Uslu ol Lorant!

iNGİLİZLERİN ‘‘Sir’’ unvanlı oyuncusu Laurence Olivier bile, koltuklarında sadece görevlilerin oturduğu boş bir tiyatroda, sahnede Hamlet'i canlandırırken falso yapar..

Sanat seyirci ile beslenir, onlarla icra edilir. ‘‘Futbol da bir sanat olduğuna göre’’ derken, cümlemi ortadan kesip soracaksınız: ‘‘Bahane uydurma. Biz bu F.Bahçe takımını 50.000 seyirci önünde, hem de çılgınca desteklenirken defalarca gördük.. Ne farkı var?’’ Haklısınız, bu oyuncular mahşeri kalabalığın önünde de böyleydi, ‘‘Sessiz film’’ oynarken de..

F.Bahçe, ‘‘Eski tas, eski hamam..’’ Kötü oynayanlar, görevlerini aynı değerde ifa etmeye devam ediyor. Başta ‘‘Fatih.. Sezon başından bu yana, bir kere iyi oynamadı. Ümit Milli Takımı'nda harikalar yaratan Tuncay 60, girdiği her maçta F.Bahçe'yi kurtaran Ceyhun 56 dakika oyunda yok. O saatten sonra oyuna giren adamda moral mi kalır? Peki, bu adamlar ne zaman ilk 11'de oynayacak, ne zaman kazanılacak? ‘‘Fatih'e gösterdiğin anlayışı, hakettikleri halde bunlara niye göstermiyorsun?’’ diye Lorant'a soracağım ama, çenemi boşuna yormuş olurum. Hakan Bayraktar'a bir şey söylemiyorum. Oynatıyorsun, oynuyor.. Zavallı çocuk, ‘‘Ben sağ kanatta harcanıyorum, ne olur oynatma’’ mı diyecek? Revivo enfes bir frikik atıyor, sonra ortada görünmüyor. Altay maçındaki Ortega nerede? Serhat'ın iyi oynaması, gol atması için ona ille de milli forma mı giydirelim?

SESSİZ İNFAZ OLACAKTI

Adanaspor, 10. dakikada F.Bahçe savunmasının kademe hatasından bir gol attı, böyle uygun bir ortamda üstüne yatamadı. 18. dakikada Ali Asım altıpastan topu kafayla kaleye gönderebilse, ikinci yarıda Murat Özatak yüzde yüzlük fırsatı kaçırmasa, sarı lacivertlilerin işi bitikti. Adeta, ‘‘Sessiz infaz’’ olacaktı bu..

Asbaşkan Mahmut Uslu, maç boyunca takımı tribünden idare etti. Serde, A Milli Basketbol Takımı'nda yaptığı koçluk var.. Öyle bağırdı ki, birara ‘‘Maçın seyircisiz oynanmasına, o yol açtı’’ diye şüphelenmedim değil.. Ama, hakkını vermek gerek.. Bu işten Lorant'tan fazla anlıyor galiba.. Uslu'yu kulübeye, Lorant'ı dışarı alsalar, F.Bahçe'de işler daha iyi yürür.. Uslu ol Lorant!
Yazarın Tüm Yazıları