Vazgeçebildiğin an özgürsün

Jennifer Aniston’ın ne çok seveni varmış da ben bilmiyormuşum.

"Aniston’ı sıkıcı, oyunculuğunu tekdüze buluyorum, diğer yanda isyankar, asi ve çılgın Angelina Jolie’nin dövmelerini bile seviyorum" diye yazınca Aniston hayranlarından sitem dolu e-posta’lar geldi.

O da yetmemiş olacak ki, geçtiğimiz haftasonu Bodrum Mandal Otel’de güneşlenirken, saçlarını bile Aniston tarzında kesmiş, boyamış bir kadın yanıma gelip, "Biz de sizi aile değerlerine önem veren, ailemizin kızı yazarlardan biri olarak görmüştük, son yazınızla bizi şaşırttınız" dedi.

Ailemizin kızı demekle ne demek istediğini anlayamadım doğrusu. Bu dediklerine sevinmeli miyim, üzülmeli mi onu da çıkartamadım. Neyse, aynı kadın bana Angelina Jolie’nin yazımda çok hoşuma gittiğini söylediğim dövmesini neden bu kadar göklere çıkarttığımı da sordu.

Sözü sahibine vereyim. Angelina Jolie, "İçinde Fırtınalar Estiği Halde Kafeslerde Tutulanlar İçin Dua" diyen bu dövme ile ilgili şöyle diyor: "Bu, insanların mutluluğu bulmaları, günün her anında oldukları gibi davranabilmeleri ve kendilerini özgür hissetmeleri için ettiğim bir çeşit dua aslında. Konfor sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran her şeyin bizi kafesin içine sokuyor olduğunun bilinmesini istiyorum..."

Bu cümleleri bir kez daha okuyun lütfen. Ve yaşamınızı kolaylaştırdığını düşündüğünüz şeylerin bir listesini yapın. Zincirleri kırıp, onlardan vazgeçebildiğiniz an özgür olacaksınız.

Ünlüler ve hayvanlar

Geçenlerde "Ulak" filminin setine yaptığım ziyaretten bahsederken "Çağan Irmak’ın olduğu yerde hayvanların kılına zarar gelmez" diye yazmıştım. Çağan’ın bu yönünü bilmeyen çokmuş. Okurlar yazımı okuduktan sonra Çağan Irmak’a olan sevgi ve saygılarının artığını söylediler. Yazılanları okuyunca aklıma PETA’nın (People For the Ethical Treatment of Animals), tavuklara işkence yaptığı görüntülerle kanıtlanan Kentucky Fried Chicken’a karşı başlattığı eylemlere destek veren ünlüler geldi.

En duygulu aşk filmlerinden biri olan "The Notebook"dan hatırlayacağınız Ryan Gosling olanları kınayan bir mektup yazmıştı. Phil Collins konserlerinde kullandığı bagetlerini (bagetin aynı zamanda tavuk butu anlamına gelmesi de ayrı bir ironi tabii!) açık artırmayla satmış, Sir Paul McCartney ise KFC’ye hitaben kaleme aldığı ve ilan olarak basılan mektupla gündeme gelmişti. Bizde de, aynı Çağan Irmak gibi, hayvanları seven pek çok ünlü var. Ve bu ünlüler artık sessiz kalmıyorlar. Türkiye’de ilk kez bir hayvan hakları konseri düzenleniyor.

Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’nin BKM’nin yardımlarıyla gerçekleştireceği bu konser, 23 Ağustos akşamı Kuruçeşme Arena’da yapılacak ve Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Hande Yener, Yaşar ve DJ Murat Uncuoğlu o gece yardıma muhtaç hayvanlar için sahnede olacaklar.
Yazarın Tüm Yazıları