Spora yılda 30 milyon dolar ayırdı, GAV’la ilköğretimde ‘yemekte denge’yi öğretecek

YILDIZ Holding bünyesindeki önde gelen bisküvi, çikolata ve gıda markası Ülker’in “Çocuklar İçin Futbol” programı çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) desteğiyle UEFA Grassroots rehberliğinde Avanos’ta oluşturduğu “Futbol Köyü”nü görmek üzere Kapadokya’dayız.

Haberin Devamı

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, söze rahmetli Sabri Ülker’in şu sözüyle girdi:

- Dünyanın neresinde olursa olsun herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır.

Ardından 6’ncı yılına ulaşan “Ülker, Çocuklar İçin Futbol” programının temelinde yatan felsefeye değindi:

- Çocuklarımızın hayatlarına hareket katmak, hayatlarında fark yaratmak. Fiziksel, ruhsal ve sosyo kültürel gelişimine katkıda bulunmak. Sportmenliği, paylaşmayı, takım çalışmasını özümsemelerini, sporcu olmasalar da iyi birer seyirci, yönetici, hakem, sporsever olmalarını sağlamak.

Sonra bazı verileri sıraladı:

- 6 yılda 10’ar günlük 32 futbol köyü oluşturduk. Bu köylerde 3 bin 600 çocuk futbolun yanı sıra satranç ve yaratıcı drama öğrendi, ilkyardım, çevre, dengeli beslenme bilinci edindi. 50 şehirde 6-12 yaş aralığındaki çocuklarımıza 4 haftalık eğitimlerin verildiği Futbol Eğitim Merkezleri kurduk. Bu merkezlerde 10-12 yaşındaki yetenekli çocuklar ayrıca eğitim gördü. Bu merkezlerden 5 yılda 59 bin çocuk yararlandı. 5 yılda 162 bin çocuğun katıldığı şenlikler düzenledik.
Zuhal Şeker Tucker, bugüne kadar toplam 220 bini aşkın çocuğa ulaşan projenin Türk futbol altyapısına katkısına vurgu yaptı:

- Doğrudan öyle bir amacımız olmasa da “Çocuklar İçin Futbol” projemiz futbol kulüplerinin kendi altyapılarına seçim yapmaları konusunda da önemli bir platform oldu. Beykan Şimşek, Muhammed Demirci ve Berk Yıldız, bu projeden yararlanan çocuklarımız arasında yer almıştı. Şimdi profesyonel futbol oynuyorlar.

Ancak, projede futbol kulüplerinin yeteri kadar desteğini göremediklerinden yakındı:

- Örneğin Futbol Köyleri veya Futbol Eğitim Merkezleri’ne arada bazı futbolcuların gelmesini, çocuklarla kısa da olsa sohbet etmesini istiyoruz. Ancak, bu konuda zorlanıyoruz.

Sonra da TFF ile bu konuda yaptıkları işbirliği anlaşmasının bu yıl biteceğini vurguladı:

- Yani, “Çocuklar İçin Futbol”a nokta mı koyacaksınız?

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e döndü. Ülker, projenin devamından yana olduğuna dönük mesaj verdi:

- Aksayan yönler düzeltilirse devam edilir...

- Yıldız Holding spora yılda toplam ne kadarlık destek veriyor?

Zuhal Şeker Tucker yanıtladı:

- 5 büyük kulübe sponsorluk, Fenerbahçe-Ülker Basketbol, Milli Takım sponsorluğu ve Çocuklar İçin Futbol dahil toplam yıllık harcamalarımız 30 milyon doları buluyor.

Daha sonra Yıldız Holding Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkanı Zeki Ziya Sözen, bilim kurulu üyeleri arasında yer aldığı Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü
Vakfı’nın (GAV) “Yemekte Denge Eğitim Projesi”ni anlattı:

- Vakfımız 2009’da kuruldu. Bu yıldan itibaren Milli Eğitim Bakanlığımızın önümüzü açmasıyla İstanbul, Gaziantep, İzmir ve Trabzon’da ilköğretim okullarında “Yemekte Denge” eğitimlerinin verilmesini sağladık. Bu eğitim ilk aşamada 20 bin çocuğa ulaştı. Önümüzdeki eğitim döneminde 200 bin çocuğumuza ulaşmayı planlıyoruz. Hedefimiz 10 milyon ilköğretim öğrencisi çocuğumuza ulaşmak.

Zeki Ziya Sözen, GAV’ın “Yemekte Denge” projesini Yıldız Holding ve Ülker markalarından bağımsız yürütmeye özen gösterdiklerini vurguladı:

- Vakfımızın adı “Sabri Ülker” ama çalışmalarımıza bağımsız bilim kurulumuz yön veriyor ve verecek.

Bir tarafta çocukların çok keyifle katıldığını gözlediğimiz “Çocuklar İçin Futbol”, diğer tarafta “Yemekte Denge” projesi...

İkisinin de yürümesinde, uzandığı çocuk sayısını artırmasında yarar var...

Haberin Devamı

Milli Takım’ın neler yapacağına bakarız

Haberin Devamı

YILDIZ Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, Türk Milli Takımı’na sponsorluk sözleşmelerinin süresinin bu yıl biteceğini vurguladı:

- Yenilemeyi düşünüyor musunuz?

- Kararı Murat Bey (Ülker) verecek.

Murat Ülker’e sorduk, şu mesajı verdi:

- Milli Takımımızın önümüzdeki dönemde neler yapabileceğine bakar, ona göre karar veririz.

Şike davasını kastederek şu yorumu yaptı:

- Son gelişmeler sponsorların futbolda beklediği sonuca ulaşmasını olumsuz etkiledi.

Sağlıklı Beslenme Tabağı

SABRİ Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (GAV) Bilim Kurulu Üyesi Zeki Ziya Sözen, ilköğretim okullarında adım adım devreye girecek “Yemekte Denge Eğitimi” programında ortaya koydukları “Sağlıklı Beslenme Tabağı”nı gösterdi ve alınacak gıdaların oranlarını (%) şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

Ekmek ve diğer tahıllar: 33

Meyve ve sebzeler: 33

Süt ve süt ürünleri: 15

Et, tavuk, balık, yumurta ve kuru baklagiller: 12

Yağ veya şeker içeriği yüksek yiyecek ve içecekler: 7

Sonra şu mesajı verdi:

- Herşeyi ye ama dengeli ol...

Yazarın Tüm Yazıları