Yasemin Boran: Kendinizi canlandırın






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Uzmanlara göre egzersiz yapmak, enerjiyi yükseltiyor ve zihni açıyor. Özellikle açık havada yatıığnız zaman son derece hızlı sonuç alıyorsunuz. Kendinizi yükselmiş, dinç ve keyifli hissediyorsunuz.

Kan dolaşımınız hızlanıp beyninize daha fazla kan pompalandığı için kafanız daha iyi çalışıyor. Tabii açık havada bol oksijen olduğu için beyniniz daha iyi besleniyor.

Sanırım trafiğin kiltlendiği caddelerde koşmaktan sözetmiyorlar. Bunun için bulabilirseniz temiz havanın yoğun olduğu korular, parklar. Tabii ağaçların bol olduğu yerlerde oksijen de bol olacak. Bulabilirseniz bu tip yerlerde egzersiz yapmanız tavsiye olunur.

Şayet eviniz işlek bir caddeye veya bir fabrikanın civarında değilse, o zaman sabah uyanır uyanmaz yatak odanızın penceresini ardına kadar açıp sonra da bulunduğunuz yerde egzersiz yapabilirsiniz. Ben kendi adıma böyle yapıyorum. Ve gerçekten en isteksiz ve halsiz olduğum zamanlar bile enerjimin yükselmesini sağlıyorum. size de tavsiye ederim.

Özellikle kafanızın çok karışık olduğu ve karamsar duygulara kapıldığınız zaman, ki şu sıralarda öyle bir dönem içindeyiz, hem psişik, hem zihinsel, hem de bedensel enerjinizi yükseltemeye ihtiyaç duyarsınız. Yoksa, isteksizlik, halsiz yani depresyonun kucağına düşmeniz an meselesidir.

Halbuki her işin başı sağlık. Şayet sağlıklı olursanız, her türlü sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Her türlü karmaşayı çözebilirsiniz. Bu nedenle her ne olursa olsun, kendinizi bırakmamanız gerekiyor. Bunun için en pratik yöntemi uygulayıp gücünüzü arttırın ve hemen bu sabahtan itibaren egzersizlere başlayın. İlla da ne yapacağınızı bilmeniz gerekmiyor. Hiçbir şey bilmiyorsanız, hareketli ve sevdiğiniz bir müzik eşliğinde dans edebilirsiniz. Doğan güneşe karşı bir çeşit selamlama yerine geçebilir ve şayet böyle düşünürseniz böyle olur. Böylece güneşin hayat veren canlandırıcı enerjisini içinize çekebilirsiniz.

Yarına bırakmadan bu egzersizlere başlayın. Sonucu hemen alacak ve kendinizi son derece canlanmış ve istekli hissedeceksiniz. Üstüne bir bardak portak suyu ve sonra da güzel bir kahvaltı yapın ve işinize gidin, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları