Su septim ateş sönsün septiğim su da yandı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Basın Danışmanı Erkan Durdu aradı:

- Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz, “20. Yerel Medya Eğitim Semineri”ni Şanlıurfa’da gerçekleştirecek. Sayın Bakanımız “Ekonomi Basını”nı sizin anlatmanızı rica ediyor.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Salih Melek’ten aldığı bayrağı daha yukarı taşımak için kolları sıvamış, Anadolu’daki meslektaşlarımıza dönük çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Şanlıurfa’daki program da onlardan biriydi.
Perşembe sabahı 07.05 uçağıyla Şanlıurfa’ya gittim. Toplantının açılışı için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi de DSİ Konferans Salonu’nda yer almıştı.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilleri ile bölgedeki 5 ilden 200’e yakın meslektaşım salondaydı. Seminere Azerbaycan ve KKTC’den katılımın yanı sıra konuşmacılar arasında El Cezire Türkiye Muhabiri Omar Radi Khasharam da vardı.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, iddialı hedefini paylaştı:
- Türkiye’nin toplam pamuk üretiminin yüzde 50’si ilimizde gerçekleşiyor. Mercimek üretimindeki payımız yüzde 40’ı buluyor. Sulanabilir alanlarımız adım adım büyüyor. Bu gelişmenin bölgedeki huzura büyük katkı yapacağına inanıyorum. Ayrıca, Şanlıurfa büyüyen Türkiye’nin bu bölgedeki önemli merkezi olmaya adaydır.
Toplantı aralarından birinde Şanlıurfa eski milletvekillerinden, çırçır fabrikası sahibi, pamuk üreticisi Mehmet Yalçınkaya’yla sohbet ettik:
- İlimize yatırım çekebilmemiz için bize destek verin.
- Koç Holding’e bağlı Harranova Çiftliği ile Tat’ın salça fabrikası, bu çerçevede 20-30 bin alana yayılan domates üretimleri Şanlıurfa’ya önemli katkı yaptı sanırım. Harranova Çiftliği’ni satmayı ya da kapatmayı düşündükleri dönemde kalmaları için ısrarcı olmuştum.
- Kendilerine ben de milletvekilliğim sırasında yardımcı olmaya çalıştım. Ama bu kadar yatırım yetmez.
- Anadolu Holding, Özgörkey Grubu ve Brezilyalı Kutrali Grubu, Türkiye’de 10 milyon meyve ağacı dikecek bir proje başlattı. İlk fitili de Şanlıurfa’dan 1000 dönüm arazideki denemeyle ateşledi. Bu yatırıma da sahip çıkmanızda yarar var.
- Üstümüze düşen neyse, yapmaya hazırız.
Söz tarımdan açılmışken, GAP Projesi çerçevesinde sulamanın ilk devreye girdiği günlere döndü:
- “Su septim ateş sönsün, septiğim su da yandı” sözü, ilk dönemlerde yaptığımız hatayı çok güzel anlatıyor.
- Hatalı sulama nedeniyle çoraklaşan arazilerden söz ediyorsunuz...
- Evet... Toprak da, biz de suya hasrettik. Birden bire salma sulamaya saldırdık. Toprağın en verimli bölümü akıp gitti. Şimdi 300 bin dönüm çorak araziyi yeniden kazanmanın yollarını arıyoruz.
Dün sabah konakladığımız El-Ruha Oteli’nden havaalanına giderken kent merkezindeki yeşil alanlar için bile damlama sulamaya geçildiği dikkatimi çekti. Mehmet Yalçınkaya’dan öğrendiğim sözü anımsadım:
- Su septim ateş sönsün, septiğim su da yandı...

Şener Şen’e maç için Belçika yolu göründü

AVUSTURYA’yı 2-0 yenip umut tazelediğimiz milli maçı, TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt ve TTNet’in “Mümkünlü” reklamlarında Şener Şen’le oynayan Olgun Şimşek’le birlikte izledik.
Maç bitiminde Tahsin Yılmaz, Onur Şimşek’e döndü:
- Ekip halinde Belçika’daki maça gitmemiz gerek. Belki milli takımımıza şans götürürüz.
- Memnuniyetle.
- Yalnız bu kez Şener Bey’in gelmesi lazım.
- Aslında Şener Abi bu maça da gelecekti. Ancak, daha önceden plan yapmıştı.
Şimşek’e sordum:
- “Mümkünlü”yü çektiğiniz Taraklı’da (Adapazarı) ne kadar kalıyorsunuz?
- Her çekim döneminde bir hafta kalıyoruz. Çok da seviyoruz. Yakında belediye başkanı “Taraklı” tabelasının altına parantez içinde “Mümkünlü” diye yazdırırsa şaşırmayın.
- Reklam sayesinde Taraklı da tanındı değil mi?
Gökhan Bozkurt araya girdi:
- Taraklı’ya turlar düzenleyenler var.

İbrahim Tatlıses sayesinde 200 kişi sıra gecesinden ekmek yiyor

PERŞEMBE akşamı El-Ruha Oteli’nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın da katıldığı sıra gecesini izledik.
Sanatçılar sıkça uğradığı silahlı saldırı sonrası hastanede tedavisi süren hemşehrileri İbrahim Tatlıses’i andı:
- İbrahim Abimiz sayesinde bugün Şanlıurfa’da 200 kişi ekmeğini sıra gecelerinden kazanıyor. Ona teşekkür ediyoruz.
Bülent Arınç, İbrahim Tatlıses’in ilk ünlü olduğu parça, “Ayağında Kundura”yı istedi, sıra gecesi ekibi içtenlikle seslendirdi.
Ekipteki gazelhanı dinlerken gözlerimi kapattım. Sesinin rahmetli Kazancı Bedih’e çok benzediğini fark ettim.
Sıra gecelerinden 200 kişinin ekmek yemesi, hiç de küçümsenecek bir durum değil...
Kazancı Bedih’in ruhu şad olsun, Tatlıses’e geçmiş olsun...
Yazarın Tüm Yazıları