Süper Star’a Süper Show

New York dönüşü canım anamı bir kez görebildim. Çok koşturuyorum. Amaç, iyiyi, güzeli, doğruyu ve duymadığınız haberleri sizlere iletebilmek.

Haberin Devamı

Adını benim köşede sıkça rastladığınız Sinan Kuzucu ile bir yemek yedik. Sinan yeni bir şov programı hazırlığında. Biliyorsunuz Sinan en son Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Seçil Heper, Samime Sanay, Yaşar Özel, Mustafa Sağyaşar, Zekai Tunca ve Yıldırım Bekçi’i bir araya getirmişti. ‘Fasl-ı Şahane’ konserleri yapmıştı. Şu aralar İzmir’de de bu devleri çıkarmak için yer arıyor. Yine yılların dev bir ismi Behiye Aksoy için de çok özel bir anma gecesi düzenliyor. Bu konuda Behiye Aksoy’un oğlu Ahmet ve yılların dostu, modanın imparatoru Yıldırım Mayruk ona yardımcı. Ama asıl Süper Star için bir projesi var. Anlatırken, heyecandan yemeğini yiyemedi.

Alaturka sazlarla Yalnızca alaturka

Sinan Türk Sanat Müziği’ne besteleri ve şefliği ile yıllardır hizmet veren Selcuk Tekay’a en az 20 kişiden meydana gelen bir ekip kurmasını istemiş. Ekip de çaldığı enstrümanlarda hep zirvedeki isimler olacak. İkna ederlerse Hüsnü Şenlendirici de var. Çok özel bir dekor hazırlanacak. Süper Star Dede Efendi, İtri’den, Avni Anıl’dan, Yesari Asım Ersoy’dan, Münir Nurettin Selçuk’dan günümüzün ünlü bestecilerinin eserlerini okuyacak. Finalde Orhan Gencebay’ın unutulmaz besteleri de yer alacak. Sinan’ın bu projesi beni bile heyecanlandırdı. Süper Star da bu projeye çok sıcak bakmış. Ayrıca Behiye Aksoy gecesinde de yer almak istemiş.

Haberin Devamı

Bir hayal gerçek oldu

Sinan’dan ayrıldıktan sonra 30 yıllık can dostum, sevgili büyüğüm Cihat Calin ile buluştum. Bu işleri çok iyi bilir. Ajda Pekkan’ ı da iyi tanır. Cihat Ağabey 1976 yılında rahmetli Zeki Müren ile Ajda Pekkan’ı aynı sahnede bir araya getiren ekibin başıydı.
Üç ay uğraştılar
O tarihlerde Gazinocular Kralı rahmetli Fahri Ağabey (Aslan) bile inanamamış. Cihat Ağabey Büyük Efes Oteli’nde Genel Müdür Yardımcısıydı. Yiyecek-İçecek Müdürü Yüzyıl Becerik ile koşturmalarına tanığım. Üç ay rahmetli Zeki Bey ve Ajda Pekkan’ ın peşinde Ankara, Bursa, İstanbul gitmişlerdi.
Bu şov tutar
Sonunda da bir hayal gerçek olmuştu. İki ay İzmirli yer bulabilmek için sıraya girmişti. Cihat Ağabey, Süper Star’ın çok iyi de bir alaturka gırtlağa sahip olduğunu söyledi. Ben de biliyorum. O nedenle Süper Star Alaturka Show bence çok tutar.

Haberin Devamı

Siyahın iktidarı bitiyor mu?

Hafta arası İzmirli modacı Kemal Subaşı yalnızca yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine ekspozisyon adı altında bir gösteri düzenledi. Ben de gittim.

Kemal için daha önce de yazmıştım Yıldırım Mayruk ve modanın bir başka duayeni Canan Yaka “yurt dışında olsaydı Chanel olurdu” demişlerdi. Gerçekten de öyle. Kemal’in çizgileri kadına büyük dişilik katıyor. Bir de modellerin kumaşları çok iyi. Hiç Çin malı kullanmıyor.
Canlı renkler moda
İtalya, Almanya ve Belçika’dan geliyor kumaşlar da aksesuarlar da. E dikim on numara. Neyse Kemal’e göre bu yaz ve 2011 kışında siyah iktidarını kaybediyormuş. Lavanta, mor, pudra, zümrüt yeşili, elektrik mavisi moda renkler. Döpiyesler, boyu diz altında olan elbiseler, gece ise volanlı, uçuşan ama vücudu da sarıp sarmalayan tuvaletler modaymış. Bu arada Kemal bu sene büyük bedene de ağırlık vermiş. İzmirli hanımların bilgi ve beğenisine.

NOKTA

Haberin Devamı

Botoks severler

Biliyorsunuz kadın kısmı hep genç kalma peşindedir. Ha ben de öyleyim. Ama botoks hiç yaptırmadım. Vitamin iğneleri ile idare ediyorum. Fakat merakınız varsa Özel Kent Alsancak Tıp Merkezi’nde 7 Mayıs Cuma saat 14.00 de Opr.Dr. Çağhan Baytekin “Yüz kırışıklıkları için botoks-Uygulamalı anlatım” adı altında ücretsiz herkesi aydınlatacak. Malum artık erkekler de yapıyor. Bu arada uygulama gelenler arasında bir şanslı kişiye yapılacak. Niye siz olmayasınız?

İzmir’de bir klasik Bonjour Patisserie

Genç kızlığımız Bonjour ’da geçti. Sizler yapmayın ama biz, Sezen Aksu dahil İzmir Kız Lisesi’nde okuduğumuz yıllarda okulu ektiğimiz an soluğu Bonjour’da alırdık. Şimdi Bonjour el de yer de değiştirdi. Ama kalite on numara. Servis elemanları hepsi güler yüzlü, pırıl pırıl. Ali ve İbrahim Usta harika salatalar, tatlılar, pastalar yapıyor. Yurt dışında olsa kapıda kuyruk oluşur. Aslında İzmir’de de öyle. Zor yer bulunuyor. Ekler, çikolatalı kestaneli pastası, rokokosu, sakızlı markiz ve krepleri, dondurma çeşitleri enfes. Fiyatları da uygun. Bir gün mutfağa baskın yaptım. Hijyen. E kadın eli değmiş her şeye. İşletme müdürü Tijen Albayrak hep orada. İlgilenenler için telefon:0.232.463.3497

Haberin Devamı

Tecavüzcüler hadım edilsin, idam cezası da geri gelsin

Çevremdeki insanlar benim ne kadar duygusal olduğumu bilirler. Ama ensest ilişkilere, sübyancılara, fiili lavata yapanlara ve de suçsuz, günahsız bir insanı öldürenlere karşı çok acımasızımdır. Allah’ tan başka da kimseden korkmam. ‘Dobra Dobra’ programımı izleyenler bilirler. İnşallah geri döneceğiz. Ekranlarda neler yapılacağını yine göstereceğiz. Neyse uzatmayayım Tecavüz ettiği öz kızından doğan ve aynı zamanda torunu olan kızına da cinsel tacizde bulunan şerefsizi, kasabın et dövme aletiyle hadım ederim. Yine Siirt’ de 8 erkek öğrencinin 2-3 yaşlarındaki bebeklere tecavüz etmelerine de vereceğim ceza aynı olur. Yazarken insanın tüylerini diken diken eden yüreğimi dağlayan ve sizlerin de yüreklerini acıtan bu tecavüz olaylarından kurtulmamız ya da caydırıcı olması için bunların hadım edilmesi şart. Ayrıca günahsız bir insanı acımasızca katleden kişi de derhal idam edilmeli. Sevgili okurlar sizleri bu konuda birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Başta Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan olmak üzere, Adalet Bakanı’nı, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan olan ama bu güne değin yetersiz kalan Selma Aliye Kavaf’ı mail yağmuruna tutun. Kadın dernekleri Ankara’ya yürüyün. Gazete yöneticileri bu konuda birleşin. Artık Türkiye’de kadının bir adı bir yeri olsun. Yetti artık. Kadın cinsel meta olarak görülmekten kurtulsun. Çünkü verilen cezalar yetersiz. Çıkan aflar la bu katiller, ırz düşmanları aramıza elini kolunu sallayarak dönüyorlar ve yaptıklarıyla kalıyorlar. Üstelik hasta ruhlar olarak yapmaya da devam ediyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları