Ulus Hali’nin hali

Ulus’taki sebze ve balık halinin sorumlusu kimdir? Hiçbir belediye yetkilisi burayı gezmez mi? Pisliği, rezilliği ve keyfiliği görmez mi? Gücü yeten herkesin bir köşe başını tuttuğunu görmez mi?

Haberin Devamı

Vatandaşın hal içinde geçtiği yollarda, son aylarda ortaya kasalarla bir şeyler koyup satış yapan satıcılar çıktı. Orta uzantıda yer alan sebzeci ve diğer esnaf kasalarını bir buçuk metre daha öne kaydırmak suretiyle her yeri kapladılar. Eskiden sergi önündeki mazgalın yarım metre gerisinde satış yapıyorlardı; şimdi mazgalı bir metre geçtiler. Vatandaşa yürüyecek alan kalmadı, herkes birbirine neredeyse sürtünerek geçiyor.
Bütün bu olanları yetkililer seyrediyor. Lütfen bu başıbozukluğa, bir dur diyen çıksın. Hem çevre kirliliği hem de gürültü kirliliği görmek isteyen bu sebze ve balık halinde hepsini görebilir ama ne hikmetse yetkililer göremiyor.
M. Fatih PARLAKTAŞ

Yaşamkent’in sorunu ulaşım

EGO yeni körüklü otobüslerin alımını yakın bir tarihte yaptı ve Ankara’da bu otobüsler hizmet vermeye başladı. Ankara’nın tüm semtlerine bu otobüsler çalışıyorken, başta Yaşamkent ve tüm Çayyolu hatlarında her nedense bu otobüslerden bir tane dahi verilmedi. Yaklaşık bir saat süren Kızılay- Yaşamkent hattında yaşlısı, çocuğu, bazen otobüslerin azlığı ve zamanında gelmemesi nedeniyle o kadar yolu ayakta gitmek zorunda bırakılıyor. Bütün bir yaz boyunca özellikle Yaşamkent hattına klimalı otobüs verilmedi.
Sinan ER

Haberin Devamı

- Büyükşehir Belediyesi’nin oy vermeyene hizmet yok anlayışının çok somut bir örneğini söylemek istiyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yeni aldığı körüklü otobüsler Ankara’nın tamamındaki hatlarda çalışırken sadece bir bölgeye verilmedi. Hangisi mi? Tahmin edeceğiniz üzere AKP’nin oy oranının çok düşük olduğu Çayyolu bölgesi olan Yaşamkent, Konutkent, Koru Sitesi ve Türkkonut hatları.
Erdal TAN

KISA... KISA...

- Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği’nin düzenlediği ‘Dijital Sahtecilik ve Hukuk Dışı Mahkemeler’ konulu panel bugün 14.00-17.00 saatlerinde ODTÜ, KKM A Salonu’nda yapılacak. Konuşmacılar: Baha Okar, Prof.Dr. Büşra Ersanlı, Prof.Dr. Fatoş Yarman Vural, Hüseyin Ersöz, Müyesser Yıldız. Kolaylaştırıcı: Arş.Gör. Coşkun Musluk.

Yazarın Tüm Yazıları