Siber hayaletlerin Cadılar Bayramı'nızı mahvetmesine izin vermeyin

Bu Halloween gecesinde kimse güvende değil!

Haberin Devamı

Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olan Ekim, Cadılar Bayramı ruhuyla sona erebilir. Bu, internetin her köşesinde pusuda bekleyen ürkütücü sanal tehditleri savuşturmamız gerektiğinin harika bir hatırlatıcısı.

Ülkemizde de son yıllarda Cadılar Bayramı kutlama trendi giderek artmaktayken, sizi ve verilerinizi ters giden her şeyden korumanıza yardımcı olacak ipuçlarına ve püf noktalara bir göz atmanızda fayda var.

Şekerlerinizi Parolayla Koruyun

İnternet hortlakları, şeker zulanızı çalmak için çevrimiçi hesaplarınıza girmek istiyor. Verileriniz, karanlık ağdaki kimlik hırsızları ve siber suçlular için oldukça değerlidir. Her çevrimiçi hesap için farklı bir parola kullanın ve mümkün olan her yerde iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirin.

Cadılar Bayramı Kostümüne Aldanmayın

Haberin Devamı

Muhtemelen çocuğuna Cadılar Bayramı'nda kostüm giydiren tek kişi sen değilsin. Siber suçlular ayrıca bu dönemde en iyi kostümlerini giyiyorlar. Şaka mı şeker mi yerine, elbette verilerinizi ele geçirmek için phishing yani kimlik avı hilelerine başvurabilirler. Banka hesap bilgilerinizi çalmak veya gününüzü kabusa çevirmek için en sevdiğiniz online alışveriş sitelerini veya bankanızı taklit edebilirler.

Gelen spam ve istenmeyen iletilere karşı dikkatli olun. Sizi korkutmak veya paniğe kapılmanızı sağlamak için gönderilen bağlantılara tıklamayın veya anlık mesajlaşma uygulamalarında bilmediğiniz dosyaları indirmeyin. Güvenilir kuruluşlardan gelen hiçbir gerçek e-posta, metin veya mesaj şifrelerinizi, kredi kartı numaralarınızı veya diğer hassas bilgilerinizi istemez.

Cadılar Bayramı'nda Kimse İkramları Paylaşmaz

Hiç kimse topladığı şeker torbasını gerçekte Cadılar Bayramında paylaşmak istemez. Öyleyse neden tamamen yabancı biri size ücretsiz güzellikler sunsun? Eğer yaparlarsa, bu onların hayırsever kalpleri yüzünden değildir. Yolunuza çıkan ödüller, hediyeler veya gerçek olamayacak kadar iyi fırsatlar konusunda son derece dikkatli olun. Ne kadar cazip olursa olsun, yabancılarla, hızlı zengin olma planlarının veya çekiliş ödüllerinin reklamını yapan platformlarla etkileşim kurarak finansal refahınızı asla riske atmamalısınız.

Haberin Devamı

Bir Siber Güvenlik Çözümü ile İnternet Canavarlarını Kovun

Zombiler, kurt adamlar ve diğer ürkütücü sürüngenler genellikle Cadılar Bayramı'ndan sonra ortadan kaybolur, ancak çevrimiçi vampirler, cadılar ve hortlaklar asla kaybolmaz. Sarımsaklarınızı, gümüş mermilerinizi ve kutsal su şişelerinizi sakladıktan sonra büyük silahları çıkarın.

Yolunuza çıkan tehlikelerden korunmak için cihazlarınıza bir güvenlik çözümü kurun. Bu sayede korkunç fidye yazılımları, inatçı açıklar, Truva atları ve kötü niyetli bağlantılar, cihazınızın güvenliğini tehlikeye atmadan ve değerli verilerinizi çalmadan önce durdurulacaktır. Örneğin tamamen ücretsiz 30 günlük Bitdefender Total Security denememizle Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için sınıfının en iyisi korumayı deneyimleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları