Tam otomatik

GÜZEL bir atasözümüz vardır; ‘Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır’ diye. 18 gündür Galatasaray kampındaydım. Mösyö Gerets bu zaman dilimi içinde her şeye A’dan başladı.

Futbolcularına hep şunları öğütledi; 1-) Zamanı iyi ayarlayın. 2-) Topu ayakta fazla tutmayın. 3-) Hızlı düşünün, kararlarınızı çabuk verin. 4-) Yardımlaşın. 5-) Dikey oynayın, cesur olun.

Galatasaray, Vestel Manisa maçının ilk bölümünde, Antrenör Erdal Keser’in dediği gibi adeta ‘otomatik’ gibiydi. Topa sahip olan her futbolcu tek pasla oynamayı tercih etti. Mösyö Gerets’in çok merak ettiği Saidou, yılmadan savaştı, iyi top kesti ve pas dağıttı. Hem defansın içine girdi, hem de hücumun. Saidou bence hocasından geçer not aldı. Onunla birlikte oynayan İliç sık sık verkaçlara girdi. Belki de idmansızlıktan dolayı istediklerini yapamadı ama, beyni ve sol ayağı iyi çalışan bir oyuncu. Galatasaray, defansı bile rakip alanda yapıyor. İlk presi orada vuruyor. Hücumda bile o kadar kalabalıklaşıyorlar ki, bir anda ordu gibi yükleniyor. Özellikle de serbest atışlarda rakip ceza sahasına 7-8 kişiyle birden gidiyor.

Defans mükemmel

Defans adam kaçırmıyor, müdahelelerini tam zamanında ve yerinde yapıyor. Koca ilk 45 dakikada Aykut hiç rahatsız olmadı. İkinci bölümde Gerets, görmediklerini sahaya sürdü. Sınavı başarıyla geçen ilk bölümdeki oyunculara kimler uyum sağlayabilir diye değişim yaptı. Saidou hariç bütün futbolcuları değiştirdi. Hücumda Hakan Şükür ve Necati’nin arkasında Ümit Karan ve Hasan Kabze var. Bunlar her an mücadeleye hazır. Altan ve Orhan Ak ikilisi birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar.

Şimdi ligler yaklaşıyor. Bursaspor ile bir hazırlık maçı daha var. Gerets, oyun kalıbını o maçtan sonra tamamen oturtacak. Daha önceki kamp değerlendirmemde, ‘G.Saray’ın oyunu zevk verecek’ demiştim. Ben bu zevki tattım. Adeta ‘Dikiş makinası’ gibiydi G.Saray takımı. Hocalarının oyun kalıbını istediği gibi uygulayanların bu takımda yeri var. Uygulayamayanlar ya yedek kalır ya da başka takımlarda şanslarını denerler. Ben olsam, G.Saray gibi bir takımda oynamak için yapacağımdan daha fazlasını yaparım. G.Saray büyüktür. Sonra pişman olurlar.
Yazarın Tüm Yazıları