Venus'ün sevgi şikesi itirafı

DÜNYANIN en güçlü 1 numaralı kadın tenisçisi Serena'nın sakatlanıp (sol dizinde kısmi yırtık bağ), kortlardan uzunca bir süre uzak kalacağı, kimsenin aklına gelmiyordu.

Tenis dünyasının beklentisi Serena'nın 25 Ağustos'ta başlayacak olan sezonun son Grand Slam Turnuvası US Open'ı kazanacağı şeklindeydi. Ve yeni bir Williams aile (Serena-Venus) finalini kimse istemiyordu.

Son zamanlarda Williams klanının üzerinde dolaşan şike iddialarını yumuşatmak için Venus medyaya demeç veriyor ve asla kardeşine karşı oynadığı maçlarda şike yapmadıklarını ve yapmayacaklarını ifade ederek şunları söylüyordu:

‘‘Benim amacım her zaman ilk sırada olmaktır. İlk dönemlerde kardeşim Serena benim gölgemde kaldı. Ancak kendisi çok hırslı ve şöhreti seven bir karakter yapısına sahip. Bu da maçlarımızda büyük etken oluyor. Ayrıca benim küçük kardeşime karşı her zaman büyük bir sevgim vardır. Hiçbir zaman onun başarısının üstüne çıkmak gibi bir niyetim yok.’’

Venus'ün verdiği bu beyanat, kendisini az da olsa zor durumda bıraktı. Otoriteler ‘‘Bu sözler sevgi şikesinin itirafı’’ diyorlar.

Venus tek başına

Ancak şu anda durum çok değişmiş bulunuyor. Serena'nın sürpriz sakatlığı, dünya kadın tenisi üzerindeki karabulutu dağıtmış gibi görünüyor. Amerika Açık Turnuvası için beyaz tenisçiler de favoriler arasına girdiler. Özellikle şu an dünyanın 2 numaralı raketi olan Belçikalı Kim Clijsters, 1 numara olabilmek için büyük bir şans yakaladı. Vatandaşı Henin, Amerikalı Capriati ve Davenport, son zamanlarda mantar gibi türeyen Rus kızları... Siyah saltanatı savunmak için, tek başına kalan Venus'ün üzerine saldıracaklardır. Bakalım Venus tek başına Williams kalesini koruyabilecek mi?

Kadınlarda durum böyleyken US OPEN öncesi, erkeklerde şampiyonluk için kesin bir favori gözükmüyor. Amerika, Agassi ve Sampras'tan sonra New York'ta kendi kortlarında yeni kuşaktan bir Made ın Amerika şampiyonunu bekliyor. En büyük ümitleri ise Andy Roddick, James Blake gibi isimler...
Yazarın Tüm Yazıları