Teksaslı Kıraç’la güney Karolayna’dan Funda Arar

İkili olmak mevzusu sakat bir durum. Partnerin feci bir şey yaptı mı, sen de yanıyorsun icabında.

Kurunun yanında yaş da (cayır cayır) yanar hesabı. Bakınız bugünkü Kelebek’te yer alan (öz Amerikan tarihine geçecek) Funda Arar- Kıraç pozlarına.

Kıraç Bey sanki Bushgillerin akrabası. Teksas’ın son efendisi.

Dallas’tan kopup gelmiş, petrol zengini Ewing ailesi mensubu. Ceyar ve Babi karışımı.

Onların post modernite versiyonu. O pasparlak, o depderi pantolon-ceket ve şapkası itibariyle... Funda Arar da güney Karolayna civarına denk düşen bir masumluğa ve aynı zamanda seksapele sahip (aynen öyle, çünkü bu iki özellik bir tek o yöreye hastır, aşkolsun yani hiç izlemediniz mi çocukluğunuzda Kuzey-Güney dizisini. Patrick Swayze abimiz filan oynardı, "Ghost"lanmadan çok önce...)

Funda Arar belki tek başına arz-ı endam etse bu (yine de kötü) kıyafetiyle hiç öyle algılamazdı kendisini bu deli gözler. Ama bir kere Kıraç Bey’in Teksas (şemsiyesi) şapkasının yanı başında konuşlanmış işte.

Tarihi hata yapılmış, kadraja girilmiş. Güney Karolayna gülüşü gelmiş, sinmiş yüzüne.

İşte ikili olmak bu yüzden sakat. Algı katliamına maruz kalabilir insan.

Seda Akman’ın suçu ne?

Başlık biraz "Fatmagül’ün suçu ne" kıvamında oldu, farkındayım (böyle de bir film vardı diyene hatırlatma: Vardı. Hülya Avşar oynardı. Bir zamanlar oyuncuydu nitekim).

Sadede gelelim... Seda Akman beklendiği üzere oynadığı diziden ayrıldı.

Gerçi yapımcı firmaya göre kendi isteğiyle ayrıldı. Ama gel de inan, gel de o kadar iyi niyetli ol...

Çünkü Akman’la aynı operasyonda (kokain) yakalanan diğer oyuncu Durul Bazan dizide kalmış. Sadece birkaç bölüm kendisine (sular durulsun Durul Bey diye) rol yazılmayacakmış.

Hani bu da tam çifte standart operasyonu... Erkek oyuncuya sahip çık, koru kolla. Kadın oyuncuya "üzgünüm" deyip yolla...


Gece hayatına ’has’ bir panel

Salı günü Kadir Has Üniversitesi’nde eğlenceli bir panele katıldım. Konu "gece hayatı ve eğlence dünyası"ydı.

Panele benim dışımda dj Hüseyin Karadayı, İzzet Çapa mekanlarının koordinatörü Rose Kar ve Seray Sever davet edilmişti.

Panelde öğrencilerden biri, kız arkadaşıyla bazı mekanlara gitmek istemediğini söyledi. Kalabalık erkek gruplarından yönelen tacizkar bakışlar kız arkadaşını, dolayısıyla kendisini rahatsız ettiği için... Bir başkası -biraz da çıkıntılık olsun diye- Cahide’deki draq queen şovlarını kastederek, "Erkeklerin kadın kılığında dans etmesini onaylamadığını" belirtti.

Seray ve ben arkadaşın fikrine katılmadık tabii, "O bir şovdur" diyerek. Yine de Seray şunu söylemeyi ihmal etmedi: "Sen bir erkek tipisin işte, benim programa konuk alayım seni."

Bu arada bana da, "Çok geziyorsunuz, yorulmuyor musunuz?" dediler. "Şu anda uyuyor olmam lazımdı, ama öğle vakti buradayım" yanıtını verdim.

ŞEHİR ATLASI

l Dans’ta "Groove Is In the Heart" zamanı

90’ların şahane şarkısı "Groove Is In The Heart"ı bilirsiniz. İşte o şarkıyı söyleyen Dee Lite grubunun müthiş kadın vokali, yani Lady Miss Kier bu gece saat 00.30’da Dans’ta sahne alacak. Herhalde dört-beş kez filan bu şarkıyı söyleyip duracak.

Diğer şarkılarını bilen olduğunu zannetmiyorum da...

l Mehmet Teoman’la da yeniden

Mehmet Teoman’ın Coco Palace dönemini hatırlayanınız vardır. Dj kabininde şov yapardı. Tanju Okan ya da Orhan Gencebay çaldıktan sonra ansızın Metallica’ya geçebilirdi. Teoman şimdilerde yeniden dj olarak sahnede. Her cumartesi Moda Teras’ta.
Yazarın Tüm Yazıları