Taşlar yerine oturdu

İLK olarak 11 Haziran seçimleri öncesinde gündeme getirilen Bakan Yardımcılığı sisteminde taşlar nihayet yerine oturdu.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, uzun süredir merakla beklenen, Bakan Yardımcılığı görevi için birlikte mesai harcadığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever’i tercih etti. Sever’in hem devam eden tartışmalar son buldu hem de 21 üyeli kabinenin tüm bakan yardımcıları tamamlanmış oldu.

13’ü aynı kategoride

Bu atama, aynı zamanda kabinedeki 13 Bakan Yardımcısı’nın AK Partili eski milletvekilleri ve aday adaylarından oluştuğunu gösterdi.
Çünkü Sever de seçimler öncesinde görevinden istifa etmiş ve Mersin’den milletvekili adaylığı için başvuruda bulunmuş, ancak seçilememişti.

İşleyişi iyi biliyor

Çağlayan’ın isabetli tercihinde Sever’in Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın her kademesini bilmesinin etkili olduğu konuşuluyor.
Kulislere yansıyan bilgilere göre Sever’in Çağlayan’ın seçim bölgesinde doğmasının ve Mersin’i yakından tanımasının da büyük payı olduğu dillendiriliyor.
Bununla birlikte kabinenin son Bakan Yardımcısı sıfatını kazanan Sever’in iç ve dış ticaret konularına oldukça hakim bir isim olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Teşvikte omuz omuza

Yeni teşvik gözlüğünden bakınca Çağlayan’ın Sever’i seçmesinin en doğru tercih olduğu söylenebilir.
Çağlayan’ın yeni koltuğunda bir haftayı dolduran ve bakanlık içindeki işleyişi iyi bilen Sever’le yapacağı çalışmaların ekonomiye yansımasını hep birlikte göreceğiz.
Bunlar konuluşur tartışılır ama şimdilik Ankara’daki tüm gözlerin Sever’in yeni sıfatıyla Bakan Çağlayan’ın hafta başında yapacağı Azerbaycan temaslarına eşlik edip etmeyeceğine çevrildiğini de söylemeliyim.

Yazarın Tüm Yazıları