Tatlıses suikastı ve Nevruz

İBRAHİM Tatlıses’in kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğramasının arkasında kimlerin olduğuna dair spekülasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Saldırı nedeni; Kuzey Irak’ta Kürt ortağı Roji Said ile yaşadığı sorunlar gibi kişisel midir? Şanlıurfa veya İstanbul milletvekilliği adaylığından duyulan PKK rahatsızlığı mıdır?
Ya da 12 Haziran seçimlerine yönelik pazarlıkta olan ayrılıkçı Kürt hareketi itibarının, İbrahim Tatlıses üzerinden Kürt seçmenler nezdinde kırılmak istenmesi midir?
Doğrusu popüler bir şarkıcıya yapılan saldırının ardında kişisellik dışında  toplum dinamiklerini ateşleyebilecek dolu neden bulunuyor.
En başta 12 Haziran seçimleri; bazı siyasi partilerin rüştlerini ispat edecekleri ve o oranda yeni anayasaya ortak olacakları bir  milat anlamına geliyor.
(...)
Nevruz’a az kala Abdullah Öcalan hiçbir beklentisinde umduğunu bulamayınca, “Kürtlerin statülerine dönük bir gelişme olmazsa, Kürtlerin hakları anayasal güvenceye alınmazsa artık Kürtlerle ilgili tamamen KCK sistemi devreye girer” tehdidinde bulunuyor.
Daha bir kaç gün önce de PKK terör örgütü lideri Murat Karayılan “AKP hükümetinin Kürt siyasetçilere yönelik politikasının değişmemesi halinde KCK Yüksek Adalet Divanı’nın suçlu bulduğu AKP’lileri tutuklayabileceğini” açıklıyor! Türkiye 12 Haziran seçimlerine, ayrılıkçı hareketin; demokratik özerk Kürdistan talebinde biriktirdiği hırs ve kini... AKP’nin; Osmanlı’nın yıkılması travmasının Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya’nın insani ve kültürel coğrafyasında yarattığı parçalanmışlık ve daralmışlığın oluşturduğu ekonomik, siyasi, sosyal ve dini her sorunu çözmek ham hayali ortamında hazırlanıyor.
Bu durumda CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, ”AKP, Kürt sorununda çözümsüzlüğü yeğlediğini ortaya koyuyor” ifadesi -tam da, Türkiye’nin manzarasını gösteriyor!
“Kalleşçe” saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’e -kurban; şifa dilemek gerekiyor.
Ahmet Kılıçaslan AYTAR

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ

TÜRKİYE Gençlik Birliği’nin 12 Mart günü İstiklal Caddesi’nde düzenlediği, ‘Özgür Bilim, Özerk Üniversite ve Tam Bağımsız Türkiye’ yürüyüşüne, polisin yaptığı tespite göre 20 binin üzerinde gencin katıldığını, bu büyüklükte bir gençlik eyleminin 1980 sonrasında ilk defa olduğunu ve birliğin ‘68 gençliği’nin izinde yürüdüğünün açıklandığını... ? KADIKÖY Belediyesi’nin, 4 yılda 78 bin çocuğa ‘Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık’ adıyla ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti verdiği, Türkiye’de bir örneği daha olmayan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği İstanbul Tabipler Odası’nın en önemli ödülü olan ‘Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü kazandığını...
- 20.1.2011’de tüzel kişilik kazanan, kısa adı YARGI-SEN olan, yargıçlar, savcılar ve yüksek mahkeme üyelerinin ülkemizdeki ilk sendikal örgütü ‘Yargıçlar ve Savcılar Sendikası’nın Ankara Valiliği tarafından Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’nde 11.3.2011’de ‘Yargı-Sen’in faaliyetlerinin durdurulması’ davası açıldığını...

Haberin Devamı

CHP’de bazı aday adayları

CHP’den aday adaylığına soyunan bazı isimleri sıralarsak en çok talebin İstanbul 2. bölgede olacağı anlaşılıyor. CHP Genel Merkezi’nin kapısında ‘bayrak göstermek’ isteyen yüzlerce kişinin sıraya girdiği görülüyor.
Birgen Keleş, Şükrü Elekdağ, Ali Topuz ve Algan Hacaloğlu’nun aday olmayacakları öne sürülüyor.
CHP kulislerinde, MHP’den bir dönem milletvekilliği ve son dönemde de Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Cennet Süzer’in (Mustafa Süzer’in kardeşi), CHP’den aday olacağı konuşuluyor. Yeminli Mali Müşavir ve Büyükşehir Meclis üyesi Bülent Soylan, CHP’den 2. bölgeden adaylığa soyundu.
1. Bölge: (Kadıköy) Berhan Şimşek, Ahmet Tan.
2. Bölge: Bihlun Tamayligil, Mustafa Özyürek, Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, Ercan Karakaş, H. Fehmi Güneş, Nurettin Sözen, Hüseyin Aslan, Necla Arat, Hakan Atalay (Kağıthane’den), Didem Engin.
3. Bölge: Umut Oran, Erdoğan Toprak, Hüseyin Özkahraman, Beyzade Özkahraman.
Süleyman Çelebi, Rıdvan Budak, Prof. Sacit Yıldız, M.Ali Özpolat, İbrahim Yener, Seyit Ali Güneş.
(Bu isimler arasında önseçim yapılmazsa aday olmayacaklar da bulunuyor.)
STAR Yazarı Şamil Tayyar, Gaziantep AKP’den aday adaylığı için başvurdu. ANTALYA’da, aday adaylığını açıklayan Menderes Türel’den sonra, geçen seçimde CHP’ye oy verdiği ve referandumda ‘hayır’ oyu kullandığı bilinen Antalyalı işkadını ve STK’larda öne çıkan bir isim olan Işık Yargın davet üzerine AKP’den aday adaylığı için başvurdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, MHP Genel Başkan Danışmanı ve MYK üyesi Prof. Selami Kuran, AKP’den adaylığı için üniversitedeki ve MHP’deki görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Önseçim kampanyası

CHP Genel Merkezi’nin, hiç oralı olmamasına karşın milletvekili aday adaylarından çoğunun önseçim talebi büyüyor. www.onsecimistiyoruz.com sitesinde bir araya gelen bazı aday adayları “Halkın iktidarının ilk adımı için... Parti içi demokrasi için önseçim istiyoruz” kampanyasını güçlendirmek için Taksim Hill Otel’de bugün 11.00’da bir araya geliyorlar.
“CHP’nin ve Türkiye’nin kaderi bir iki kişinin eline bırakılmamalı. Hani Kılıçdaroğlu söz vermişti” diyorlar.

Kim bu Çetintaş

ÇORLU’daki katı atık bertaraf tesisleri ile toplantıda, tartışmalar çıkmış... Devrim Gazetesi Yazarı Erdal Özcan, İTÜ Çevre Mühendisliği bölümünden Prof. İlhan  Talınlı’ya soru sormak isteyen ‘Ekolojik Enerji’nin avukatı gibi müdahaleler yapan ‘İstanbul Çevre Konseyi’nden olduğunu söyleyen Zafer Murat Çetintaş’a tepki göstermiş. Ekolojik Enerji AŞ’nin ÇED diye sunulan raporunda İstanbullu balıkçı olduğu söylenen Çetintaş’ın imzasının nasıl bulunabileceğini sordu. Tepkiler üzerine Çetintaş salondan çıkartılmış. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ İl Çevre Müdürü Mehmet Ceyhan ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan’ın (Ekoloji’nin projelerini hazırlayan firmanın sahibi) vicdanları rahat mıdır?

Yazarın Tüm Yazıları