Vücutlarda Giselle etkisi

Zayıflamak ve vücudu forma sokmak için en uygun mevsim kış ayları...

Oysa çoğumuz kış aylarında vücudumuzun çeşitli bölgelerinde biriktirdiğimiz yağlardan ancak bahar geldiğinde kurtulmayı akıl ediyoruz. Milano Kongresi'nden, Avrupa ve Amerika'da şu an trend olmuş bir uygulamanın sonuçlarıyla dönen Dr. Ali Kerim Diler, lokal yağları eriten lipoliz uygulamasını anlattı.

Lipoliz uygulamasından söz eder misiniz?

Son dönemin gözde uygulamalarından biri olan lipoliz iğnesinin etken maddesi "fosfatilil kolil". Bu madde bir fosforik yani yağlı fosforlu bileşik. Hücrenin zarında yer alıyor. Soyadan elde edilen bir ekstre. Tıpta yaklaşık 10 yıldır yüksek kolestrolü düşürmek için kullanılıyor. Literatürde de alkolik sirozda karaciğeri yenileme yeteneğinden söz ediliyor. Zaten soya filizinin bu özelliklerini biliyorduk ama bu anlamda da uzun zamandır kullanılıyor. Bundan 6-7 yıl evvel göz altına yerleşen beyaz-sarı plakların içine enjekte edildiğinde, onları erittiği görülen fosfatilil kolil, şimdilerde lokal yağlanmalarda kullanılıyor. Lokal yağlanmada çok geniş yağ alanları kastedilmiyor. Ama belin iki yanındaki çıkıntılarda, göbekte, bacak ya da diz içlerinde, kol ya da ayak bilek kalınlıklarında ya da gıdı problemlerinde ve göz altı torbalanmalarında kullanılıyor. Bir de kadınların özellikle şikayet ettikleri iç çamaşırından taşan kürek kemiğinin üzerindeki lokal yağlanma bantlarında işe yarıyor.

- Nasıl bir uygulama?

Bu madde enjekte edildikten sonra yağ hücresinin zarını geçirgen kılıyor. Son çalışmalarda fosfatilil kolilin bazı yağ hücrelerinin duvarını bozup yağ içeriğini hücre dışına çıkardığı, bazı yağ hücrelerini ise tamamen deforme edip ortadan kaldırdığı görülmüş. Bununla birlikte yağ hücresi duvarındaki erimeyle liposuction uygulamasına yakın efekt elde edilmiş. Madde yüksek dozlarda enjekte ediliyor. Yağ bölgesinde belli bir yoğunluğuna ulaştığı zaman da o bölgedeki yağları eritiyor. Bacakta, göbekte ya da bel çevresinde sıkça kullanıyoruz. Uygulamada çeşitli eğilimler var aslında. Kimisi iki haftada bir 5-6 enjeksiyon uyguluyor, kimisi 5-6 haftada yapacağı enjeksiyonları konsantre edip bir kerede enjekte ediyor. Benim kişisel tercihim bir kerede yapmamak. Bazı kaynaklar, bir kerede yapılan uygulamanın bir zincirleme reaksiyon oluşturarak erimeye yol açtığını söylüyor. Kimi kaynaklar da ara ara verildiğinde ikinci uygulamanın ilkinin etkisini bloke ettiğine yer veriyor. Dolayısıyla ayda bir gibi seans aralarını açarak uygulamayı gerçekleştirmekte fayda olduğu belirtiliyor.

- Bu uygulamada herhangi bir yan etkisi mevcut mu?

Madde enjekte edildikten sonra üç-dört gün boyunca hafif kırmızılık, şişlik ve ödem hali kendini gösteriyor. Uygulama acılı değil, oldukça kolay. Enjeksiyonu takip eden birkaç gün boyunca hasta bölgeyi çürük gibi hissediyor. Birkaç saat içinde enjeksiyon alanları eline sıcak gelmeye başlıyor. Ertesi gün hafif bir dokunmayla ağrı kalıyor. Sonra tüm bu etkiler yavaş yavaş ortadan kalkıyor. İlacın etkisinin iki ay boyunca devam ettiği son kongrede konuşuldu. İlacın sağlık bakımından herhangi bir güvensizliği söz konusu değil. En az 10 yıldır damar içinden kullanılan bir ilaç. Şu anda Avrupa ve Amerika'da lipoliz iğnesi lokal yağlanmayla uğraşan hekimler arasında trend haline gelmiş durumda. Çünkü elde edilen sonuçlar oldukça başarılı.

- Lipoliz uygulamasıyla birlikte yardımcı bir diyet yapılmalı mı?

Bu uygulamayla birlikte aslında herhangi bir diyet önerilmiyor. Çünkü lipoliz iğnesi doğrudan yağ dokusu üzerinde mekanik bir etki yaratıyor. Uygulama sırasında birtakım yağ hücreleri tahrip oluyor, bazıları da içeriklerini dışarıya kaybediyor. İşte, bu hücreleri tekrar eski hacmine ulaştırmamak için belli bir diyet eşlik ettirildiği takdirde daha etkili olabilir. Ama zorunlu değil. Tabii, abartılı yemek sonrasında yeni yağ hücrelerinin hacimlerini artırmak söz konusu olabiliyor. Ancak bu garantiyi liposuction uygulamalarında veremezsiniz. Çünkü yağ dokusu tıpkı kertenkele gibi kendini tamamlamak üzerine programlıdır.

ÜRÜN MARKET

Antonio Banderas'ın ruhu

"Spirit Antonio Banderas" parfümleri, Latin ateşiyle tanışmak isteyen kadın

ve erkeklerin yeni kokusu olarak piyasada. Sıcakkanlı, çekici, karizmatik erkekler ve

tutkunun, aşkın ve dansın sıcaklığını teninde hissetmek isteyen kadınların seçimi, tüm seçkin kozmetik

mağazalarında...
Yazarın Tüm Yazıları