Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Tanrı Adamı Rasputin

‘‘1865'te Sibirya'da doğdu. bir köylü çocuğu iken ermiş ve iyileştirici olarak ünlendi. 1907'de hemofiliye yakalanan Çareviç Aleksey'i iyileştirince bütün hayatı değişti. Çariçe kendisini, oğlunu ve Rusya'yı kurtarmaya gelen ‘‘Tanrı Adamı’’ olarak kutsadı.

Rasputin bundan sonra safahata daldı, kendisinden yardım istemeye gelenleri kandırdı. İçki ve kadın hayatının tek amacı olmuştu. Çar II.Nikolai'ye, Rasputin hakkında anlatılanlar etkilemiyordu. Çünkü, Rasputin'in Çariçe üzerinde çok büyük bir etkisi vardı. Ve Rasputin bu etkisinin farkında olduğu için türlü entrikalarla sarayda gücünü ve etkinliğini arttırıyor, hanedan üzerinde büyük bir nüfuz kurmayı başarıyordu. Bu gidişattan rahatsız olan genç Rus prensleri Rasputin'i ortadan kaldırmaya karar verirler.’’

Hayatı gibi ölümü de şaşırtıcı olan Rasputin'in ölümünü konu olan ‘‘Beklerken’’ dergisi bu sayısında bir yaşını doldurmuş. Yani altıncı sayısını da başarıyla çıkarmış.

Dergi çok ilginç. İlginçliği sadece içerdiği konularla kalmayıp Türkiye'de ilk kez bütün bekleme noktalarına dağıtılıyor olması...

Doktorların bekleme salınlarından kuaförlere, otellerden klüplere kadar dağıtılmadığı nokta yok. Hatta Paris ve Zürih'de de dağıtılıyor olması çok hoş.

Zira diğer sayılarında olduğu gibi bu sayısında da Türkiye ve ünlü şahsiyetlerin tanıtımını da yapıyor. Mesela bu sayısında şöyle bir başlık var;

‘‘Atatürk ve Fransız devlet adamı Henri Franklin Bouillon’’

Derginin ele aldığı konulara kısaca baktığımız zaman, otomobilden restorantların tanıtımına kadar yok yok...

Şarp kültürünü tüm incelikleriyle işliyor olması, müzayede haberlerinden hayvanların bakım ve tedavilerine kadar çok çeşitli konuları işliyor olması hem bilgilendirici, hem de keyifle okunacak bir dergi haline getirmiş.

Üstelik hafta sonunu en iyi biçimde nasıl değerlendireceğinize dair ip uçları da veriyor. Mesela Bolu'daki Nilüfer Gölü'nü ‘‘Büyülü Göl’’ olarak tanımlayıp muhteşem fotoğraflarıyla o kadar hoş anlatmış ki, ilk fırsatta Aladağlar'da bulunan bu göle ve kıyısındaki eve gitmeyi düşünüyorum. Veee bir de ‘‘Parapsikoloji’’ sayfası var. Salih Onur bu sayıda ‘‘obsesyon’’u işlemiş.

Neyse, dergi anlatmakla bu köşeye sığacak gibi değil. En iyisi bir tane alıp kendiniz bakın.

BOĞA BURCUNDAKİ SATÜRN

Geçen hafta Hürriyet'in Cuma günleri çıkan ‘‘Süper Cep’’ ilavesini alamayanlar için (Çok rica ettiler) Mart'ın 2'sinde Boğa Burcuna giren Satürn'ün etkilerini tekrar yayınlıyorum.

Toprağın burcu Boğa'ya giren Satürn, akıllı yatırımlar dönemini haber veriyor. Tabii bu yatırımların en fazla arazi, emlak, hisse senetleri, banka fonları ve aklınıza gelebilecek geleceği garanti altına almaya yönelik ne varsa, bütün bu değerlere sahip olmak için büyük bir istek ve anlayış verecek.

Bu arada maddeye olan düşkünlük yüzünden ilişkilerin gerginleşebileceğini de belirtmek gerekiyor.

Özellikle kuruntuların ve güvensizliklerin sonucunda ortaya çıkabilecek tatsızlıklar yüzünden yakın akrabalarla bozuşmak mümkün. Ayrıca, bu konum kindar bir tavrın sergilenebileceğine de işaret ediyor.

Satürn'ün bu konumu ayrıca tedbirsiz insanlara güvenip sonra da zor durumda kalınabileceğini işaret ediyor. Bu nedenle genel olarak insan ilişkilerinde yanılgıların ortaya çıkacağı bir dönemin başladığı söylenebilir. Yani destek verip çıkarları kollayan kişilerin gözden düşmesi, güvenilmemesi gereken kişilere ise, güvenerek sorunlar yaşamak mümkün. Tabii bu durum en fazla da para kaybına yol açabilir.

Ancak, bu konum aynı zamanda kararlılık ve sert ortamlarda bile aynı disiplinle çalışabilme gücü verir.

Satürn'den en fazla etkilenecek olan Boğalar ise, bu devre içinde büyük değişimler yaşayacaklar. Satürn'ün verdiği tecrübeleri dikkate almak ve hayatınızda ne çeşit değişiklikler yapmanız gerekiyorsa, bunları direnmeden yapmak gerek.

Boğalar bu devre içinde ev, aile, iş, ortaklık, alışkanlıklar gibi pek çok konuda değişiklikler yapabilirler. Yaklaşık iki yıl sürecek bu devre sonunda size sıkıntı veren her şeyden kurtulabilirsiniz.

Boğalar kadar şiddetli etkilenen Akrepler için de Satürn'ün değişiklikler vaadettiğini belirtmekte yarar var. Ancak, bu değişikliğin pek öyle hediye gibi olacağını da beklemeyin. Tıpkı Boğalar gibi siz de hayatınızda sürüp giden ve sıkıntı veren şeylerden kurtulabilirsiniz. Evinizi, işinizi hatta yaşadığınız kenti değiştirebilirsiniz.

Sert etki alan Aslan ve Kovalar için de bu devrenin zorlu geçeceğini belirtmek gerekiyor. Ve siz de hayatınızdaki değişiklikleri bazı baskılar sonucunda yapmak durumunda kalacaksınız. En iyisi baskılar ve zorunluluklar ortaya çıkmadan içinizdeki potansiyelin farkına varın ve değiştirilmesi gereken ne varsa, kendiliğinizden yapın.

Başak ve Oğlaklar kuvvetli, Yengeç ve Balıklar daha hafif biçimde gökyüzünün bu konumundan olumlu etkilenecekler. Ancak, Satürn'ün olumlu etkisi bile son derece zorlayıcıdır, bunu unutmamak gerek. Sizin için zor koşullara tahammül edebilme gücü verecek. Disiplinli ve düzenli bir hayat yaşamak durumunda kalabilirsiniz. Tabii bu etkinin ilişkilerinize de yansıyacağını hemen belirtmek gerekiyor. Salı gününden itibaren çok daha seçici bir tavır içine girebilirsiniz, diyorum Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları