Su, küçük kız ve ölü balıklar

RUMUZ: DENİZ

Sanki sonsuz bir denizin ortasındayım. Aslında benim gözlerimle gördüğüm; fakat küçük bir kız olarak başkasının bulunduğu, rengi parlament mavisi olan ve tam ortasında bir köprünün olduğu ıssız bir yerdeyim. Bu yerin çok ama çok uzak bir kısmına doğru yol alırken, köprüye deniz suyunun geldiğini ve bir bölümünü örttüğünü görebiliyorum ama ayaklarım ıslanmıyor. Bunu hissedebiliyorum.

Sağımda bulunan yaklaşık 5 metre boyunda cansız, ölmüş balıklara bakıyorum. Bu balıkların yüz kısmı suyun içinde fakat bedenleri su üstünde. Yaklaşık 3-4 tane bu şekilde balık görüyorum denizde. Karşıya ulaşmak çok zor, fakat bir çırpıda karşıya geçtiğimde, kayalıklar arasında bir otelin odasında "o kızın" gözlerine sahip olarak, yeniden canlanmasına şahit olduğum bir an yaşıyorum. Kızın annesi bir fırtınada, odanın camından denize düşüyor ve ölüyor. Kız tekrar ve tekrar bu canlandırmayı yaşıyor. İşte böyle bir rüyaydı. Çok yoğun çalışıyorum. Film izleme şansım hiç olmuyor, bilginiz olsun.


Yorum: Rüyada görülen deniz, derin duyguları, balıklar sezgileri ve duygu yoğunluğunu sembolize eder. (Başka anlamları da vardır ama, ikisinin de aynı rüyada görülmüş olması nedeniyle bu simgesel tanımları seçtim.) Köprü ise, rüyayı gören kişinin gerçek yaşamında içerisinde bulunduğu geçiş dönemini simgeler. Rüyanızda gördüğünüz kız, gerçekten de sizi temsil ediyor rüyanızda. Etrafınızdaki ölü balıklar, biten duygularınızı, hayal kırıklıklarınızı ve tamamlanamayan duygusal ihtiyaçlarınızı sembolize ederken, denizin ortasında olmanız, duygu yoğunluğunuzu ve hassasiyetinizi gösteriyor. Rüyanızdaki köprü ve hızla karşı kıyıya yüzmeniz, gerçek yaşamınızda, bu duygu durumunuzu değiştirmek istediğinizin veya değiştirdiğinizin ifadesi. Ancak, rüyanızda, fırtınada camdan düşen bayanı göz önünde bulundurursak, fırtınalı bir geçiş yaşanmış (ya da öyle olacağını düşünüyorsunuz) ve bu geçiş, hayatınızda başka kişileri de ilgilendiriyor (anne vb kişiler) sanırım.
Yazarın Tüm Yazıları