Yaşlanmayı geciktiren alışkanlıklar

Yaşlanmaktan, dahası ‘hızlı yaşlanmaktan’

Haberin Devamı

mı korkuyorsunuz? Oturup kara kara düşüneceğinize alabileceğiniz basit önlemlere bir göz atmaya ne
dersiniz?

Her şeyi kafayı takmayın: Stres, aynı zamanda bir savaş hormonu olarak bilinen adrenalini körükler. Bu durum kanın ciltten kaslara doğru yönlendirilmesine yol açar. Solgun görünüm de işte bu yüzden ortaya çıkmaktadır.
Kronik stres ise yüz kaslarını hareketlendirir, mimik kaslarının yoğunlaşmasına neden olur, bağışıklı sistemini zayıflatır, cildi olumsuz hava koşulları ve kirlilik gibi dış etkenlere daha açık hale getirir.
Yorucu egzersizlerden uzak durun: Egzersiz oksijen alımını artırır. Oksijen de bildiğiniz gibi cildin en önemli besin kaynaklarından biridir. Ayrıca toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve cilde parlaklık verir.
Yine de vücuda fiziksel olarak aşırı yüklenmek, hormonal dengesizliklere neden olup cildin kurumasına yol açtığı için sakıncalıdır. Aşırı kilo kaybının ince kırışıklıkları ve yaşlılık belirtilerini hızlandırdığı da unutulmamalı. Haftada üç gün yapılan dengeli kardiyo egzersiz, yoga ve pilates yapmaya çalışın. Bunların yanı sıra cildinizi yeterli su ve kremlerle nemlendirin, farkı göreceksiniz.
?ekerden sakının: Fazla şekerli yemek, vücutta glikasyon bileşikleri oluşturur ve bu da kollajenlerin zarar görmesi, antioksidanların nötralize olması ve cildin yaşlanma sürecine daha hızlı girmesi anlamına gelir.
Beslenme düzeninizi değiştirin; beyaz ekmek yemeyi kesin, pirinçten uzaklaşın. Bunların yerine taze meyve, sebze ve tahıl ağırlıklı beslenin.
Daha fazla uyuyun: Derin uyku sırasında vücudumuz kollajen ve elastin üretimini stimüle eden hormon salgılamaya devam eder. Az uyku göz çevresinde koyu halkalar, şişlikler, mat ve rengini yitirmiş bir cilt, uzun vadede giderek derinleşen kırışıklıklar demektir.
Her gece 7-9 saat uyumaya özen gösterin. Yorgun göz çevrenize özel ürünlerle destekleyici bakımlar da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Carolina Herrera’dan erkeklere özel koku

Carolina Herrera, tasarım dünyasının önemli isimlerinden. Elegan çizgisini uzun süredir parfümlerinde de hissettiren modacı, son olarak karşımıza detaylardan ve unutulmaz anlardan ilham alan yeni erkek parfümü ile çıktı: CH Men...
Bu parfüm, Herrera’nın sıcak şıklık üzerine kurulmuş dünyasını her yönüyle temsil eden bir koku. Lüks deri ile çevrelenen şişesi, ikonik CH logosu ve kırmızı kurdelesi ile geleneksel erkeğin modern metroseksüellikle buluşmasını sembolize ediyor.
Maceracı, geleneksel, tutkulu, sıra dışı ve stil sahibi erkeği temsil eden CH Men’in, safranın ağırlıklı olarak hissedildiği odunsu ve çiçeksi bir kokusu var. Edt, aftershave, deo-stick ve deo-spray formlarıyla eşiniz, sevgiliniz ya da babanız için hoş bir hediye seçeneği olabilir.

KATILIN KAZANIN

Haberin Devamı

“CH Erkeği’ni en iyi tanımlayan 3 özellik ne olabilir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye CH Men EDT 50 ml. hediye edilecek. Bu uygulama web sitesinde 19-20 Mart tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adetle sınırlı.

Pardon dakikanız var mıydı?

Mevsim değişiminden zarar gören cildinizin yeniden eski ipeksi görünümüne dönmesini istiyorsanız, balın ve sütün mucizevi etkilerine göz atın. Hücreleri yenileyip cildin koruma kalkanını güçlendiren, bu iki besin kozmetik amaçlı bakın nasıl fayda sağlıyor?

Kleopatra banyosu: Kendinizi bir kraliçe gibi hissedeceğiniz bir sütlü-ballı keyif banyosuna ne dersiniz? Bunun için 2 lt.  süt ve 1 fincan balı küvetteki suya karıştırın ve ellerinizle iyice karışmasını sağlayın. Cildinizin banyo sonrasında ne kara yumuşak ve ipeksi bir görünüm aldığına inanamayacaksınız.
Zarif eller için: Kurumuş cildinize rahatlatıcı bir maskeden başkası fayda etmez. Bir adet avokadoyu püre haline getirin ve yoğun bir kıvam elde edene kadar içine süt ekleyin. Ardından karışıma bir çay kaşığı bal katarak elde ettiğiniz bu püreyi ellerinize bolca sürün. Maskenin 5 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından ellerinizi iyice durulayarak kurulayın. Isterseniz sonrasında el kremi sürebilirsiniz.

Yaşlanma belirtilerine son

Haberin Devamı

Aynaya baktığınız-da sizi en çok yüzünüzdeki hangi nokta rahatsız ediyor? Büyük olasılıkla, göz çevresinde dikkat çekmeye başlayan ince kırışıklıklar... Bu karışıklıklar, özellikle 30’lu yaşlarla birlikte daha da belirginleşiyor.
Peki, hayalinizde nasıl bir görünüm var? Daha sıkı göz çevresi, toparlanmış göz kapakları, azalmış çizgi ve kırışıklıklar, azalmış mor halkalar, gözle görülür oranda daha aydınlık göz çevresi ve hafiflemiş göz altı torbaları...
Lancome işte bu ihtiyaca ‘Renergie Yeux Multiple Lift’ ile cevap veriyor. Göz çevresindeki 6 yaşlanma belirtisini gözle gözle görülür oranda azaltan bakım ürünü iki formülden oluşuyor:
Formül 1: Lifting, sıkılaştırma ve kırışıklıkları azaltma etkili... Zengin içeriği ve yoğun nemlendirme özelliği, hassas göz çevresinde benzersiz bir his yaratıyor. Konforlu ve besleyici dokusuyla da cildi aydınlatıcı bakıma hazırlıyor.
Formül 2: Asya kökenli leke karşıtı balm bazlardan esinlenen, varlığı belli bile olmayan aydınlatıcı doku... Mor halkaların ve göz altı torbalarının görünümünü azaltıyor, bakışları anında aydınlatıyor.

EDİTÖRDEN...

Işıltılı saçlar için

Haberin Devamı

Philip B.’nin “Lovin’ Leave-in Conditioner”i, içeriğindeki soya ve buğday proteinleri, amino asitler, aloe vera, ısırgan otu ve kına özleri sayesinde tüm saç tiplerini yenileyip yumuşatabilen bir saç kremi. Durulanmayan bu bakım kremi, saçı yeniden yapılandırıyor, güçlendiriyor, nemlendirip ışıltı kazandırıyor, aynı zamanda saçın rengini koruyor.

Yazarın Tüm Yazıları