Traktörün hanımağası

YERLİ otomobilin yapımının tartışıldığı Türkiye’de, Erkunt Traktör Sanayi A.Ş., yedi yıl önce tamamen Türk mühendisler tarafından tasarımı yapılan ilk gerçek yerli tasarım traktörün üretimini başarıyla sürdürüyor.

Haberin Devamı

Anne tarafından Egeli olan, çocukluğunun en güzel anıları İzmir’de geçen Genel Müdür Zeynep Erkunt Armağan, 2 modelle çıktıkları yollarına günümüzde 8 model ve 42 alt modelle devam ettiklerini söylüyor. Yüzde 10.5 pazar payıyla üçüncü olduklarını, gelecek yıl bunu yüzde 15’e çıkarmayı planladıklarını belirten Armağan, “Hedefim adımızı silinmez yapmak. Markalarımızdan Erkunt’u Türkiye, ArmaTrac’ı ise dünya markasına dönüştürmek” diyor. Eğitime çok önem veren Zeynep Hanım, bir başka hayalini ise şöyle açıklıyor: “Tarlalarda traktör kullanan kadınlarımızı kursa gönderip ehliyet sahibi yapmak. Bu sayede ‘Benim de adım, kimliğim, değerim, yerim, kendime ait bir belgem var diyebilmelerini sağlamak.”


GÜNE BAŞLARKEN
06.45’te ayaktayım
* 23.00-23.30’u geçirmem, yatarım. 7’ye çeyrek kala kalkarım.
* Evden çıkış saatim 09.00’dur. Aradaki sürede önce kahvaltıyı hazırlarım, sonra çocukları uyandırıp hazırlarım, ardından ailece sofraya otururuz, kızımı ve oğlumu uğurladıktan sonra yürüyüşümü yaparım. Duşumu alır, kişisel bakımımı yapar, giyinir ve çıkarım.
* Koşu bandındayken TV’den mali piyasaları ve Ankara gündemini dinlerim.
* Yolda gelirken fabrikayla telekonferans yaparak bir gün önceden askıda kalmış bir şey bırakmam.
* Gazetelerimi işte okur, 15 dakika ayırırım.

 

Haberin Devamı

BESLENME
Günde 5 öğün yerim
* En sevdiğim öğün kahvaltıdır. Her gün ailece yaparız. Ben hazırlarım.
* Klasiğin ötesinde oturaklı olmasını severim. Masamızdan taze sıkılmış meyve-sebze suları, kuru-taze meyveli-sebzeli yoğurtlar hiç eksik olmaz.
* Kahvaltıda ayrıca olmazsa olmazlarım domates, salatalık, meyvedir.
* Beslenmeme çok dikkat ederim, günde beş öğün yerim. Aralarda meyve, süt ya da ayran tüketirim.
* Öğlenleri yüzde 99 fabrikadayım. Yemek listesini ben hazırlarım. Çorba, sebze, ızgara, salata, bakliyat tercih ederim.
* Akşamları yine mutlaka bir zeytinyağlı, içinde sebze ve et bulunan tencere yemeği, salata ararım.
* Pilav, makarna, pasta, börek, çörek, tatlı ağzıma koymam.
* Türk ve Fransız mutfaklarından hoşlanırım.
* Hafta sonları mutfağa girerim. Çorbaları, zeytinyağlıları, mantı makarnanın kıymalı sosunu iyi yaparım. Tencere yemeği, tatlıdan anlamam.

Haberin Devamı


SPOR
45 dakika yürürüm
* Evde her sabah 45 dakika yürüme bandındayım.
* 2-3 aydır ara vermekle birlikte haftada iki gün pilates yapıyorum.
* Yine 2009’dan bu yana yapamamakla birlikte kayaktan keyif alırım.
* Fabrikayla büroların arasında mesafe var, araba kullanmam, yürürüm.
* Ailece yelkenciyiz. Hepimizin kaptanlık belgesi var. Yarış teknemiz vardı, uzun süre yaptık, büyük keyif aldık. Ancak, 2009’dan beri çıkamadık. Denizin üstünde olmayı, sularla rekabet etmeyi özledim.

 

TATİL
Yazlık aldık değiştim
* Uzun yıllar bir haftadan fazla yapamadık. Hem zamanımız yoktu hem de denediğimizde fazlasından sıkıldığımızı gördük.
* Sonra tekne dönemi başladı. Sezon başı ve sonrası o birer haftalar o kadar güzel ve dolu geçti ki, daha fazlasını aramadık.
* 2009’da Bodrum’da yazlık aldık. Belki kendi evimizde olmanın, belki fabrikaya daha kolay ulaşabilmenin gerektirdiği donanımı kurabilmiş olmanın verdiği rahatlıkla son iki yıldır kesintisiz üçer hafta tatil yapıyorum. Arkadaşlarım bana, “Çok değiştin” diyor.

 

Haberin Devamı

SEVİMLİ DOSTLAR
Simsiyah kedimiz var
* 3’ten aşağı düşmemek üzere kurt köpeği olan bir evde büyüdüm. Hayvanları çok severim. İnsanlardan daha duyarlı olduklarını düşünürüm.
* Şimdi bir kedimiz var. Almadık, o bizi buldu. Çocuklar adını ‘Beyonce’ koydu. 3 yıldır bizimle. Simsiyah, dünya tatlısı bir şey.


KARİYER
5 yıl sıfatım olmadı
* İlk, orta ve liseyi Ankara Koleji’nde okudum.
* Hacettepe Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldım.
* Liseyi bitirdiğim yaz babam, “Haydi kalk, fabrikaya gidelim. Bana yardım et, işleri biraz öğren” dedi. Kalkış o kalkış oldu.
* Babam her geldiğimde beni başka bir bölümde çalıştırırdı. Üniversite bitince bilgisayar departmanını kurmakla görevlendirdi. 7 yıl bilgi işlemin başında kaldım. İlk 5 senesi hiçbir sıfatım olmadı.
* Sonra, satış müdürümüz emekli oldu. Babam, “Yenisini bulana kadar sen otur” dedi, tam 9 yıl sürdü. Ardından, mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcılığına yükseldim.
* 2003’te traktör fabrikasının kuruluşunda görev aldım. 2006’dan beri de genel müdürüyüm.
* Çocukken bazen annem fabrikaya götürürdü. Tezgahların arasında dolaşır, makinelerin içlerine bakardım. O koku yok mu? Yağ ve metal kokusu... Çok sevdim o kokuyu. Bu yüzden işime her gün mutlu gelir, mutlu giderim.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Resim biriktiriyorum
* Çok okurum. Başucumda her zaman 7-8 kitap olur.
* Klasik Batı Müziği, klasikleşmiş pop, Klasik Türk Sanat Müziği dinlerim. Çok özel CD’lerim, plaklarım var. Onlar için köşe oluşturdum.
* Uzun yıllar piyano çaldım. Oğlum bateri ve trombon, kızım saksafon ve gitar çalıyor. Zaman zaman birlikte evde mini konser veririz.
* Resime meraklıyım. Çocuklarıma bırakabilecek nitelikte tablolar alıyorum. Hasan Taşdemir, Ertuğrul Ateş, Hayati Misman biriktiriyorum.
* Antikadan pek anlamıyorum ama yine bir sonraki nesle kalabilecek nitelikte çok değerli 7-8 parçam var.
* Çocuklarla bisiklet gezisi yaparız. Küçükken mahallede üç kişinin bisikleti vardı, biri benimdi. Babamın gazetelerini önce ben alır, sayfalarına ‘Bisiklet istiyorum’ diye yazardım. Sonunda bisiklet alındı ama binmeyi bilmiyorum. Mağazadan eve kadar elimde yürüterek götürdüm. Sonra da akrobatı oldum.

Haberin Devamı


TOPLANTI
Birbirimizi ikna ederiz
* Ekip arkadaşlarımla sık bir araya gelirim ama kısa tutmaya çalışırım.
* 3 kişiyi aşarsa mutlaka toplantı adasına geçerim.
* Yönetim bilgi toplantıları haricinde 1 saat sürer.
* Dinlerim. Hep beraber karar almak için oradayız diye düşünürüm. Sırf ben konuşacaksam, tek adam şovu haline gelir. Önce dinlerim, bir senteze ulaşmaya çalışırım, sonuçta kararı hep birlikte alırız. Biraz ben onları, biraz da onlar beni ikna eder. Herkes, ‘Benim dediğim oldu’ diye kalkar.

 

MODA
Eşofmandan hoşlanmam
* Körü körüne hiçbir zaman takip etmedim. Benim klasik bir çizgim var. Bozmadan ama günün dokunuşlarıyla o çizgide gitmeye özen gösteriyorum.
* Son yıllarda giderek gençleştiğim için olsa gerek biraz daha renkli (taba, kırmızı, mavi, yeşil) giyiniyorum. Ama çoğunlukla iş hayatı oraya ittiği için olsa gerek siyah, gri, kahverengi ve beyaz ağırlıklıyım.
* Hafta sonları daha sporumdur. Kot, tişört ve spor ayakkabısı giyerim.
* Eşofmandan hoşlanmam, giymem.
* Kolye ve yüzükten vazgeçemem.


TEKNOLOJİ
Mail için kullanıyorum
* Bilgisayarı en çok mail için kullanıyorum. Onun dışında sisteme girmek, raporlara bakmak için yararlanırım. Bir de müziklerimi saklarım.
* Cep kullanmaktan hoşlanmadığım ama günümüz koşullarının zorunlu kıldığı bir cihaz. yatak odamda bulundurmam, masamda da yakımında tutmam.
* Facebook ve Twitter’da yokum. Hiç vaktim yok. Telefonla ararım.

 

OTOMOBİL
Erkek gibi şoförüm
* Kendi paramla aldığım ilk otomobilim Opel Astra’ydı.
* Şimdi şirkete ait Audi A4’üm var.
* Şoförle yapamadım, kendim kullanıyorum, çok seviyorum, keyif alıyorum.
* Araba benim için arkadaş gibi. Atamam, satamam, satınca üzülürüm.
* Aynı sektörde olduğumuz için olsa gerek otomobillerle çok bütün hissediyorum kendimi. Sesinden bir sorunu olup olmadığını hemen anlarım.
* Nasıl bir sürücüyüm? Erkek gibi... Rahat otururum, direksiyonum aşağıdadır, korkusuz kullanırım. Ama annemi rahatsız eden huyum var, direksiyonu tek elle tutarım.
* Hızlıyımdır ama kurallara harfiyen uyarım.
* Bir araba alırken markasına, kalitesine, konforuna dikkat ederim.


HAYAT FELSEFESİ
Herkesi anlamaya ve olduğu gibi kabul etmeye çalışarak mutlu yaşamak.


MEKAN
Kartlarını saklarım
* İzmir’de Deniz, İstanbul’da Kıyı, Ankara’da Uludağ Kebapçısı, Kalbur, Mezzaluna (çocuklarla), Amasra’daki balık lokantaları, Bodrum Yalıkavak’ta Sait en sevdiğim yerler.
* Yurtdışında ise olabildiğince, bilinen yerleri tercih ederim. Bir defterim var, beğendiğim mekanların kartlarını alır yapıştırırım. Bir dahaki ziyaretimde rezervasyon yaptırır öyle giderim.
* Floransa’da Ristorante Sabatini, Khartum’da Assaha, Paris’te Le Fouquet’s.
* Bir mekanda kalite, hiyjen, servis, ambiyans ararım.

Yazarın Tüm Yazıları