TEDAŞ’a teşekkür, sıra Büyükşehir’de

SİZLERE köşenizde yayınlanmak ve mahallemizin sorunlarını gerekli yerlere aracılığınızla duyurmak üzere 14.12.2007 tarihinde yazı yazmıştım.

MAHALLEMİZİN sorunlarını duyurmak amacıyla size bir mektup yazmıştım... Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının mahallemize hiç hizmet vermediğini, bunlarda yetmiyormuş gibi bir de TEDAŞ tarafından önemli üç caddemizin aydınlatma lambalarının yanmadığından bahsetmiştim.

Ayrıca mahallemizin temiz su altyapı probleminden de bahsetmiştim.

Yazınız ses getirdi; bu akşam (17.12.2007) tüm aydınlatma lambalarımız yandı. Bugün beni ayrıca yüzlerce mahalle sakini yazı için teşekkür amacı ile aradılar. Sizlere yine bir kez daha da mahallemiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah sayın Gökçek de köşenizi okur ve bizleri anlamaya çalışır.

Nasıl olsa yerel seçimlere az kaldı.

Ünal ERDOĞAN- Kavacık Subayevleri Mahallesi sakini

Kurban bağışı 3 ulvi kuruluşa yapılmalı

"KURBAN bağışlarınızı üç ulvi kuruluşa yapın."

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş "Kurban bağışlarınızı üç ulvi kuruluşa yapın" diyor.

Göktaş yaptığı açıklamada şöyle konuşuyor:

"Bakın her yıl bu duygumuzu sömüren ve bu işin tüccarı haline gelmiş bezirganlar ortaya çıkar. Her yıl korkunç paralar döner. Bu pazarda 60 milyon YTL’ye varan bir pay vardır. Bu parayı kapma yarışı içinde olan art niyetlileri unutmayın.

Kimseyi töhmet altında bırakmak da istemiyorum. Ancak yaptığı iş ve işlemler ile kendini toplumda kanıtlamış olan Mehmetçik Vakfı, Türk Kızılay Derneği, LÖSEV bizlerin takdirini kazanmıştır. O yüzden bu kurum ve kuruluşlara yardımda bulunmanız devletin, milletin, memleketin, insanlarımızın yararına olacaktır."

Mehmetçik Vakfı: www.mehmetcik.org.tr , Tel: 0312-284 19 70-71

Türk Kızılayı: www.kizilay.org.tr, 168 ücretsiz danışma ve bağış hattı, PTT işlem merkezlerinin 2868 nolu Kızılay posta çeki.

LÖSEV (Ankara merkezli lösemili çocuklar vakfıdır): Bağışlar için ortak hesap hattı 0660’tır. Tüm bankalardan havale ücreti ödemeden 1 YTL bile bağışlayabilirsiniz. Tel; 0312-447 06 60 www.losev.org.tr

THY’den mostralık yılbaşı kartı!

BİR
işadamı arkadaşım, aşağıdaki ’tebrik’ kartını, (alay ederek) bana gönderdi. İnceleyince, bir Türk olarak yerin dibine girmek istedim. Tebrik kartı kendisine THY tarafından yollanmış! Tebrik görseli konusunda yorum yapmayacağım. Ben çok kötü buldum ama sanat işlerinden de pek anlamam. Ama yazılan mesajı okuyunca gözlerime inanamadım. Bozuk İngilizce mi dersiniz, imla hataları mı dersiniz, hepsi mevcut.

Bu kadar ciddiyetsizlik olmaz.

İlk cümledeki hatayı orta derece İngilizce bilen herkes fark eder herhalde. ’Excitement’ yazılması gerekirken, ’excitiment’ yazılmış. Cümlenin hiçbir anlamı olmadığı ise apayrı bir rezalet. ’Yeni yılın her anını Noel’in heyecanıyla yaşayın’ denmek istenmiş (galiba).

İkinci cümle, ’Merry Christmas and a Happy New Year’ olarak yazılması gerekirdi.

Ve tebriğin altında Dr. Temel Kotil diye imza var!

Ben ülkemizin milli havayolunun bu şekilde, bilgisiz ve tecrübesiz insanlar tarafından yönetilmesini hazmedemiyorum, utanıyorum. İnsanlar bizimle dalga geçiyor. İtibarımız gittikçe azalıyor. İşlerim vesilesiyle tanıdığım bir arkadaşımın, benimle dalga geçerek yolladığı bu kart, kim bilir kaç bin kişiye (ve de yabancıya) gitmiştir?

Bu rezalete imza atan, onay veren herkes hesap vermelidir. Kartı muhtemelen bir ajans hazırlamıştır ama THY’de buna onay vermiş ki yollamış. THY’deki Reklam Müdürü, Başkanı hatta kartın altında imzası bulunan Genel Müdür ne diyecektir?

Erkan DEMİRBİLEK

Hepimiz mutluyuz

BU harekattan Ordumuz mutludur. PKK’ya karşı öteden beri yapmak isteyip de yapamadığı harekatı yapmış, halkımıza karşı güven tazelemiştir.

Halkımız mutludur. Batıdan gelen aşağılamalara bir cevap verilmiş. Kırılan gururu bir nebze de olsa yerine gelmiştir.

Güney Doğuda ki Kürt halkı da mutludur. Çünkü PKK onları en az bir yıl rahatsız edemeyecek.

RTE mutludur. Çünkü Amerika’nın sözünden dışarı çıkılmadan harekat gerçekleşmiştir.

Amerika mutludur. Çünkü harekat kapsamlı değildir. Kara ve uçar birlikler buna katılmamıştır. Türkiye uslu çocuk olarak Amerika’nın sözünden dışarı çıkmamıştır.

Ben de mutluyum, çünkü biliyorum ki Amerika bölgeden eninde sonunda gidecek. Biz bölge ülkeleri ile sorunu aramızda çözeceğiz. Bunun için en az bir sene kazandık.

bulentesinoglu@gmail

Uyumayın

AYDINLAR
ve sanatçılar bir toplumun aynasıdır. Bazı aydınlar uyur ve çıkarı için düzene ayak uydurmaya çalışır, ama sanatçı asla uyumaz. Tehlikeyi ilk görenler de onlardır. Fazıl Say tehlikeyi haber veriyor, alarm zillerini çaldı. Uyanın ey uyuyanlar, kalkın artık... Vatan elden gidiyor demiyorum vatan elden gitti. Kaleler zaptedildi. Kalkın artık ayağa... Fazıl Say’a destek mesajları atın. Uyumayın...

Yalnız olmadığını bilsin. Sesi daha da gür çıksın.

Haydi!

Emin ŞAYLAN
Yazarın Tüm Yazıları