Tükenen hayaller

FENERBAHÇE 15. dakikada Basinas'ın şok golü ile yıkıldığı ana kadar, ne atak yapabilmiş, ne şut atabilmişti..

Bu dakikada Johnson'ın kaptırdığı topu 30 metre mesafeden yerden füze gibi kaleye gönderen Basinas, Panathinaikos'a deplasmanda ‘‘Altın sayısını’’ kazandırırken, yediği gol Rüştü klasında bir kaleciye hiç yakışmamıştı.. Fenerbahçe, bundan sonra tam bir bocalama içine girdi. Ortega ve Ceyhun kafasına göre oynuyor, adına sistem ve plan denilen şeyler, sarı lacivertliler için ulaşılmaz kelimeler oluyordu.. İlk yürek hoplatan akın için tam 30 dakika beklemek gerekecekti. Ortega'nın ortasında topu göğsüyle düzelten Washington, Nikopolidis ile gözgöze geldiği an zor olanı yapıyor ve topu kaleciye çarptırıyordu. Aynı Washington 37. dakikada topa kaval kemiği ile vurup dışarı atarken, saç-baş yolduruyordu. Panathinaikos'un da, attığı golün dışında fazla birşey yaptığı söylenemezdi. ‘‘Al gülüm-ver gülümle’’ idare edip topu ortada dolaştırıyor, vakit öldürüyordu. Taa ki, 42. dakikaya dek.. Rapaiç'in soldan ortaladığı topu Yunan takımının defansı bir türlü uzaklaştıramayınca, araya giren Washington nefis bir bilek hareketiyle bu kez Nikopolidis'i avlayıverdi.. Kızdığımız Washington, gene de ilk yarıda F.Bahçe'nin yarattığı 3 pozisyonun üçünde de gözükmüş ve birinde skoru eşitleme becerisini göstermişti.. Ya diğerleri? Onlar ne pozisyonda gözüktüler, ne yürek hoplattılar, ne alkış alabildiler..

Fırtınadan melteme

İkinci yarıda Lorant, önemli bir değişiklik yaptı. Sol tarafta aksayan ve Sgitaridis'in sağdan ataklarına engel olamayan Rapaiç'i çıkardı, yerine Serhat'ı aldı. Tuncay'ı sol dışa kaydırdı. F.Bahçe artık olanca gücüyle yükleniyor, skoru yeterli gören Panathinaikos kapandıkca kapanıyor, Serhat sağdan, Tuncay soldan bindiriyor, Yunan takımı nefes alamıyordu. Bu dakikalarda gelecek bir gol, abondone olmuş durumdaki Panathinaikos'u iyice dağıtacak ve rövanşa ‘‘Umut doğuran’’ bir sonuç ile gidilebilecekti. Ancak, beklenen bir türlü gerçekleşemedi. Fırtına rüzgara, sonra da melteme dönüştü.. Forveti beceriksiz, orta sahası etkisiz, savunması vasat bir takımdan bundan fazlasını beklemek de zaten sadece bizim hayalimizdi..

Bu skor, Panathinaikos'a yarar. F.Bahçe, ‘‘Atina cehenneminde’’ turu geçerse, olağanüstü bir başarı olur.. Olağanüstü şeyleri gerçekleştirmek için ise, birbirine kenetlenen, inançlı, savaşcı ve yetenekli bir ekip yaratacaksın.. Söyleyin, F.Bahçe'de bunların hangisi var?
Yazarın Tüm Yazıları