altan, “Batıda düello vardır, doğuda pusu” demişti.

Büyük usta hayatta olsaydı bu sözünü günceller, “Batı’da düello vardır, doğuda pusu. CHP’de ise kaset kumpası” derdi. Aslında kaset kumpası bir FETÖ yöntemiydi. FETÖ tarafından CHP’ye ve MHP’ye kurulmuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bir kaset darbesiyle tasfiye edilip yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirilmişti. MHP’de ise genel başkan yardımcıları kaset tehdidiyle istifa etmek zorunda bırakılmışlardı.

ŞANTAJ MONTAJ KASETLERİ

Şantaj-montaj kasetleri MİT TIR’ları operasyonunda ve 17-25 Aralık sürecinde Erdoğan’a karşı kullanılmak istendi.

Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık’ın şantaj-montaj kasetlerini Meclis kürsüsünden dinletti.

Önce FETÖ kumpası sonucunda CHP Genel Başkanlığı’na geldi, sonra FETÖ’nün şantaj ve montaj kasetlerini Meclis kürsüsüne taşıdı. 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ise FETÖ ağzıyla konuşup ”Kontrollü darbe” dedi.

BAYKAL’IN SESİ TİTREMİŞTİ

Baykal’a kaset kumpasının yaşandığı günlerdi. Bir gün önce yayında kaset komplosu tartışılmış, ben siyasetin kasetler üzerinden tanzim edilmesinin tehlikeli olduğunu savunmuştum. Yeni Şafak gazetesinde çalışıyordum. Sabit hattan cep telefonum arandı. Deniz Baykal, ev telefonundan aramıştı. Şantaj- montaj kasetleri üzerinden CHP’nin dizayn edilmek istendiğini konuşmuştuk. Bunun Türk demokrasisine pusu olduğunu paylaşmıştık. Telefonu kapatırken, sesi titredi “Sağol kardeşim, çok sağol” dedi.

ECEVİT’LE

Yazının Devamını Oku

Trump suikastında şüpheli Gizli Servis mi

19 Temmuz 2024
Bir suikast nasıl önlenmez derseniz, Trump suikastına bakın derim.

Demirel, “MİT, Afrika’daki Lulu kabilesi ile Zulu kabilesi arasındaki savaşı bildirir ama ihtilal olacağını bağlı olduğu başbakana bildirmez” demişti.

Niye bildirsin ki, MİT o zaman darbelerin paydaşıydı.

12 Eylül’de darbe planı askeri birliklere MİT’in uçağıyla dağıtılmıştı. 12 Mart’ta MİT Müsteşarı Fuat Doğu, Başbakan Demirel’i arayıp istifasını istemişti. MİT, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direndi.

SENATÖRLER İKNA OLMAMIŞ

Trump’ın güvenliğinden sorumlu gizli servisin, Trump’a yönelik suikastı önlememesi de gizli servise yönelik kuşkuları gündeme getirdi.

CNN Türk-Hürriyet ABD temsilcisi Yunus Paksoy’un aktardığına göre gizli servis yetkililerinin Senato’da, Trump suikastına ilişkin verdikleri gizli bilgiler, senatörleri ikna etmemiş. Hatta kuşkularını artırmış.

İSTİFAYA DAVET ETTİLER

Gizli servis başkanını istifaya davet edenler oldu. “

Yazının Devamını Oku

Şantajlar, kasetler, linç kampanyaları kimin için yapılıyor

18 Temmuz 2024
Deniz Baykal kaset darbesiyle tasfiye edilerek yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirildi.

Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’nin ekseni kaydı.

Ulusalcı CHP, HDP’nin yedek vagonu haline gelmişti. Irak-Suriye tezkerelerinde, Libya tezkeresinde HDP ile birlikte hareket eden, Zeytin Dalı operasyonuna karşı çıkıp, “Afrin’de ne işimiz var?” diyen bir Kılıçdaroğlu ile karşılaştık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kandil’in Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi tesadüf değildi.

15 Temmuz darbe girişimine, “Kontrollü darbe” diyen, FETÖ’nün şantaj-montaj ses kasetlerini Meclis kürsüsünden dinleten, firari FETÖ’cüleri CHP Genel Merkezi’nde ağırlayan, CIA operasyonu olan MİT TIR’ları görüntülerinin CHP Genel Merkezi’nden servis edildiği dönemleri yaşadık.

MHP’YE DE OPERASYON YAPILDI

Baykal kaset operasyonuyla tasfiye edildikten sonra MHP’ye de kaset operasyonu düzenlenmişti. Gün, saat ve dakika vererek ‘Görüntülerinizi yayınlayacağız yoksa istifa edin’ tehdidi ile MHP’nin A takımı istifa ettirilmişti. Bahçeli’nin dirayetli duruşu nedeniyle MHP’nin şantaj kasetleri üzerinden dizayn edilmesi mümkün olmadı.

MUHARREM İNCE OLAYI

Ama bu kirli yöntem Türk siyasetinin içine sokuldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce yine böyle bir şantaj-montaj kaseti ile cumhurbaşkanı adaylığından çekilmek zorunda bırakıldı. Muharrem İnce kasetini yayanların kuyruğu CHP Genel Merkezi’nden çıktı. Kimin için? Muharrem İnce’nin çekilmesi kime yarayacaktı? CHP’nin anketçisi dahil olmak üzere genel merkeze kadar uzanan troller, Muharrem İnce’yi neden hedef aldılar? Cumhurbaşkanlığı yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’na gidecek oyları bölmesin diye...

MAHİR KAYNAK 

Yazının Devamını Oku

Maaş farkına Erdoğan müdahale etti

17 Temmuz 2024
10 bin liranın altındaki emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseltildi. Bu düzenlemeden 3 milyon 800 bin emekli yararlanacak.

Emeklilerimizin durumu iyi değil. Ekonomik sıkıntı en çok emeklileri, asgari ücretle çalışanları ve dar gelirlileri etkiliyor. Ama bu düzenleme ile en alt sırada yer alan emeklilerimiz için küçük bir dokunuş yapıldı. Bu artışın bütçeye getireceği ek yükü paylaşmak düşüncesinde değilim. Çünkü emeklilerimiz ciddi olarak geçim sıkıntı çekiyorlar. İnşallah enflasyon düşer böylece emeklilerimiz başta olmak üzere dar gelirlilerin üzerindeki yük azalır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısında alternatifli bir sunum yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı uzmanları toplantılar yaptılar, sonunda siyasiler bir araya gelip bir rakam belirlediler. Benim edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 12 bin lira teklifi götürülmüş. Erdoğan, 12 bin 500 liraya yükseltilmesi talimatını vermiş. Böylece son rakam 12 bin 500 olarak resmileşti. Meclis’ten geçtikten sonra emeklilerimizin hesabına yatırılacak.

ÖMER BOLAT NEDEN HEDEF ALINIYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a yönelik bir kampanya dikkatimi çekiyor. CHP’ye yakın medya ısrarlı bir şekilde Ömer Bolat’ın bakanlıktan alınacağını yazıyor. Hatta yayınlara çıkıp, ‘Ömer Bolat değişiyor’ diyenler oluyor.

Kimi ‘Ömer Bolat affını istedi’ diye veriyor kimi ‘değişecek’ diye ısrarlı bir şekilde yazıp, konuşuyor. İktidar kulislerine baktım. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın değişeceğine dair bir bilgiye ulaşamadım.

KONUT VE OTOMOBİL PİYASASI

Ömer Bolat göreve geldiği anda konut fiyatlarında ve otomobillerdeki olağanüstü artışla mücadele edip başarılı oldu. Elmas ve altın fiyatlarından daha hızlı artan bir konut ve araç piyasası oluşmuştu. Ömer Bolat bunlarla mücadele etti ve başarılı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmalarında bunu ifade ediyor. Çünkü konut piyasasındaki ve araçlardaki füze hızıyla çıkan fiyatlar bir süredir inişe geçmiş durumda.

AYRILMA TALEBİ YOK

Yazının Devamını Oku