Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Uçurulan cisimler; Levitasyon (2)

d-Piramitlerin Ağır Taş Bloklarının Levite Edilişler:

Bazı Arap kitaplarında piramitlerin nasıl yapıldığı konusunda garip öyküler anlatılır. Bunlardan birinin dediğine göre; piramitin taşları, papirüs kağıdına sarılmış. Sonra bir rahip bunlara değnekle dokunmuş. Taşlar, ağırlıklarını yitirerek 50m. havaya kalkmışlar. Rahip her taşı bu yoldan yükselterek, piramidin tepesine ulaştırmış ve yerli yerine yerleştirmiş.

Arap tarihçisi Abu Zeyd al-Balki bu konuda şunları yazıyor;

Piramit inşaatında, büyük taş blokları yerlerinden kaldırmak ve taşımak için bunların üstüne üzerinde bazı formüller yazılı papirüsler konurdu. Sonra bir avuç büyüklüğünde ve iç içe giren halkalarla oluşturulan bir alet, taş blokun üzerinde tutulur, halkalar çevrilirdi. Bunun üzerine taş ağır ağır yerinden kalkar ve istenen yere götürülebilirdi.

Gravitasyona karşı düşünülecek bir aletin, küçük ya da büyük olması tartışma konusu olamaz. Aynı açıklamayı okuyan A. Einstein, bu konuda şunları söylüyor; ‘‘Bizim bilmediğimiz bazı sırlara, eskilerin vakıf olduklarını kabul etmek zorundayız. 600 tonluk bazı taş blokların üst yüzeylerinin konkavlaşmış olduğu dikkati çekiyor. Bu ancak muazzam bir çekim veya emme kuvveti ile hasıl olabilecek bir tesirdir.’’

‘‘Spritoloji, Parapsikoloji, Ufoloji’’ adlı temel alt yapı kitaplarının beşinci cildinin içinde bulunan ‘‘levitasyon’’ bölümünden (Aslında bu, zamanında tek bir kitap olarak yayınlanmıştı. Şimdi bu cildlerin içinde ara başlık gibi görünüyor) aynen alınmıştır. ‘‘Başkent Ofset Ltd. Şti.’’ tarafından basılan bu kitaplar, merak edip yeni başlayanlar için kaynak niteliğini taşıyan ciddi araştırmaları içeriyor.



Yazarın Tüm Yazıları