Topuz, en iyi transfer olur

Fenerbahçe yönetimi, Kayserispor’un 5 milyon Euro bedel biçtiği Mehmet Topuz’u renklerine bağlamakta ısrarlı. Milli futbolcu için Başbakan Erdoğan’ı da devreye sokan sarı lacivertlilere, bu transfer yarar sağlar mı?

MEHMET Topuz, klas bir oyuncu. Fenerbahçe’ye de büyük faydası olur. Sağ tarafta bu tip bir futbolcuya ihtiyaçları var. Üstelik, Mehmet Topuz’dan orta sahada da yararlanabilirsiniz. Topa sert vuran, futbolu çok iyi bilen ve gol atan bir oyuncu. Fenerbahçe için mükemmel bir transfer olur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye sokulması da gayet doğal. Kulüpler, bazı şeyleri yapabilmek için siyasilerin yardımına ihtiyaç duyar. Kayserispor da doğal olarak kendi oyuncusunu bırakmak istemiyor ve 5 milyon Euro’luk bir bedel talep ediyor. Fenerbahçe bunu vermeye hazır ve oyuncu da sarı lacivertli formayı giymenin hayalini kuruyorsa, bu transfer gerçekleşir.

Tuncay Şanlı çok kötü bir takıma gitmiş

Tuncay Şanlı, yeni takımı Middlesbrough ile ilk sınavını Schalke önünde verirken, tek devre forma giydi. Milli yıldız, Fenerbahçe’deki muhteşem performansını İngiltere’de devam ettirir mi?

MIDDLESBROUGH, iki pası bir arada yapamayan, kötü bir takım. Tuncay, böyle bir ekibe gitmiş. Schalke önünde hazırlık maçı diye belki daha iyi futbolcuları oynamamıştır ama Middlesbrough’ta, Tuncay’a yardımcı olacak bir yapı yok. Tuncay, Fenerbahçe’de maç kazandırıyordu ve taraftarın da sevgilisi olmuştu. Yüreğiyle oynuyordu, kaptanlık onurunu yaşadı. Türkiye’deki futbol ile Ada’daki arasında büyük mantalite farkı var. Tuncay’ın burada göze hoş gelen hareketleri, orada komedi olabilir. Profesyonel bir futbolcu olarak tercihini yaptı, İngiltere’ye gitti. Ama gittiği takımın yıldızı yok. Doğru dürüst futbolcusu bile yok. Bu, Tuncay için bir şans olduğu kadar, ona destek verecek kimsenin bulunmaması da büyük şanssızlıktır.

Kalli’nin yolu yanlış değil

Galatasaray, oynadığı üç hazırlık maçında yenilgi yüzü görmedi. Kalli’nin bu sınavlarda yeni transferleri kenarda oturtup, eski oyuncuları sahaya sürmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

KALLİ’nin yaptığı doğru. Nedenine gelince. Eski oyuncuları tanımıyor. Yenileri kendisi aldırdı. Kalli’nin kafasını, Türk futbolcularının durumu kurcalıyor. Onun için önemli olan, eskilerin yeni Galatasaray’a ne vereceği. Alman hocayı eleştirenler, olayın ne boyutta olduğunun farkında değiller. Yenileri her maçta oynatmak zorunda değil. Tersinden bakarsak, bunun kötü bir tarafı da var. Hazırlık maçlarında forma giymeyen oyuncular tabii ki geri kalacaklardır. İdman ve maç çok farklıdır. Ancak Kalli bunun dengesini sağlayacak kalitede bir çalıştırıcı. Gittiği yol, yanlış değil.

Sağlam doğru söylüyor

Beşiktaş ilk ciddi sınavında Hamburg’u elinden kaçırdı. Hücum yapmayı ve topa sahip olmayı bildiklerini ama savunma zaafiyeti yaşadıklarını belirten Ertuğrul Sağlam ile siyah beyazlılar, yeni sezonda ne yapar?

ERTUĞRUL Sağlam, boş konuşmuyor. Defans yapmayı bilmiyoruz diyerek, orta sahadaki teknisyenlere de gönderme yaptı. Özellikle de Ricardinho ve Delgado’nun koşmaları gerektiğini belirtiyor ve rakip hücumdayken savunmaya da yardım etmelerini istiyor. Teşhisi doğru. Hücum kadar defans da yapacaksın. Futbolun gereği budur. Siyah beyazlı futbolcular Ertuğrul Sağlam’ı severlerse başka türlü, sevmezlerse daha başka türlü mücadele ederler. Ertuğrul da onların içinden çıkmış, beyefendi, sakin ve terbiyeli bir hoca. Beşiktaş, bu sezon çok farklı bir performans sergileyecektir.

Trabzon başa oynar

Trabzonspor, Arnavut Vllaznia’ya iki maçta toplam 10 gol atarak İntertoto’da 3. tura yükseldi. Yeni rakibi Rumen Otelul olan bordo mavililerin, UEFA şansını nasıl görüyorsunuz?

TRABZON, yavaş yavaş gücünü göstermeye başladı. Ziya Doğan’ın elinde Yattara gibi bir yıldız var. Onu da serbest bırakarak, doğru oynatmaya başladı. Bordo mavililer zaten iyi bir takım. Orta saha ve hücumda eksikleri yok, fazlaları var. Ancak, savunmada zayıflar. Özellikle de stoper sıkıntısı yaşayacakları kesin. Herkesten daha fazla mücadele ediyorlar. UEFA’ya katılacak kalitedeler ve ligde de başarılı olacaklardır. Bu takımın yeni sezonda kötü netice alması ya şanssızlık ya da işlerin ters gitmesine bağlı olur. Başa oynayan bir Trabzonspor seyredeceğiz ve bu ekip 3 büyükleri İstanbul’da bile yenecek güçte.
Yazarın Tüm Yazıları