Vali Bey, bu bina başınıza iş açar

Çankaya Akpınar Mahallesinde oturmaktayız. Konya Yolu’nda yaklaşık bir yıl önce başlayan bir inşaatın üst tarafında bulunan yola doğru attığı kazık çalışmaları ile üç sokakta bulunan apartmanlarda sorunlar başlamış bazı çökmeler görülerek Belediyeye mail atarak uyarılmıştır.

Fakat ilgili Çankaya Belediyesi’nin ilgisizliği nedeniyle islah çalışması yapılamamış. Şimdi ne mi olmuştur? Bir apartman kaymaya başlayınca boşaltılmıştır. Ve kaymaya devam etmektedir.
Diğer apartmanlarda ise çökmeler ve çatlaklar oluşmuştur. Bölgede ciddi can ve mal kaybı riski vardır.
Altı yedi aydır, Valilik, Kaymakamlık, Çankaya ve Büyükşehir Belediyeleri veya başka kurumlar ilgili aparatmanın yıkılması ve çevredeki diğer apartmanların kurtarılması için gerekli bir kararı nasıl alamaz?
Belediyeler bir deprem durumunda ne yapamayacaklarını endişe ile izlemekteyiz.
İlgili bölgeden ev alıp çoğunun halen kredi ödemesi devam eden vatandaşların bu konuda hiçbir suçu yoktur. Sorunlu bölgeyi imara açan, iskan veren belediyeler ile zemin etüdü yapmadan inşaat başlatan ve devam eden inşaat sahipleri, konudan 1. derecede sorumlu iken suçlamaları kabul etmemektedir.Ciddi can ve mal kaybı yaşanabilecek bölge içi Vali Beyin artık konuya el atma zamanı gelmiştir. Mehmet DEĞİRMENCİ

Çocuğu ve çocukluğu konuşmaya hazır mısınız?

ÇOCUK Vakfı, ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ nedeniyle, Türkiye ve dünyada çocuğa ve çocukluğa odaklanmak amacıyla çağrı yapıyor.
Çocuk ve çocuğa yönelik 12 soru şöyle:
· Türkiye’de çocuk algısının neden olduğu toplumsal sarmallar nasıl çözülebilir?
· 0-18 yaş çocuk grubunun sağlıklı büyüme ve sağlığını korumadaki eşitsizlikler nasıl önlenebilir? (Yaşama ve Sağlığımı Koruma Hakkı)
· Örgün eğitimde yapısal, yönetsel ve zihniyet değişimini sağlayacak felsefi bir paradigma hangi öncüllere dayanmalıdır? (Gelişme Hakkı)
· Türkiye’de Çocuk Koruma Sistemi ile çocuk olguları arasında nasıl ilişki kurulabilir? (Korunma Hakkı)
· Çocuğu ilgilendiren her konuda çocuk görüşünü almak amacıyla, Türkiye’de çocuğun özne durumuna gelmesi nasıl gerçekleşebilir? (Katılım Hakkı)
(Çocuklar İçin Demokrasi)
· Çocuğa karşı her tür ayrımcılığın önlendiği bir Türkiye’ye ve dünyaya nasıl ulaşabiliriz? (Ayrımcılığın Önlenmesi)
· Çocuk hak ihlalleri, istismarı, çocuk yoksulluğu ve çocuğa karşı işlenen suçlardaki artışa karşın Türkiye’de ve dünyada çocuk sorunları niçin çözülemiyor ve erteleniyor?
· Yeni hazırlanacak Anayasa’da çocuklarla sözleşme imzalanması ve bütün yasaların çocuk haklarıyla uyumlu duruma getirilmesi için toplumun katılımına hazır mıyız? (Medeni, sosyal, ekonomik ve kültürel haklar)
· Türkiye’de ve dünyada çocuk dostu bir medya düzeni kurulabilir mi?
· Çocuk hakları temelinde çocuk politikası hayal mi gerçek mi?
·BM Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edildiği 20 Kasım 1989’dan bu yana Dünya Çocuk Sorunları azaldı mı çoğaldı mı?
· Birleşmiş Milletler Örgütü ve Küresel Dünya Sistemi’nin çocuk sorunlarına yönelmesi ve Türkiye’nin Dünya Çocuk Hareketi’ne katkısı hangi düzlemde gerçekleşebilir?

KISA... KISA...

- ALİ Senger’in ‘Sevdasını Arayan İki Yürek, Tahir İle Zühre’ (Yağlı Boya Resim Sergisi) ‘Toprağı Kutsayanlar’ (Sulu Boya Resim Sergisi) ve Galeri Polart’da 30 Kasım tarihine kadar izlenebilir.
Yazarın Tüm Yazıları